به گزارش خبرنگار بازرگانی ایلنا، محمود کمالی در مراسم رونمایی از استاندارد سبز و آغاز معاملات برق تجدیدپذیر با بیان اینکه پیش از این تنها یک مدل توسعه انرژی های تجدیدپذیر وجود داشت که خرید تضمینی بود، گفت: طبق نظر مصرف کننده. قانون اصلاحات، مقرر شده است 780 مگاوات برق از طریق انرژی های تجدیدپذیر تامین شود، اما در این زمینه با چالش قیمت خرید انرژی های تجدیدپذیر مواجه شده ایم.
وی ادامه داد: بنابراین برای حل دو مشکل قیمت گذاری و پرداخت به موقع مطالبات به بحث عرضه در بورس انرژی رسیده ایم و امروز شاهد رونمایی از تابلو سبز در بورس انرژی هستیم و با این مدل قیمت گذاری، بدون دخالت دولت و بر اساس مکانیسم تبادل انرژی Was.
معاون وزیر نیرو اضافه کرد: سال گذشته 83 درصد توسعه نیروگاه ها در دنیا از طریق انرژی های تجدیدپذیر بوده و در برخی کشورها 100 درصد توسعه نیروگاه های آنها با استفاده از انرژی های تجدیدپذیر صورت می گیرد. پس از رفع مشکل فروش نیروگاهی، تقاضای تامین زمین لازم برای تامین مالی پروژه های نیروگاهی در بازار سرمایه را داریم تا توسعه صنعت نیروگاهی تسریع شود.
مدیرعامل سازمان انرژی های تجدیدپذیر گفت: این نگرانی در بین تولیدکنندگان برق تجدیدپذیر وجود داشت که پس از پایان مدت تعهد وزارت نیرو در خرید برق خود، چگونه و با چه مکانیزمی باید برق خود را بفروشند و سالن برق سبز بورس انرژی ایران راه حلی برای حل این مشکل است. دغدغه آنها مشخص است و می توانند برق خود را در این انجمن بفروشند.
وی با بیان اینکه باید توجه داشت که در توسعه انرژی های تجدیدپذیر و محدودیت های نیروگاهی محدودیت فناوری نداریم، گفت: مجلس نیز دو گام مهم برای انرژی های تجدیدپذیر برداشته است. دارنده موظف شده است حداقل یک درصد از انرژی خود را از طریق انرژی های تجدیدپذیر تامین کند و این میزان ظرف مدت 5 سال به 5 درصد خواهد رسید. یکی دیگر از اقدامات، تصویب قانون رفع موانع صنعت برق بود که سال گذشته نهایی شد و پیش بینی می شد 1000 مگاوات انرژی نو در کشور تولید شود.
کمالی با بیان اینکه با اجرای استاندارد سبز امکان صادرات برق تجدیدپذیر به سرمایه گذاران ارائه می شود، ادامه داد: تعهد شده است که این برق در پیک تابستان قطع نشود و امکان صادرات نیز فراهم شود. ارائه شود.
خبر از رکنا