دبیر اتحادیه ماشینآلات و قطعهسازان نساجی گفت: برخورداری از ظرفیت ماشینآلات باعث شده است تا رایزنیهایی را برای احداث کارخانههای رنگرزی و ریسندگی با ماشینآلات 100 درصد ایرانی در منطقه راهاندازی کنیم.
مفتاحی افزود: در مورد کارخانجات نساجی، ماشین آلات ساخت ایران در زمینه بسته بندی، کنترل کیفیت، خشک کن، استنتر و کمپکتور به وفور وجود دارد. همچنین در صنعت محصولات غیر بافته، ماشین آلات با تلاش شرکت های داخلی ساخته می شود.
وی ظرفیت یک شرکت داخلی تولید کننده خط ماشین تکمیل فرش را برجسته کرد و گفت: علاوه بر این، ساخت استابلایزرهای الکتریکی (جلوگیری از نوسانات الکتریکی برای ایمنی ماشینهای صنعتی)، دستگاههای ماشینی فرش که بسیار پیچیده و بسیار گران هستند. برای واردات، هم اکنون توسط شرکت های داخلی تولید می شوند.
واردات ماشین آلات نساجی با وجود ظرفیت تولید ملی
دبیر اتحادیه سازندگان ماشین آلات و قطعات نساجی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در مورد سهم تولید ملی ماشین آلات نسبت به وارداتی، اعلام کرد: واردات سهم قابل توجهی در این امر دارد. صنعت و حتی واردات ماشین آلات دست دوم مشکل ساز است این صنعت به گونه ای شده است که برخی ماشین آلات نساجی را با تغییر تعرفه و عنوان وارد می کنند به عنوان مثال ماشین “Textile Stenter” را با تغییر نام به “زنجیره حرارتی” وارد می کنند. کابین ریلی»، در حالی که همین ماشین ها کیفیت و خدمات خوبی دارند. در داخل تولید می شود.
یک کلید سه شاخص کیفیت مطلوب، تفاوت قیمت با تفاوت 30 تا 40 درصدی نسبت به نمونه خارجی و خدمات پس از فروش، به عنوان معیارهای انتخاب ماشین آلات داخلی درج شد. این در حالی است که برخی از شرکت های اروپایی ارائه خدمات پس از فروش به ماشین آلات فروخته شده در ایران را متوقف کرده اند.
وی از صادرات ماشین آلات ایرانی صنایع نساجی به کشورهای پاکستان، ترکیه، ازبکستان و پرو و همچنین وجود علاقه مندان از برزیل به دلیل کیفیت خوب محصولات خبر داد.
مفتاحی گفت: قطعه سازی، اتوماسیون، تجهیزات ساخت و ماشین سازی 4 مرحله مهم در ساخت صنعت نساجی با قدمت چندین ساله است و اکنون شاهد رشد و توسعه تولید انواع ماشین آلات نساجی هستیم. . با تکنولوژی مدرن
دبیر انجمن صنفی سازندگان ماشین آلات و قطعات نساجی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ماشین آلات داخلی چگونه نیازهای صنعت نساجی را از نظر تنوع تولید تامین می کنند، گفت: در حال حاضر ماشین آلات تولید الیاف مصنوعی و پلی استر با سرمایه گذاری حدود 20. میلیارد تومان در داخل تولید می شود و دو شرکت دانش بنیان حدود 6 خط تولید را به کارخانه های داخلی فروخته اند و حتی این ماشین آلات صادر می شود.
وی کارخانه ریسندگی و خطوط ریسندگی را از مراحل بعدی تولید الیاف برشمرد و افزود: شرکتی در تبریز در زمینه ساخت ماشین آلات ریسندگی فعالیت می کند و ارائه می کند.
مفتاحی توانمندی در ساخت ماشینهای بافندگی را برشمرد و گفت: ماشینهای بافت فرش و پارچه با تلاش ۲ شرکت دانش بنیان تولید شد.
وی محل استقرار ماشین آلات ژاکارد تولید فرش ماشینی در کاشان را برشمرد و افزود: استفاده از این ماشین ها منجر به توسعه تولید فرش ماشینی از 700 شانه به 1200 شانه شد اما نوسانات بازار محدودیت هایی را ایجاد کرده است. در سرمایه گذاری ها توانایی ها.
دبیر اتحادیه ماشین آلات و قطعه سازان نساجی ساخت دستگاه ایرجت بافی به عرض 3 متر در اصفهان را مورد توجه قرار داد و گفت: تولید این دستگاه موفقیتی برای کشور است چرا که حجم زیادی از ماشین آلات بافندگی وارد می شود. .
وی در خصوص برنامه آینده انجمن سازندگان ماشین آلات نساجی گفت: در صنعت ماشین آلات نساجی و پوشاک تا سال 1404 3 برنامه هدف گذاری شده است که اولین آن سرمایه گذاری در صنعت با معرفی، جذب اعضا و ارتقای کیفیت است. هدف دوم توسعه صادرات است. 20 میلیون دلار ماشین آلات، قطعات مهندسی و خدمات فنی صنعت نساجی و از این رو ارزآوری و بازاریابی تحت عنوان ساخت ایران در جهان و سومین هدف انجمن توسعه بخش تحقیقات در صنعت است. به همین منظور کنفرانس ماشین آلات نساجی تهران به زودی با حضور کارشناسان کشورهای منطقه و اروپایی و با هدف همفکری در صنعت برگزار می شود.
به گفته دبیر انجمن حرفه ای سازندگان ماشین آلات نساجی و قطعات یدکی ایران؛ این انجمن از سال 1389 با 10 عضو شروع به کار کرد و هم اکنون با 70 عضو فعال است و بخش قابل توجهی از اعضا توانستند از معاونت علمی گواهینامه دانش دریافت کنند.