با گذشت حدود سه ماه از تصویب آیین نامه واردات خودروهای جانبازان، پس از پیگیری های متعدد جهت بررسی روند کار و با توجه به اینکه طبق آیین نامه باید تا پایان سال جاری ایثارگران تحویل داده شوند سازمان توسعه تجارت تصمیم گرفت به ایثارگران اجازه ثبت نام از طریق سایت شرکت های واردکننده را بدهد. احتمالا همین هفته اعلام کرد و گفت: واردات هر خودرویی امکان پذیر نیست و باید خودرویی با خدمات پس از فروش تضمینی در کشور وارد کرد.
به گزارش ای بی اس نیوز، بر اساس تبصره 7 بند «و» قانون بودجه سال 1402 وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است به ایثارگران 50 درصد و بیشتر که در سال 1394 به تصویب رسید، بنیاد شهید و امور ایثارگران را معرفی کند. سالهای اخیر از تسهیلات ماده 45 بهره مند شده اند. کسانی که از قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران مصوب 12 تیرماه 1385 استفاده نکرده اند، باید مجوز واردات خودرو بر اساس وضعیت جانبازی را ارائه کنند. مطابق با قوانین و مقررات.
در اوایل مرداد ماه سال جاری بود که هیئت وزیران به پیشنهاد بنیاد شهید و امور ایثارگران در تاریخ 20 اردیبهشت 1402 و بر اساس اصل 138 قانون اساسی تشکیل جلسه داد (17 مرداد 1402). جمهوری اسلامی ایران و در اجرای بند (و) تبصره (7) ماده واحده قانون بودجه سال 1402 کل کشور، آیین نامه اجرایی واردات خودروهای جانبازان را که دارای 21 بند است و به موارد مختلفی اشاره می کند، تصویب کرد. چیزها داخل.
بنیاد شهید و امور ایثارگران موظف شد ظرف مدت یک ماه از تاریخ ابلاغ این آیین نامه فهرست مشمولان را تهیه و به ترتیب اولویت به وزارت صنعت، معدن و توسعه اعلام کند. ضمناً این وزارتخانه موظف است ظرف مدت یک ماه از تاریخ ارسال لیست پذیرندگان از سوی بنیاد و با توجه به توانمندی های اعلام شده از سوی شرکت (کلیه شرکت های خودروسازی داخلی یا مورد تایید وزارت) زمان بندی تحویل را در به گونه ای که همه ماشین ها (خودروهای اتوماتیک داخلی یا وارداتی مناسب برای جانبازی) تا پایان سال 1402 به ذینفعان تحویل داده شود، اعلام
بر اساس ماده 17 که به طور خاص به خودروهای وارداتی اشاره دارد، تاکید شد که وزارت حراست موظف است مجوز خودرو نو یا کارکرده را حداکثر به مدت پنج سال به شرکت های داخلی یا مورد تایید وزارت امنیت صادر کند. تحت شرایط زیر
1- ارزش خودروی وارداتی به کشور مبدا برای جانبازان 70 درصد (دو پا یا دو دست قطع شده از مچ یا قطع نخاع) تا 35000 یورو و برای سایر جانبازان از 70 درصد تا 30000 یورو و برای جانبازان 50٪ تا 69٪ تا سقف 25 هزار یورو (SIF) است.
2- مشمولانی که در 10 سال گذشته از هیچ گونه تسهیلات اعم از واردات و خرید خودرو استفاده نکرده اند در اولویت هستند.
توجه داشته باشید که مشمولان از پرداخت سود بازرگانی مربوط به واردات خودرو و تجهیزات لازم برای شخصی سازی ایثارگر و همچنین از پرداخت عوارض مندرج در تصویب نامه مورخ 25 مرداد 1396 معاف هستند.
بر اساس ماده 19 آیین نامه مذکور، بانک مرکزی موظف است برای واردات هر خودرو در محدوده مجاز ارز به بنگاه را با اولویت تخصیص منابع ارزی برای واردات وزارت صنعت، معدن و تجارت اختصاص دهد. تجارت.
همچنین تاکید می شود که مشمولان واردات خودرو به مدت پنج سال به عنوان مأمور عادی یا نمایندگی خودروی وارداتی از فروش منع میشوند.
از زمان تصویب آیین نامه تاکنون خبری مبنی بر ورود خودرو برای جانبازان منتشر نشده و با وجود رصد ای بی اس نیوز، هیچ نتیجه ای در این زمینه حاصل نشده است.
اما چندی پیش محسن زاغوری – معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران – گفت: مجموع جانبازان 70 درصد کشور حدود 8 هزار و 210 نفر و جانبازان 50 تا 69 درصد 22 هزار و 162 نفر است. مردم. امسال این افراد مشمول واردات خودرو شدند و در این زمینه نیازمند همکاری وزارت حراست و بانک مرکزی برای تامین ارز مورد نیاز هستیم.
چرا واردات خودروی جانبازان اجرایی نشد؟
مهدی دیغمی در آخرین اظهار نظر خود در این خصوص با بیان اینکه شرکت های واردکننده خودرو برای واردات خودروهای جانبازان اعلام آمادگی کرده اند، گفت: شرکت ها درخواست خود را ارائه کرده اند و در حال بررسی مدل ها و برندهای پیشنهادی آنها هستیم. احتمالاً در این هفته شرکت های واردکننده به جانبازان اجازه ثبت نام در سایت خود را خواهند داد.; زیرا مقرر شده است که شرکت ها باید فضایی را در سایت خود برای اعلام برندها و مدل های تایید شده برای واردات ویژه پیشکسوتان راه اندازی کنند.
سرپرست پروژه واردات خودرو وزارت حراست ادامه داد: بر این اساس اولا نام خودروها در سایت شرکت های واردکننده قرار می گیرد و ثانیا امکان ثبت نام جانبازان فراهم می شود. پس از تکمیل مراحل ثبت نام، اسامی جانبازان توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران اعلام می شود تا نسبت به تایید اسامی ارسالی بر اساس ارزش خودرو اقدام شود.
وی افزود: در صورت تایید اسامی ایثارگران از سوی بنیاد شهید و امور ایثارگران، سهمیه واردات خودرو به میزان مشخص شده برای شرکت ها باز می شود تا شرکت ها نسبت به ثبت سفارش و واردات خودرو اقدام کنند.
رئیس سازمان توسعه تجارت در خصوص ارزش خودروی وارداتی در کشور مبدا تصریح کرد: 70 درصد برای جانبازان (دو پا یا دو دست قطع شده از مچ یا نخاع) تا 35 هزار یورو و برای سایر جانبازان 70 درصد. ٪ تا 30000 یورو و برای جانبازان 50٪ تا 69٪ تا 25 هزار یورو است.
همه خودروها را نمی توان وارد کرد
ضیغمی با بیان اینکه روند واردات خودرو برای جانبازان در حال انجام است، تاکید کرد: البته همه خودروها قابل واردات نیستند و خودرویی با خدمات پس از فروش در کشور باید وارد شود.
این معاون وزیر صمت در خصوص تاخیر در روند واردات خودرو، تصریح کرد: واردات خودرو برای جانبازان در انتظار اعلام شرکت های واردکننده خودرو است. مقرر می شود شرکت ها خودروهای مورد تایید سازمان توسعه تجارت را در سایت خود تبلیغ کنند تا پیشکسوتان برای ثبت نام به آنها مراجعه کنند. جلسات هفتگی با شرکت های واردکننده برگزار می شود که در هفته گذشته شرکت ها جمع بندی های لازم را در خصوص ایجاد پورتال انجام دادند و امید است هر چه زودتر این امر محقق شود.
سرپرست پروژه واردات خودرو وزارت صلح ابراز امیدواری کرد با همکاری بنیاد شهید بتوانیم تا پایان سال خودروی جانبازان را وارد کنیم. از آنجایی که تعداد جانبازان زیاد نیست، واردات این تعداد خودرو برای شرکت ها باید به صرفه باشد.
انتهای پیام