معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در بازدید رئیس مجلس شورای ملی تاجیکستان از خانه نوآوری و فناوری ایران، با اشاره به رسیدن حجم مبادلات تجاری دو کشور به 500 میلیون دلار گفت: این عدد با در نظر گرفتن توان علمی و فناوری ایران حداقل در 10 قابل ضرب است.»
به گزارش ای بی اس نیوز، روح الله دهقانی فیروزآبادی در دیدار با رستم امام علی رئیس مجلس شورای ملی تاجیکستان و شهردار دوشنبه که همراه با هیئت پارلمانی از خانه نوآوری و فناوری ایران بازدید کرد، همسویی و خویشاوندی دو ملت را به عنوان پشتوانه برشمرد. برای توسعه همکاری های اقتصادی افزود: معتقدیم تاجیکستان به دلیل قرابت های فرهنگی، ادبی و تاریخی یکی از نزدیک ترین کشورها به ایران است و این می تواند زمینه ساز توسعه همکاری ها و تبادلات اقتصادی بین دو کشور باشد. .
وی پیوند مستحکم و ناگسستنی مردم ایران و تاجیکستان را قابلیتی ارزشمند برای توسعه همکاری ها دانست و ادامه داد: اولویت اصلی ما «همکاری» است و تنها به دنبال تجارت نیستیم. می توانیم با ایجاد بسترهای همکاری مناسب، همکاری های خوبی بین ایران و تاجیکستان ایجاد کنیم، به ویژه در حوزه علم و فناوری که اکنون محل رقابت بسیاری از کشورهاست.
دهقانی فیروزآبادی با اشاره به روند رو به رشد صادرات فناورانه ایران در سالهای اخیر گفت: ایران در سال 2019 توانست 600 میلیون دلار محصولات و خدمات دانشبنیان و فناورانه صادر کند که البته ناشی از همهگیری ویروس کرونا است. این رقم در سال 2019 به 300 میلیون دلار کاهش یافت اما در سال 1400 دوباره به 600 میلیون دلار رسید. ایران در سال 1401 توانست 850 میلیون دلار صادرات داشته باشد. از ابتدای سال 1402 تا به امروز حجم صادرات بنگاه ها و محصولات دانش بنیان از مرز یک میلیارد و پانصد میلیون دلار عبور کرده است که امیدواریم این رقم تا پایان سال جاری از مرز 2.2 میلیارد دلار عبور کند. این روند رو به رشد نشان دهنده عزم جدی دولت برای صادرات دانش و قرار دادن دیپلماسی در مدار علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان است.
رئیس بنیاد ملی نخبگان نیروی انسانی جوان و رو به رشد دو کشور را یکی از محورهای بالقوه همکاری های علمی ایران و تاجیکستان دانست و افزود: مراکز علمی و تحقیقاتی دو کشور بسترهای خوبی برای توسعه هستند. همکاری های مشترک و آینده نگر است و آمادگی داریم در قالب یک برنامه جامع، توسعه این همکاری ها را با تاکید بر نیروی انسانی جوان، تحصیل کرده و شایسته گسترش دهیم.
دهقانی فیروزآبادی با اشاره به ظرفیت خوب همکاریهای ایران و تاجیکستان در زمینههای کشاورزی، غذایی و معدنی، بر اهمیت همکاریهای دو کشور در زمینههای مختلف علمی و فناوری تاکید کرد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با اشاره به تمایل ایران برای همکاری در ایجاد پارک علم و فناوری مشترک بین ایران و تاجیکستان، گفت: اکنون فرصت هایی برای همکاری های علم و فناوری وجود دارد. بین این دو کشور کشورها، در بسیاری از موضوعات و موضوعات. از جمله مهم ترین این محورها می توان از همکاری شرکت های دو کشور و ایجاد کنسرسیوم های مشترک برای تولید محصولات و خدمات دانش بنیان استفاده کرد. همچنین تمایل کامل وجود دارد که محصولات تقریباً 10000 شرکت دانش بنیان در قالب یک برند بین المللی ایرانی – تاجیکستانی به بازارهای بین المللی باز شود.
دهقانی فیروزآبادی با اشاره به ظرفیت ایران در تولید تجهیزات، مواد و خدمات پیشرفته آزمایش و آزمایش، افزود: 90 درصد تجهیزات آزمایشگاهی، ابزار و مواد مورد نیاز در حوزه تحقیقات، فناوری و نوآوری در ایران تولید داخل است که می توان با استفاده از این ظرفیت ارزشمند، فصل جدیدی از همکاری بین شرکت های توانمند ایرانی و مراکز علمی، تحقیقاتی و صنعتی تاجیکستان رقم خورد.
با اشاره به معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور، با اشاره به تمایل به انتقال تجربیات ارزشمند ایران در حوزه سیاست گذاری و حمایت از کسب و کارهای دانش بنیان، افزود: توجه و تاکید مقام معظم رهبری انقلاب، اسناد و قوانین مستحکم سطح بالا. ایران در زمینه کسبوکارهای دانشبنیان پیشرفت کرده است، حمایتهای بسیار خوبی برای رشد و شکوفایی این حوزهها صورت گرفته است که برخی از آنها معافیتهای مالیاتی و گمرکی، راهحلهای نوآورانه تامین مالی و کمکی برای سرمایهگذاری است و ما آمادگی داریم از این موارد استفاده کنیم. تجربیاتی که منجر به رونق اکوسیستم فناوری و نوآوری ایران در دسترس تاجیکستان می شود.
انتهای پیام