وی گفت: با وجود این، پیش بینی می شود با توجه به تکانه های ایجاد شده در بازار به دلیل مواد غذایی و بلاتکلیفی که برای تشکیل دولت عراق وجود داشت و حجم واردات عراق افزایش پیدا کند و در چهار ماه آینده شاهد باشیم. بتواند بخشی از این کسری را جبران کند. وی گفت: پیش بینی می شود در این چهار ماه صادرات به حد معمول بین 8 تا 9 میلیارد دلار برسد.
وی با اشاره به بازار صنعت نفت ایران در عراق گفت: در دوران کرونا در سال های 2019 و 2018 روزانه 15 میلیون لیتر بنزین به عراق صادر کردیم، 3 میلیارد دلار فرآورده نفتی به عراق صادر کردیم و اکنون با توجه به اینکه خودمان کسری داریم، عملا این بازار است ما در بحث فرآورده های نفتی عراق را از دست دادیم، فرآورده های نفتی، پتروشیمی، مصالح ساختمانی و مواد غذایی به عراق صادر می کردیم، اما از این چهار قلم دو مورد مشکل داشت و الان فقط مصالح ساختمانی و پتروشیمی است. به این کشور صادر می شوند.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی ایران گفت: در حال حاضر قراردادی به ارزش چهار میلیارد دلار با عراق در زمینه صادرات خدمات فنی و مهندسی منعقد شده است و امکان افزایش این امر وجود دارد. رقم و بخشی از کسری صادرات موجود را می توان کاهش داد در حوزه خدمات فنی و مهندسی، قراردادها تا مدت، تولید و فرآوری جبران می شود.
سیدحمید حسینی در گفت وگو با خبرنگار ای بی اس نیوز، با بیان اینکه بر اساس آمار هشت ماهه وضعیت خوبی در صادرات به عراق نداریم، گفت: در حال حاضر میزان صادرات به عراق بدون احتساب برق چهار میلیارد است. و 700 دلار در حالی که پارسال طی هشت ماهه امسال 6 میلیارد و 100 دلار بوده و اکنون میزان صادرات نسبت به سال گذشته 1 میلیارد و 400 دلار کاهش داشته است، هم از نظر ارزشی و هم از نظر وزنی، میزان صادرات داشته است. کاهش یافته.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی ایران ادامه داد: اگر بحث نیروی انسانی و خدمات فنی و مهندسی را در پروژههای موجود توسعه دهیم یا تسهیلاتی داده شود که ایران از آنها در مسکن اقدام کند. مسئله در عراق با عوارضی که برای آب کشاورزی وضع شده و از طرفی مشکلاتی که در حوزه مواد غذایی داریم و صادراتی در زمینه صادرات وجود ندارد، باز هم می توان شکاف صادراتی را پر کرد. فرآورده های نفتی نمی توان به بازگشت صادرات امیدوار بود.
انتهای پیام
به گفته حسینی، قبلاً بنزین، گازوئیل و انواع پتروشیمی ها به این کشور صادر می شد، اما اکنون میزان صادرات به صفر رسیده و بازار را از دست داده ایم و احتمالاً در زمستان بازار گاز را از دست خواهیم داد و صادرات ما ظرفیت کاهش می یابد و این موارد باعث می شود نتوانیم به عدد فوق برسیم.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی ایران با بیان اینکه عراق دیگر نمی تواند به نفت و محصولات کشاورزی ایران تکیه کند، گفت: به دلیل کمبود آب و خشکسالی و مالیات های وضع شده از سوی دولت. در بخش کشاورزی، احتمالاً دیگر مازادی برای صادرات وجود ندارد، بنابراین باید وارد حوزه خدمات فنی و مهندسی و پیمانکاری فرعی شویم.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز