امضای قرارداد تجارت آزاد ایران و پاکستان با چه منافع اقتصادی؟
وی گفت: اگر شرایط و مشوق هایی را برای بخش خصوصی اعم از ایران یا پاکستان فراهم کنیم، می تواند به بهبود تجارت دو کشور کمک کند. یکی از اقداماتی که می توان برای بهبود این فعالیت انجام داد، برگزاری همایش ها و نمایشگاه های دو طرف است. دعوت از کارآفرینان پاکستانی برای تعامل و ارتباط با کارآفرینان ایرانی.
گفتگو
وی ادامه داد: به این نکته اشاره کنم که ایران و پاکستان عضو اکو هستند. بنابراین ما قبلاً با پاکستان و سایر اعضای اکو که ترکیه نیز یکی از اعضای آن است، روابط تجاری دوجانبه داشتیم. با توجه به اینکه ما با پاکستان چنین رابطه اقتصادی داریم، باید دید در این قرارداد چه چیزی اضافه شده است. آیا چیزی مکمل برای رابطه قبلی ایجاد شده از طریق اکو ایجاد می کند یا خیر؟ جزئیات آن هنوز مشخص نیست.
شاهین آرانی در پایان خاطرنشان کرد: به نظر من با توجه به اهمیت این توافق، نگاه خصوصی باید اجرایی شود. بنابراین، برای پایداری و بقای این قرارداد، نه تنها با پاکستان، بلکه با هر کشوری که میخواهد روابط باثبات، باثبات و بقای داشته باشد، باید سود محور و ارزشآفرین باشد و بتواند برای هر دو ارزش اقتصادی ایجاد کند. بخش خصوصی باید در این زمینه مشارکت داشته باشد.
absnews
شایان آرانی وی در گفت و گو با خبرنگار گروه آفرینش های اقتصادی و بازرگانی خبرگزاری آنا، درباره امضای قرارداد تجارت آزاد ایران و پاکستان گفت: تصمیم بسیار خوب و بسیار خوبی است که ما یک تصمیم اقتصادی بگیریم. توافق با سایر کشورهای جهان». اما ما باید به لایه عمیق تری از تاریخ برویم تا بتوانیم بفهمیم آیا معامله ویژه ای که اکنون انجام شده موفق، سودآور و منظم خواهد بود یا خیر؟ باید ببینم مفاد این قرارداد چیست و تا چه اندازه می توان از آن در اقتصاد استفاده کرد.
این تحلیلگر اقتصادی بر این باور است که دولت های دو طرف روابط تجاری پاکستان و ایران که محور آن بخش خصوصی است، باید از این بخش حمایت کنند و اخلال ایجاد نکنند، بلکه سهولت ایجاد کنند. دولت ها باید شرایط و بستر را فراهم کنند تا این تفاهم نامه با سهولت بیشتری اجرا شود که منجر به ایجاد روابط تجاری و اقتصادی برای طرفین شود.