برآورد می شود امسال 4.7 میلیون تن برنج شلتوک از 750000 هکتار زمین برداشت شود.
گزارش دهید خبرگزاری صداوسیما، رئیس طرح گندم و برنج این وزارتخانه گفت: از چهار میلیون و 700 هزار تن شلتوک حدود دو میلیون و هفتصد هزار تن برنج سفید به دست می آید.
سهراب سهرابی افزود: از این میزان تولید 70 درصد به ارقام بومی و 30 درصد ارقام پرمحصول خواهد بود.
او پیش بینی کرد؛ انتظار می رود امسال تولید برنج سفید از 1400 تن 700000 تن افزایش یابد.
سهرابی درباره کشت رتون و کشت مجدد برنج نیز گفت: علاوه بر 750 هزار هکتار کشت برنج، 120 هزار هکتار کشت رتون و 70 هزار هکتار نیز کشت مجدد داریم که برداشت این اراضی در مهرماه انجام می شود.
وی در عین حال گفت: از 750 هزار هکتار سطح زیرکشت برنج حدود 70 درصد مربوط به استان های گیلان، مازندران و گلستان است.
مجری طرح گندم و برنج وزارت جهاد کشاورزی، استفاده از بذر اصلاح شده، استفاده متوازن از کود، توسعه مکانیزاسیون، توسعه روش کشت دیم، افزایش بهره وری، ایجاد مزارع نمونه، مدیریت کشاورزی و کنترل آفات، بیماری ها و علف های هرز از مهم ترین دلایل افزایش تولید برنج در طول سال است.
وی گفت: در حال حاضر بیش از 72 درصد کشت برنج با نشاکار و 28 درصد به روش سنتی و دستی انجام می شود.
سهرابی افزود: 93 درصد برداشت برنج به صورت مکانیزه و تنها 7 درصد به روش سنتی انجام می شود.
وی با بیان اینکه واحدهای برنج کوبی با ارتقای تجهیزات خود به افزایش ضریب تبدیل شلتوک به برنج کمک کرده اند، اذعان داشت: ضریب تبدیل شلتوک به برنج در کشور به بیش از 60 درصد رسیده است.
برآورد می شود امسال 4.7 میلیون تن برنج شلتوک از 750000 هکتار زمین برداشت شود.
گزارش دهید خبرگزاری صداوسیما، رئیس طرح گندم و برنج این وزارتخانه گفت: از چهار میلیون و 700 هزار تن شلتوک حدود دو میلیون و هفتصد هزار تن برنج سفید به دست می آید.
سهراب سهرابی افزود: از این میزان تولید 70 درصد به ارقام بومی و 30 درصد ارقام پرمحصول خواهد بود.
او پیش بینی کرد؛ انتظار می رود امسال تولید برنج سفید از 1400 تن 700000 تن افزایش یابد.
سهرابی درباره کشت رتون و کشت مجدد برنج نیز گفت: علاوه بر 750 هزار هکتار کشت برنج، 120 هزار هکتار کشت رتون و 70 هزار هکتار نیز کشت مجدد داریم که برداشت این اراضی در مهرماه انجام می شود.
وی در عین حال گفت: از 750 هزار هکتار سطح زیرکشت برنج حدود 70 درصد مربوط به استان های گیلان، مازندران و گلستان است.
مجری طرح گندم و برنج وزارت جهاد کشاورزی، استفاده از بذر اصلاح شده، استفاده متوازن از کود، توسعه مکانیزاسیون، توسعه روش کشت دیم، افزایش بهره وری، ایجاد مزارع نمونه، مدیریت کشاورزی و کنترل آفات، بیماری ها و علف های هرز از مهم ترین دلایل افزایش تولید برنج در طول سال است.
وی گفت: در حال حاضر بیش از 72 درصد کشت برنج با نشاکار و 28 درصد به روش سنتی و دستی انجام می شود.
سهرابی افزود: 93 درصد برداشت برنج به صورت مکانیزه و تنها 7 درصد به روش سنتی انجام می شود.
وی با بیان اینکه واحدهای برنج کوبی با ارتقای تجهیزات خود به افزایش ضریب تبدیل شلتوک به برنج کمک کرده اند، اذعان داشت: ضریب تبدیل شلتوک به برنج در کشور به بیش از 60 درصد رسیده است.