رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی سمنان اعلام کرد:

رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع سموم کشور گفت: ۶۵۸ نوع سم در کشور ثبت شده است که ۱۸ درصد مربوط به سموم پرخطر، ۲۲ درصد سموم متوسط و ۶۰ درصد مربوط به سموم است. به سموم پرخطر با سموم پرخطر مرتبط هستند. ریسک کم. سیاست انجمن حذف سموم پرخطر در مدت زمان کوتاه و جایگزینی آنها با محصولات کم خطر است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری دهمین نمایشگاه جامع نهاده های کشاورزی برگزار شد. مسعود گیل آبادی، رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان سم با بیان اینکه سال گذشته 130 میلیون تن محصولات کشاورزی در کشور تولید شد، گفت: تولید کود و سم یکی از بسترهای تامین امنیت غذایی است. حافظ ایمنی مواد غذایی محسوب می شود. » این محصولات به صورت فصلی مصرف می شود و در صورت عدم تامین به موقع کشاورزان با مشکل مواجه خواهند شد.
گیل آبادی در خصوص میزان تولید در کشور افزود: سالانه 35 هزار تن سموم دفع آفات در کشور مصرف می شود که کمتر از استاندارد جهانی است. در میان این آمار، 97 درصد تولید ملی و 3 درصد باقیمانده مربوط به سموم جدید تولید شده توسط شرکت های اروپایی در سراسر جهان است.
وی ادامه داد: سموم و کودها دارای استاندارد ثابتی هستند که به موجب آن همان اجزای تولید شده توسط سازمان خواربار و کشاورزی (فائو) در تولید آنها رعایت می شود.
۶۵۸ نوع سم در کشور ثبت شده است
رئیس هیأت مدیره انجمن صنایع تولید سم افزود: 658 نوع سم در کشور ثبت شده است که 18 درصد مربوط به سموم پرخطر، 22 درصد مربوط به سموم متوسط و 60 درصد است. با سموم پرخطر مرتبط هستند. ریسک کم. سیاست انجمن حذف سموم پرخطر در مدت زمان کوتاه و جایگزینی آنها با محصولات کم خطر است.
گیل آبادی در خصوص عوارض واردات نیز گفت: تفاوت حقوق ورودی مواد اولیه کم خطر با سموم آماده تنها یک درصد است که برای تولید ملی و بازار مضر است.
وی درباره حجم صادرات سموم تولیدی در کشور بیان کرد: از مردادماه سال گذشته تا امروز که ممنوعیت صادرات لغو شد، 2 هزار و 779 تن سم و سموم به خارج از کشور صادر شد.
پیشنهاد بهبود بازار تولید و مصرف
رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع سم در ادامه پرسید: باید از واردات سموم آماده تولیدی در کشور جلوگیری شود. همچنین برای ایجاد تعادل در بازار، ارز ممتاز و نیمه قیمتی باید حذف شود. در کنار این دو موضوع باید قیمت سموم آماده مصرف نیز افزایش یابد.
گیل آبادی در پایان گفت: نحوه استفاده از سموم برای کشت و تولید محصولات کشاورزی موضوع مهمی است که در این زمینه باید اطلاعات کشاورزان به روز باشد و وزارت جهاد کشاورزی نیز باید به حوزه کشاورزی توجه بیشتری داشته باشد. ترفیع
برخی از سموم وارداتی از چین و هند کیفیت خوبی ندارند
به گفته رئیس هیئت مدیره انجمن سم سازان برخی از سموم وارداتی از چین و هند بی کیفیت بوده و به محصولات آسیب دیده است.
رئیس انجمن تولیدکنندگان سموم کشاورزی در پاسخ به میزان ارز تخصیص یافته برای واردات مواد اولیه گفت: برای محصولات فنی و آماده به اشتغال 220 تا 250 میلیون دلار ارز نیاز داریم و تاکنون 140 میلیون دلار ارز نیاز داریم. ارز ارائه شده است.
گیل آبادی در پاسخ به این سوال که آیا سم تقلبی در بازار وجود دارد، گفت: از زمانی که ارز 4200 تومانی لغو شد و به 28500 تومان رسید، تقلب نیز افزایش یافته است. تاکنون موارد و کارگاه هایی شناسایی و پیگیری هایی انجام شده است. دستگاه قضایی نیز باید با متخلفان برخورد جدی تری داشته باشد.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود راهکارهایی برای حمایت از تولیدکنندگان ارائه کرد و گفت: پیشنهاد ما این است که از واردات سموم آماده و قابل تولید داخل جلوگیری شود. پیشنهاد دوم حذف ارز ترجیحی و نیمی از آن آماده مصرف برای ایجاد تعادل است. همچنین تعرفه های گمرکی سموم آماده افزایش و فعالیت های تبلیغاتی تشدید شود.
گیل آبادی افزود: از سال گذشته تاکنون 2 هزار و 779 تن سم به کشورهای عراق، افغانستان، آذربایجان، ارمنستان، تاجیکستان و قزاقستان صادر شده است.