اخبار اقتصادی روز

الزامات اصلاح ساختار بودجه از دیدگاه رئیس کمیسیون داخلی مجلس

نماینده مردم یزد در شورای اسلامی تصریح کرد: اجرای پروژه ها و طرح ها باید به شرکت سپرده شود اما امروز اینگونه نیست و بخشی از بودجه هدر می رود. از سوی دیگر هزینه برخی از دستگاه های دولتی بالاست و پروژه های پرهزینه ای را اجرا می کنند. از طرفی بهره وری نیز بسیار پایین است. این دو جنبه برای قبض مالی بسیار دردسرساز هستند. ما باید بخش خصوصی را تا حد امکان فعال کنیم و کار را به مردم بسپاریم. دولت باید نقش نظارتی و رهبری داشته باشد.

انتهای پیام

وی گفت: تا زمانی که این ساختار تغییر نکند، مشکلات پابرجاست. همه می خواهند ساختار بودجه را تغییر دهند، اما این کار را نمی کنند. در پیچ و خم این ساختار کاذب، بودجه واقعی بسته نیست. کسری بودجه نیز دلیل آن است. هر استان باید بودجه مستقل خود را داشته باشد. دست وزارتخانه ها از بودجه های استانی کم شود. وزارتخانه های ما باید ساماندهی شوند و عمده کار به خود استان ها داده شود.

ما باید بخش خصوصی را فعال کنیم

محمدصالح جوکار در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با اشاره به لزوم اصلاح ساختار بودجه سالانه اظهار کرد: مقام معظم رهبری در دیدار اخیر با صنعت گران و کارآفرینان نکاتی را در حوزه ساختار بودجه مطرح کردند که هم در مجلس و هم برای مجلس مصداق دارد. دولت، این یک بازتاب است. ساختار بودجه فعلی اشتباه است. متاسفانه این ساختار بد هنوز تغییر نکرده است. برخی از افراد در مجلس یا دولت در گزارش های خود می گویند ساختار بودجه تغییر کرده است در حالی که اینطور نیست.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: تکلیف دولت در این زمینه بسیار خطرناک است و می تواند عواقب بدی را به دنبال داشته باشد. اگر واقعاً می‌خواهیم بودجه بدون کسری عمل کند، باید ساختار بودجه تغییر کند و دست‌هایی که در طول سال بودجه را تغییر می‌دهند کوتاه شوند. وجوه باید بتواند به صاحبان اصلی خود برسد.

رئیس کمیته امور داخلی و شوراهای کشور تاکید کرد: اگر بخواهیم بودجه ای بنویسیم که بدون کسری کار کند باید ساختار بودجه تغییر کند و دست هایی که در طول سال بودجه را تغییر می دهند قطع شود.

دخالت دولت در پروژه های عمرانی خطرناک است

در پیچ و خم ساختار کاذب، بودجه واقعی بسته نیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *