به گزارش ای بی اس نیوز، هدف دولت تلفیق فرآیند واگذاری خودرو و لزوم تسهیل و تسریع در امور مربوطه و پرهیز از فرآیندهای طولانی و پیچیده صدور سند مالکیت و نقل و انتقال اسناد خودرو و تمرکز آن بر یک مرجع واحد است. پیشنهاد وزارت کشور در خصوص لایحه قانون اصلاح ماده (29) قانون رسیدگی به جرایم راهنمایی و رانندگی به منظور تعیین تکلیف انتقال وسایل نقلیه به مراکز تعیین شده توسط نیروی انتظامی پذیرفته شد.
بر اساس لایحه قانون مذکور، متداولین وسایل نقلیه موتوری یا نمایندگان قانونی آنها موظفند جهت انتقال وسایل نقلیه خود به مراکز تعیین شده از سوی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران مراجعه و درخواست خود را در سامانه شماره گذاری ثبت نمایند. پلیس راهور پس از احراز اصالت وسیله نقلیه، هویت طرفین و محل سکونت خریدار، پرداخت جریمه و قبوض پرداخت نشده اعم از هرگونه مالیات یا عوارض به وسیله نقلیه موتوری موضوع پس از انجام معامله، تعیین تکلیف می کند. پلاک به آخرین مالک، نصب آن بر روی خودرو و صدور سند مالکیت رسمی و کارت شناسایی خودرو.
بر اساس این لایحه در صورت عدم ایفای تعهدات فوق الذکر، جبران خسارت طبق مقررات ضمان قهری بر عهده متخلف خواهد بود.
مراجع قضایی و نیروی انتظامی موظفند حسب مورد، نسخه ای از احکام قطعی خلع ید یا انتقال اموال، سنگسار و ورشکستگی اشخاص و نیز دستورات مربوط به توقیف وسایل نقلیه را برای اعمال مفاد این قانون ارسال نمایند. احکام و احکام مذکور در هنگام صدور عنوان مالکیت وسیله نقلیه و ثبت آن در سامانه مربوطه. حمل و نقل وسایل نقلیه عمومی جاده ای به صورت آنلاین به سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای ابلاغ می شود.
در این لایحه احکامی در رابطه با فرآیند واگذاری خودرو از جمله تعیین نحوه ثبت مالکیت، واگذاری، تنظیم اسناد رهنی، اخذ مالیات، عوارض و سایر موارد مرتبط وجود دارد که از تجارب سایر کشورها بهره مند شده و از ظرفیت نیرو استفاده می کنند. نیروی انتظامی برای انجام این امر به ویژه از نظر احراز هویت خودرو و هویت خریدار و فروشنده آمادگی لازم را داشته و تصویب و اجرای آن موجب حذف یا کاهش هزینه های اضافی مربوط به حمل خودرو به مردم می شود.
نیروی انتظامی مجاز به دریافت وجهی غیر از مبالغ ذکر شده و مبلغی که طبق قوانین جاری در ازای تسلیم یا تعویض پلاک دریافت می کند را ندارد.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز