به گزارش خبرنگار بازرگانی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، ماشین آلات راهسازی یکی از پرمصرف ترین محصولات در صنعت راهسازی و راهسازی کشور است که علاوه بر تولید این ابزارها در کشور، واردات و ترخیص راهسازی نیز انجام می شود. همچنین از ماشین آلات برای رفع نیازهای مختلف صنعت راه سازی کشور استفاده می شود. با توجه به بخشنامه ها و مقررات ارائه شده در این زمینه، واردات ماشین آلات راهسازی عموما به دو صورت انجام می شود که عبارتند از واردات ماشین آلات راهسازی درجه یک و ماشین آلات قراضه به کشور که هر کدام بازار و سرمایه خاص خود را دارند. . .
کمبود امکانات تولید و تحریم های حاکم در کشور امکان ساخت و تولید این ماشین آلات را از صنایع تولیدی سلب کرده است و به همین دلیل دولت برای تامین نیازهای کشور در جاده صنعت ساختمان تلاش می کند. بستر مناسبی برای واردات این کالاهای تامینی به کشور فراهم شود تا علاوه بر تامین نیاز کشور، چرخه اقتصاد را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
گمرک ایران در راستای شفافیت و رفع انحصار، اختیار صدور مجوز ورود موقت ماشین آلات راهسازی و معدنی را به گمرکات اجرایی تفویض کرده است.
هدف از تفویض اختیار برای ورود موقت در ماده 50 قانون گمرک جهت تمرکززدایی از مشاغل و تسهیل تشریفات گمرکی و بهبود فضای کسب و کار و صرفه جویی در وقت کارکنان گمرک ایران، پذیرش موقت ماشین آلات راهسازی و معدنی در گمرکات اجرایی است. تفویض اختیار بوده است
بر اساس بخشنامه گمرک در این خصوص، صدور مجوز ورود موقت ماشین آلات راهسازی و معدنی در گمرکات اجرایی به مدت 6 ماه با رعایت شرایط اعلام شده از سوی دفتر تنظیم مقررات صادرات و واردات که شامل بیل مکانیکی با قدرت بیش از 300 اسب بخار، لودرهای بیش از 350 اسب بخار، بولدوزرهای بیش از 360 اسب بخار و کمپرسی.تیپر با ظرفیت بیش از 100 تن با ضمانت لازم مجاز به ورود موقت به کشور خواهند بود.
همچنین تمدید مجوز ورود موقت ماشین آلات راهسازی و معدنی به مدت 18 ماه در فواصل زمانی 6 ماهه امکان پذیر خواهد بود. از طرفی صدور و تمدید حداکثر تا دو سال از تاریخ صدور پروانه با شرایطی امکان پذیر است.
absnews