اخبار اقتصادی روز

اقتصاد عربستان به کدام سمت می رود؟

انتهای پیام

در گزارش اتاق بازرگانی نیز به خطوط اصلی دیپلماسی اقتصادی عربستان اشاره شده است:

بر اساس آمار ارائه شده توسط بانک جهانی در زمینه تجارت کالا، شرکای اصلی صادرات عربستان سعودی در سال 2020، امارات متحده عربی با سهم 4.8 درصد، چین با 4.41 درصد، هند با 1.67 درصد، سنگاپور با 1.55 درصد و بحرین هستند. با 1 درصد

– در راستای تحقق چشم انداز 2030، ساختار نهادی دیپلماسی اقتصادی عربستان در سال های اخیر در راستای تمرکز و افزایش اختیارات نهادهای بوروکراتیک متحول شده است.

بررسی‌های مرکز تحقیقات اتاق ایران در گزارش «دیپلماسی اقتصادی عربستان» حاکی از آن است که این کشور دیپلماسی اقتصادی جدیدی را بر اساس چشم‌انداز 2030 طراحی کرده و به تدریج در حال اجرای آن است. دیپلماسی اقتصادی عربستان سعودی را باید مهم ترین رقیب ایران و کشوری دانست که در صورت موفقیت آمیز بودن مذاکرات با ایران می تواند به بازاری مهم در همسایگی تبدیل شود. در همین راستا، این گزارش با هدف تبیین ابعاد مختلف دیپلماسی اقتصادی عربستان سعودی است.

پنج شریک اصلی واردات عربستان سعودی عبارتند از: چین با سهم 20.19 درصد، ایالات متحده با 10.74 درصد، امارات متحده عربی با 6.84 درصد، آلمان با 5.19 درصد و هند با 4.85 درصد.

– کمک های توسعه ای عربستان به عنوان بخش مهمی از دیپلماسی اقتصادی این کشور معطوف به کشورهای در حال توسعه است و در راستای منافع ژئوپلیتیکی و ژئواکونومیکی این کشور است.

دیپلماسی اقتصادی عربستان به دنبال طراحی و اجرای چشم انداز 2030 در مسیر تحول قرار گرفته است. در این چشم انداز، ارتقای جایگاه عربستان سعودی به عنوان یک تجارت و سرمایه گذاری جهانی و به عنوان کشوری با موقعیت برتر در جهان اسلام به اهداف اصلی تبدیل شده است. دیپلماسی اقتصادی

مرکز تحقیقات اتاق ایران در آخرین تحلیل خود از وضعیت اقتصاد جهانی به بررسی دیپلماسی اقتصادی عربستان سعودی و برنامه های این کشور برای سال های آینده پرداخته است.

– علاوه بر این، سند توسعه صنعتی جدید این کشور که بر اساس کاهش نقش نفت در اقتصاد کشور و همراه با انقلاب چهارم صنعتی طراحی شده است، به شکل گیری دیپلماسی اقتصادی نیز کمک می کند.

– عربستان در زمینه سرمایه گذاری سعی کرده اصلاحات اساسی در جهت جذب سرمایه خارجی انجام دهد. از سوی دیگر تلاش می‌کند درآمدهای مازاد نفتی را در بخش‌های جذاب و امیدوارکننده زنجیره‌های ارزش سرمایه‌گذاری کند.

– شورای همکاری خلیج فارس همچنان در مرکز دیپلماسی اقتصادی عربستان قرار دارد و این کشور در حال پیشبرد مذاکرات آزادسازی تجاری از طریق شورای همکاری است.

به گزارش ای بی اس نیوز، در این گزارش که به عنوان بخشی از گزارش های این اتاق از وضعیت اقتصاد جهانی منتشر شده، وضعیت عربستان به عنوان مهم ترین کشور نفتی، مهم ترین رقیب منطقه ای ایران و مهم ترین عضو همکاری های خلیج فارس است. شورا مورد بررسی قرار گرفت.

در حوزه تجارت خدمات، عربستان سعودی واردکننده خدمات با میانگین کسری سالانه 61 میلیارد دلار بین سال‌های 2015 تا 2019 است. این رقم در سال 2015 با 73.6 میلیارد دلار بالاترین رقم بوده است. با این حال، صادرات خدمات عربستان سعودی در مدت مشابه افزایش قابل توجهی داشته است و از 14.5 میلیارد دلار در سال 2015 به 24.2 میلیارد دلار در سال 2019 رسیده است. عربستان سعودی یک کشور کلیدی در گردشگری مذهبی است و سالانه میلیون ها نفر برای انجام مراسم حج به این کشور سفر می کنند.

در بخش واردات، خدمات مرتبط با دولت تقریباً یک سوم واردات خدمات را تشکیل می‌دهند و پس از آن حمل و نقل (22.5 درصد در سال 2019) و مسافرت (19.2 درصد در سال 2019) قرار دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *