عملکرد اقتصادی مجلس یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار بر میزان مشارکت مردم در انتخابات است، اما آیا جناح های سیاسی برنامه های خود را در حوزه اقتصادی اعلام کرده اند یا همیشه بحث های سیاسی در اولویت قرار دارند و بحث های اقتصادی. اهمیت خود را از دست داده اند؟ رنگ پشت این شعارهای سیاسی. دیگری زمام امور را به دست گرفت.
به گزارش ای بی اس نیوز، وقتی صحبت از اقتصاد به میان میآید، حل مشکلات اقتصادی از جمله گرانی و تورم بهویژه برخی از محصولات غذایی و همچنین گرانی ملک، اجاره بها بالا و عدم اشتغال جوانان از خواستههای برحقی است که باید در دستور کار مسئولان قرار گیرد. شورای اسلامی یکی از نهادهای مهمی است که مردم چشم انتظار آن هستند تا نمایندگان خانه ملت به فکر بهبود معیشت و عبور از مشکلات اقتصادی باشند.
با نگاهی به لیست های انتخاباتی جناح های سیاسی می توان به «شورای ائتلاف» و «جبهه پایداری»، شورای وحدت اصولگرایان، صدای ملت، ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب شناخته شده اسلامی زیر نظر جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد. نام «آمنا». اما تاکنون این جناح ها برنامه های اقتصادی دقیقی را منتشر کرده اند. اکثر کاندیداها شعارهای سیاسی را سرلوحه کار خود قرار دادند و بحث های اقتصادی مورد غفلت قرار گرفت.
آیا نمایندگان مجلس منافع مردم را در نظر می گیرند؟
شعارها و کلی گویی های سیاسی جایگزین ارائه برنامه توسط نامزدها شد و این نگرانی را تشدید کرد که اقتصاد در مناطق مغفول مانده مجلس پیشرو است. مهمترین بحران ما در حوزه اقتصادی است. اما هیچکس نیامد در این زمینه شعار بدهد و بگوید با چه قوانینی می خواهند مشکلات اقتصادی را حل کنند. آنها عموماً می گویند معیشت باید بهبود یابد و تحریم ها برداشته شود. سوال اینجاست که قرار است با تصویب چه کسی این مسائل حل شود؟ چه قوانینی باعث بحران اقتصادی ایران شد و نیاز به تغییر دارد؟ در حالی که امروزه نه تنها اکثریت جامعه دغدغه حل مشکلات اقتصادی را دارند، بلکه در بخش تولید و تجارت، صاحبان مشاغل، تولیدکنندگان و کشاورزان نیز باید بدانند کسانی که برای حل مشکلات خود به کرسی های مجلس تکیه می کنند، چه راه حلی دارند. . آیا مردم بهارستان در گذشته قادر به آسفالت جاده ها بودند؟ آیا مصوباتی وجود داشته که به نفع عموم مردم باشد، تولید و اشتغال عمومی را ارتقا دهد؟
لزوم توجه به بخش تولید
شکی نیست که ظرفیت های زیادی در کشور وجود دارد و مشکلات اقتصادی کشور قابل حل است به شرطی که مردم برای رهایی از مشکلات اقتصادی پای کار بیایند. در زمان انتخابات، نمایندگان منتخب به دنبال بهبود وضعیت اقتصادی کشور هستند، در حالی که قبلا مشکل ما وعده های بزرگ بود. مثلا می گفتند در فلان منطقه مشکل اشتغال را حل می کنم یا آنجا یک کارخانه بزرگ راه اندازی می کنم. اعتراض ما این بود که نماینده باید فکر ملی کند، آیا ممکن است فردی براساس منافع منطقه ای وعده های شخصی بدهد، اما اکنون بحران ما جدی تر شده و با نوعی بی برنامگی مواجه هستیم، آن هم در شرایطی که کشور دچار مشکل شده است. از سال گذشته تحت فشار زیادی در حوزه اقتصادی قرار گرفته است.
بخشهای تولیدی کشور نیز از این قاعده مستثنی نیستند، زیرا تا زمانی که چرخ تولید نچرخد، بخشهای مختلف اقتصادی کشور متضرر میشوند و این امر ما را در همه زمینهها با مشکل مواجه میکند، بنابراین نه فقط مثل بیکاری ، مسکن، مالیات و غیره مهم تلقی می شود و از مواردی است که باید در راس امور مجلس قرار گیرد، اما مواردی هم هست که خواه ناخواه مردم را درگیر می کند و باعث نگرانی عزیزانشان می شود. و به جای یافتن راه حل، به تصمیمات بد فکر می کنند.
اگر نگاهی به برخی بازارها از جمله بازار خودرو و افزایش نجومی قیمت ها در این بازار داشته باشیم، خرید خودرو به یکی از دغدغه های خانواده های ایرانی تبدیل شده است، موضوعی که بسیاری از مردم را مسدود کرده و نمایندگان مجلس را به سمت تصمیم گیری سوق داده است. قانون در دور قبل در زمان تصویب ساماندهی بازار خودرو این سوال مطرح است که آیا جناح های مذکور به این دغدغه مردم انعکاس داده اند؟ این سازمان همه کارها را از اعطای وام گرفته تا ایجاد ترتیباتی برای تسهیل کنترل بازار انجام می دهد.
عجولانه تصمیم نگیرید
بازرگانان نیز بخشی دیگر از این پازل هستند که قطعا مطالباتی دارند و به مصوبات مجلس به عنوان چراغی برای تسهیل جذب سرمایهگذاری، صادرات و واردات مینگرند و معتقدند نباید عجولانه تصمیمگیری شود. بعداً دود دور می شود. در معرض دید مردم قرار می گیرد.
لزوم ورود نمایندگانی با دانش اقتصادی به بهارستان
اکنون که تنها یک روز تا انتخابات باقی مانده است، باید منتظر ماند و دید که آیا کاندیداهای منتخب که برنامه مشخصی برای اقتصاد در نظر نگرفتهاند، به فکر مسائل و مشکلات اقتصادی که همچنان مطالبه اصلی مردم است، خواهند بود. بیا سر کار؟ نباید فراموش کرد که تکیه بر کرسی های بهارستان باید ظرفیت و تخصص قانون گذاری و تصمیم گیری درست برای پیشبرد امور اقتصادی کشور را داشته باشند. این امر به طور قابل توجهی هزینه های بالای تصمیمات اقتصادی و سیاسی ضعیف را برای کشور و عموم مردم افزایش می دهد. بنابراین باید ببینم وزن کارشناسان در هر بخش چقدر است و چقدر می توان انتظار ورود نمایندگانی با دانش اقتصادی داشت.
انتهای پیام