افزایش 4 میلیون بشکه ای ظرفیت ذخیره سازی نفت خام کشور
مرجان محمدی مدیر اجرایی پروژه مخازن نفت خام استراتژیک دار گفت: این پروژه با اهدافی همچون مدیریت بازار، کنترل نوسانات عرضه و تقاضای نفت، انعطاف در مدیریت تولید و ایجاد قابلیت های جایگزین در مواقع اضطراری از جمله آسیب به تاسیسات نفتی خطوط لوله حمل و نقل و تلمبه خانه ها و همچنین وقوع شرایط آب و هوایی شدید در اسکله های بارگیری صادراتی با رعایت الزامات پدافند غیرعامل شناسایی شده است.
مدیر اجرایی طرح راهبردی ساخت مخازن نفت خام از افزایش 4 میلیون بشکه ای ظرفیت ذخیره سازی نفت خام خبر داد.
وی بیان کرد: این مخازن به صورت مکعبی، بتنی و طاقدار طراحی و اجرا شده و ظرفیت روزانه مخازن 100 هزار بشکه نفت در مخازن با ظرفیت 500 هزار بشکه است. بر این اساس، مجموع ظرفیت پر شدن مخازن به حدود 800 هزار بشکه در روز تخمین زده می شود و برای پر شدن کامل این مخازن پنج روز زمان نیاز است.
مجری طرح احداث مخازن استراتژیک نفت خام بر حفظ محیط زیست در ساخت این مخازن تاکید کرد و ادامه داد: به منظور کاهش اثرات نشت احتمالی نفت از مخازن بتنی، کاهش ضایعات نفت خام و جلوگیری از آلودگی محیط زیست. لایه ای از ژئوممبران (ورق های نازک و غیر قابل نفوذ ساخته شده از مواد پلاستیکی یا لاستیک که به عنوان عایق استفاده می شود) در اطراف مخازن.
آل محمدی تاکید کرد: یکی از اهداف مورد بررسی از طراحی این مخازن، تضمین پایداری و تداوم تولید نفت برای تامین انرژی کشور است، زیرا در شرایط تحریم نیاز کشور به ذخیره سازی نفت خام افزایش می یابد و این مخازن می توانند تا حد ممکن را در خود جای دهند. به 4 میلیون بشکه که ظرفیت ذخیره سازی کشور را افزایش می دهد.
وی گفت: در شرایط غیرممنوع در مواردی که مجبور به کاهش تولید نفت خام باشیم، از این مخازن برای ادامه زنجیره تولید و تثبیت آن استفاده می شود.
مجری طرح استقرار مخزن استراتژیک نفت خام با اشاره به اینکه از سال 1387 تاکنون بیش از 80 میلیون یورو برای احداث 6 مخزن استراتژیک ذخیره نفت خام در جور هزینه شده است، تصریح کرد: پیش از این هزینه ساخت این مخازن از محل ذخیره سازی نفت خام انجام شده است. وجوه داخلی شرکت ملی نفت اکنون از محل منابع مربوط به بند «س» تأمین می شود.