18:13 – 05 نوامبر 1403
علی ملکی آهنگران در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های ای بی اس نیوز ؛ گفت: در جریان آتش سوزی جنگل متاسفانه تعدادی از جنگلبانان هنگام اطفای حریق دچار حادثه شدند.
وی با اشاره به وقوع 283 مورد آتش سوزی در پاییز سال گذشته، افزود: بر اساس پیش بینی های سازمان هواشناسی و اقدامات حفاظت از منابع طبیعی، برآوردها حاکی از آن است که تعداد آتش سوزی ها در فصل پاییز در همین حد خواهد بود. سال و افزایش نخواهد یافت.
ملکی آهنگران ادامه داد: طبق آمار بهار امسال نسبت به سال های گذشته پوشش گیاهی متراکم تری داشتیم و از طرفی وزش باد و دمای بالا باعث آتش سوزی شد، بنابراین از ابتدای سال تا پایان مهرماه. تعداد آتش سوزی ها نسبت به سال قبل 39 درصد و حجم آتش سوزی 313 درصد افزایش یافته است.
98 درصد آتشسوزیهای جنگلها توسط انسان اتفاق میافتد
فرمانده یگان حفاظت با بیان اینکه بیشتر آتش سوزی ها ناشی از عوامل انسانی بوده است، افزود: بر اساس آمار ۹۸ درصد آتش سوزی ها ناشی از عوامل انسانی بوده که ۴ تا ۵ درصد آن عمدی و مابقی تصادفی بوده است. عمدتاً مربوط به سوزاندن یونجه و کلش در مزارع بود.
وی به راهکارهایی برای کاهش حوادث جنگلی اشاره کرد و افزود: استفاده از جدیدترین تجهیزات دوربین مداربسته در سطح منابع طبیعی برای مهار آتش سوزی در مراحل اولیه، استفاده از پهپادهای مجهز برای اطفای حریق یا بالگردهای مجهز برای اطفای حریق. اطفای حریق یکی از راه حل هاست و با وجود اینکه در زمان وقوع آتش سوزی هلیکوپتر در اختیار ما قرار می دهند، اما بالگردها مجهز به کپسول آتش نشانی نیستند و سبدهای کپسول آتش نشانی را به آنها آویزان می کنیم. بنابراین اگر تجهیزات موجود را با سایر کشورها مقایسه کنیم نیاز به تجهیزات مدرن داریم.
ملک آهنگران میزان آتش سوزی ها در 213 روز از سال را 47 هزار و 869 هکتار اعلام کرد و افزود: طبق آمار 16 درصد این آتش سوزی ها تاج و مابقی سطحی بوده و همواره انتظار می رود افزایشی نداشته باشد. این پاییز نسبت به سال قبل.
به روز رسانی تجهیزات برای یافتن راه حل مناسب برای پیشگیری از آتش سوزی
فرمانده یگان حراست بر نوسازی تجهیزات تاکید کرد و افزود: 41 قرارگاه در سراسر کشور مستقر کرده ایم که 15 قرارگاه اصلی و مابقی پایگاه های فرعی هستند که برای هر کدام 30 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم. ” از پایه های اصلی و 15 میلیارد تومان در زیرمجموعه ها در صورت تامین اعتبار و نوسازی تجهیزات شاهد پیشگیری و اطفای حریق خواهیم بود.
فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها با بیان اینکه از اواخر آبان ماه در بیشتر دامنه های زاگرس آتش سوزی شده است، گفت: از ابتدای آبان ماه به طور کلی در جنگل های هیرکان فصل آتش سوزی است. و با توجه به پیش بینی های هواشناسی به دلیل بارندگی های خوب در جنگل های هیرکانی و تمرینات آموزشی در مورد آتش سوزی، برآورد می شود که آتش سوزی نسبت به پاییز سال قبل افزایش نیابد. اکنون از مردم می خواهیم منابع طبیعی انکان جنجینه را به نسل های آینده بسپارند و در صورت مشاهده آتش سوزی یا قطع درختان با شماره تلفن 1504 و 139 تماس بگیرند تا آتش سوزی را گزارش دهند.
خبرنگار: آزاده محبی