تحقیقات جدید دانشگاه توئنته هلند نشان می دهد که مصرف آب در تولیدات کشاورزی جهان علیرغم بهبود بهره وری به طور چشمگیری افزایش یافته است.
این افزایش مصرف ناشی از تغییر الگوی مصرف و رشد اقتصادی می تواند اثرات زیست محیطی و اجتماعی بیشتری داشته باشد.
بر اساس تحقیقات منتشر شده توسط محققان دانشگاه Twente و در مجله نامه های تحقیقات محیطی مصرف آب برای تولید محصولات عمده کشاورزی در جهان در سال 2019 حدود 6.8 تریلیون متر مکعب بوده است که این میزان معادل حدود 2400 لیتر آب در روز برای هر نفر در جهان است. این تحقیق مصرف آب سبز (آب باران) و آب (آب آبیاری) را در تولید 175 محصول عمده بین سالهای 1990 تا 2019 مورد تجزیه و تحلیل قرار داد.
افزایش مصرف آب و عوامل موثر بر آن
اگرچه راندمان آب در حدود 80 درصد از محصولات مورد مطالعه در 30 سال گذشته بهبود یافته است، کل مصرف آب جهانی در بخش کشاورزی همچنان در حال افزایش بوده و از سال 1990 تقریباً 30 درصد افزایش یافته است. این رشد نتیجه سه عامل اصلی است. : افزایش تجارت جهانی و رشد اقتصادی، تغییر رژیم غذایی به سمت محصولات پرمصرف آب مانند گوشت و محصولات شیرین و گسترش تولید سوخت زیستی.
این مطالعه نشان می دهد که هند، چین و ایالات متحده بزرگترین مصرف کنندگان آب در کشاورزی هستند. با این حال، بیشترین افزایش مصرف آب در مناطق گرمسیری رخ داده است، جایی که شرایط مناسب جغرافیایی برای کشت محصولات پرمصرف آب و سیاست های حمایتی کشاورزی منجر به افزایش سرمایه گذاری و تمرکز کشت برخی محصولات مانند نخل روغنی در اندونزی و سویا در برزیل شده است. .
محققان امیدوارند که این تحقیق گامی به سوی آینده ای پایدارتر و مدیریت ایده آل آب در بخش کشاورزی باشد.
منبع خبر: https://digiato.com/science/humanity-consumes-trillion-cubic-meters
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز