به گزارش خبرنگار ایلنا، هرج و مرج در بازار خودرو سرانجام وزیر صامت را به مجلس کشاند. در این راستا، طبق نامه امضا شده توسط رئیس شورای اسلامی، عباس علی آبادی وزیر حراست باید به سوالات نمایندگان درباره عدم اجرای قانون واردات خودرو پاسخ دهد.
لطف الله سیاهکالیعضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس به تشریح این موضوع پرداخت رکنا به نقل از ایلاناوی بیان کرد: امروز خودرو یک کالای اساسی، ضروری و مصرفی برای خانوار است نه کالای لوکس و سرمایه ای. اما این محصول به مهم ترین موضوع صنایع کشور تبدیل شده و بیش از دو سال است که مجلس و دولت به آن علاقه مند شده اند.
وی افزود: تقاضای کشور برای خودرو مشخص است اما تولید بسیار کمتر از تقاضا است. این عدم تعادل منجر به ایجاد بازار سیاه، رانت، دلالی و مافیا در بازار خودرو شد.
سیاهکلی ادامه داد: در پی بروز این مشکلات، مجلس و دولت به صورت مشترک دو قانون یکی قانون ساماندهی خودرو و دیگری قانون واردات خودرو را تدوین کردند که کمتر از پنج سال از عمر آن می گذرد. قانون واردات لایحه فوریتی دولت بود و آیین نامه آن با همکاری مجلس تدوین و به تصویب دولت رسید، اما این آیین نامه هنوز ابلاغ نشده است.
این نماینده مجلس گفت: قانون مقررات خودرو اجرا شده اما به دلیل اینکه دولت نتوانسته ارز لازم را تامین کند، واردات خودروهای جدید با کندی پیش می رود. بنابراین نمایندگان مجلس از آقای وزیر این سوال را دارند که چرا خودروهای نو و دست دوم وارد کشور نمی شود و مشکل واقعی در این زمینه چیست؟ البته ارز مورد نیاز برای واردات خودروهای برقی هم اکنون آماده است و برای برقی شدن حمل و نقل عمومی در تهران و شهرهای بزرگ، قراردادهایی بین خودروسازان و شهرداری ها منعقد شده است، اما روند واردات خودروهای دیگر به کندی پیش می رود.
نماینده مردم قزوین گفت: وزیر باید به این سوال پاسخ دهد و نمایندگان به شدت پیگیر پاسخ هستند. درست است که این سوال از سوی یکی از نمایندگان مطرح شده است، اما تقریبا خواسته همه نمایندگان است.
سیاهکلی خاطرنشان کرد: بازار خودرو نامتعادل است. قیمت خودرو کاهش یافت اما به دلیل عدم همکاری دولت، قیمت خودرو به حدی افزایش یافت که حباب قیمت خودرو شکل گرفت. از مردم میخواهیم توقف کنند و روی بازار خودرو شرطبندی نکنند، واردات خودرو در حال انجام است. امیدواریم وزیر امروز پاسخ های قانع کننده ای داشته باشد وگرنه مجلس قطعا با قدرت بیشتری کار کنترلی خود را انجام خواهد داد.
وی درباره مبدا ارزهای خارجی برای واردات خودرو بیان کرد: ارزهای خارجی برای واردات خودروهای فرسوده تعیین شد بنابراین نیازی به تامین ارز از سوی دولت نیست. ضمن اینکه برای واردات 100 تا 150 هزار خودرو به 1.5 تا 2 میلیارد دلار ارز نیاز است و این رقمی نیست که برای این کشور مورد مناقشه باشد و باعث نارضایتی عمومی شود.
سهلکی گفت: آلودگی هوا که امروز گریبان مردم را گرفته است ناشی از همین خودروهای دست دوم پرکاربرد است. روزانه بیش از 100 میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف می شود، این بنزین در خارج از کشور لیتری 50 هزار تومان به فروش می رسد. دولتمردان باید بدانند که نمی توانند قانون را نادیده بگیرند. من برادرانه از دولت میخواهم که برای اجرای قانون اقدامات جدی انجام دهد و اجازه ندهد مجلس در حالی که با دولت همکاری نزدیک دارد با دولت درگیر شود.
رکنا نیوز