اخبار اقتصادی روز

افزایش فاصله طبقاتی در سفر



رئیس اتحادیه هیئت‌های مسافرت هوایی و جهانگردی ایران با اشاره به آمار اقامت در نوروز 1402 نسبت به افزایش شکاف طبقاتی در سفرها هشدار داد.

حرمت الله رفیعی در گفت وگو با خبرنگار ای بی اس نیوز، اظهار کرد: نوروز نسبتا خوبی را پشت سر گذاشتیم، اگرچه برخلاف آنچه گفته شد گردشگری و سفرهای داخلی افزایش یافت، اما به نظر من بر اساس آماری که اعلام شد، وضعیت سفر به آن شکل نبود. در واقع سرعت سفر در نوروز 1402 آرام بود اما واقعیت این است که وضعیت اقتصادی به گونه ای بود که گروهی نمی توانستند مسافرت کنند و آمار اقامت در هتل نیز موید این موضوع است.

وی افزود: آمارها نشان می دهد که در تعطیلات نوروز امسال بخش زیادی از هتل های چهار و پنج ستاره تکمیل شد و هتل های دو و سه ستاره خالی ماندند. این بدان معناست که قدرت خرید و سفر اقشار متوسط ​​و فقیر به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. از سوی دیگر، اقامت در مراکز اقامتی غیررسمی نیز با رشد همراه بوده و همچنان شاهد رشد استفاده از چادر و خانه های اجاره ای در سفرهای خانوادگی و گروهی هستیم.

رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی هوایی و جهانگردی گفت: در واقع در سفرهای نوروزی شاهد فاصله طبقاتی بوده ایم، چرا باید هتل های چهار ستاره و پنج ستاره که گرانتر هستند پر شوند. اما هتل‌های ارزان‌قیمت خالی می‌مانند، این یعنی طبقه متوسط ​​و فقیر: یا نتوانستند به سفر بروند، یا در طول سفر رفتار خود را تغییر دادند و به اقامتگاه‌های غیررسمی روی آوردند.

رفیعی گفت: امیدواریم سیاستگذاران کشور به این وضعیت چشمگیر توجه کنند. فاجعه خواهد بود اگر فاصله طبقاتی در سفر افزایش یابد و سفر به قشر مرفه و پردرآمد جامعه محدود شود.

بر اساس اعلام ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر در تعطیلات نوروزی، از 57 میلیون، 118 هزار و 123 شب اقامت در سراسر کشور به ثبت رسیده که از این تعداد 11 میلیون و 600 هزار شب اقامت در «اقامتگاه‌های رسمی» بوده است. بقیه در مراکز اسکان غیررسمی شامل مدارس، زیارتگاه ها، حسینه ها، کمپ های شهرداری، خانه معلمان و مراکز اقامتی دولتی بودند.

آمارهای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز نشان می دهد مراکز اقامتی آموزشی اعم از مدارس، خانه معلم و… بیشترین مصرف را در استان های گردشگری مانند فارس، خراسان رضوی، اصفهان، خوزستان، بوشهر و هرمزگان دارند. .

از سوی دیگر، بر اساس اظهارات جمشید حمزه زاده، رئیس جامعه هتلداران ایران، در نوروز امسال 70 درصد از هتل‌های استان‌ها با افت اشغال و میانگین ضریب اشغال هتل‌ها در سراسر کشور مواجه شدند. کشور حدود 64 درصد بود در حالی که هتل های 4 و 5 ستاره در مقابل دو و سه ستاره بیشتر پر شده است.

گزارش معاون نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تا 11 فروردین 1402 نیز حاکی از آن است که سهم اسکان در اقامتگاه‌های صبحانه، منازل معلمان، منازل مسافران و اقامتگاه‌های موقت. از جمله کمپ ها حدود 88 درصد بود در حالی که تعداد کل هتل های سراسر کشور 6 درصد از اقامت های نوروزی را به خود اختصاص دادند.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *