مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران ضمن اعلام پایان پیک مصرف برق در سال 1402 و آغاز برنامه ریزی برای عبور از پیک در سال آینده، افزایش عرضه برق صنایع را مورد تاکید قرار داد و اعلام کرد: برای اولین بار در در چهار ماه گرم سال، مقدار برق عرضه شده به صنایع از مقدار عرضه شده بیشتر است. برق خانگی بود.
به گزارش ای بی اس نیوز، مصطفی رجبی مشهدی امروز در نشست خبری در پاسخ به سوال ای بی اس نیوز مبنی بر پیش بینی وضعیت تامین برق در تابستان سال آینده، اظهار کرد: 60 درصد تولید برق کشور بر عهده بخش خصوصی است و این میزان تامین برق کشور است. نیروگاه های دولتی نیز تابستان امسال با ظرفیت کامل کار کردند.
وی افزود: یکی از اقدامات این بود که نیروگاه ها به موقع تعمیر و با ظرفیت کامل به بهره برداری رسید و قرار است از ابتدای مهرماه تعمیرات نیروگاه ها آغاز شود تا قبل از پایان به بهره برداری برسد. ماه اکتبر اوایل ژوئن
وی با بیان اینکه علیرغم کمبود نقدینگی در بخش برق توانستیم از تمام ظرفیت نیروگاه ها استفاده کنیم و پیک را با موفقیت پشت سر بگذاریم، ادامه داد:
افزایش مبادلات برق با سوریه و ترکیه
رجبی مشهدی در پاسخ به سوال دیگر ای بی اس نیوز در خصوص وضعیت صادرات و واردات برق، تصریح کرد: میزان صادرات و واردات برق در مقاطع مختلف متفاوت است. کمتر از سه درصد برق مصرفی خانگی منتقل می شود و برنامه هایی برای توسعه آن وجود دارد.
به گفته مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران، به دنبال افزایش مبادلات تجاری با سوریه و ترکیه از طریق سامانه پشت سر هم هستیم تا حجم تجارت برق افزایش یابد.
وی با بیان اینکه امکان واردات برق از سه کشور و امکان صادرات از سه کشور را داریم و برنامه وزارت نیرو این است که برق را به گونه ای انتقال دهیم که در ساعات اوج مصرف و در چه زمانی میزان واردات افزایش یابد. شرایط صادرات برق عادی می شود
سخنگوی صنعت برق گفت: از ابتدای دولت سیزدهم به دلیل عدم تعادل در صنعت برق، وزارت نیرو دو اقدام برای افزایش ظرفیت تولید و مدیریت مصرف در نظر گرفته بود تا عدم تعادل را به حداقل برساند. وی با اشاره به اقدامات انجام شده در سال دوم صنعت برق گفت: در حوزه صنایع بزرگ با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت توانسته ایم تولید را افزایش دهیم.
جهش عرضه برق به صنایع
وی با اشاره به اینکه تاکنون رشد تولیدات صنعتی به 8.15 درصد رسیده که رقم قابل توجهی است، گفت: این در حالی است که در 10 سال گذشته رشد صنایع حدود 14 درصد بوده و صنعت برق نیز رشد کرده است. توانست این کار را با وجود سال بسیار گرم و شرایطی که باعث شده بود این اتفاق بیفتد، انجام دهد.
رجبی مشهدی گفت: هشت کشور اطراف ایران دمای بیش از 50 درجه را تجربه کردند و در ایران نیز شاهد افزایش 1.5 تا 2 درجه ای دما بودیم. امسال تقاضا دو برابر سال گذشته بود و با هماهنگی های انجام شده توانستیم با موفقیت از این شرایط عبور کنیم.
به گفته مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران، پیک بار در سال جاری 73 هزار و 463 مگاوات بوده که نسبت به سال قبل 4 هزار مگاوات افزایش مصرف داشته و این میزان تامین شده و مشکلی در تامین برق وجود نداشته است. . و همچنین توانستیم مصرف را بیش از هشت درصد افزایش دهیم.
رجبی مشهدی افزایش دما در سال جاری در دنیا را بسیار محدود دانست و آن را در 120 سال گذشته بی سابقه دانست و تصریح کرد: در هفته های پایانی تیر و اوایل مرداد شرایط سختی را پشت سر گذاشتیم. حتی در شهریور ماه سه هفته گرم داشتیم به طوری که در برخی روزها بیش از 8 هزار مگاوات به مصرف برق کشور اضافه شد و در مجموع از 35 روز پیک عبور کردیم.
برق رسانی به صنایع از بخش داخلی فراتر رفته است
وی با اشاره به طرح تشویق مشترکان خانگی گفت: 40 درصد مشترکان خانگی پاداش و 2200 میلیارد تومان به مشترکان پرمصرف پاداش پرداخت شد و برای اولین بار در چهار ماه گرم سال مبلغ برق عرضه شده به صنایع از میزان برق خانگی فراتر رفت و با وجود این، توانستیم با اقداماتی برای رفع عدم تعادل برق، برق بخش های مختلف را تامین کنیم.
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران با اشاره به هماهنگی بین وزارت نیرو و وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: 10 هزار مگاوات نیروگاه توسط صنایع ساخته میشود، دو واحد نیروگاهی نیز ساخته شد. . و دو واحد اضافی ساخته خواهد شد. طبق برنامه ریزی های انجام شده طی دو سال آینده 10 هزار مگاوات به تولید می رسد که بیش از 5 هزار مگاوات آن هم اکنون شروع به کار کرده است.
وی در خصوص تعداد قطعی برق در شبکه گفت: طول شبکه سراسری برق 1000 کیلومتر است که متاثر از پدیده های جوی است و این مشکل در همه جای دنیا وجود دارد. در سال 1401 معادل 379 دقیقه قطعی در سال به ازای هر مشترک رخ داده است که در بخش توزیع نسبت به سال قبل 20 درصد کاهش داشته است.
قطعی برق برنامه ریزی شده نداشتیم
رجبی مشهدی با بیان اینکه هنوز آماری از قطعی برق در سال 1402 وجود ندارد، تصریح کرد: برای سال 1403 برنامه ریزی شده تا بتوانیم با گسترش شبکه مشکلات موجود را برطرف کنیم، اما باید گفت قطعی برق وجود ندارد. انتظار می رود. برای امسال اجرا شد.
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران با اشاره به شورای برق سبز بورس انرژی گفت: مصرف کنندگان صنعتی باید یک درصد از برق مصرفی خود را از انرژی های تجدیدپذیر تامین کنند که این امر هم اکنون آغاز شده است و بخش اداری نیز طبق قانون موظف است. برای انجام این کار. تامین 20 درصد از نیازهای خود از طریق انرژی های تجدیدپذیر که بر اساس برنامه ریزی های انجام شده برای سال آینده، پنج درصد از نیازهای بخش اداری از این طریق تامین می شود.
وی با اشاره به وضعیت فعلی نصب کنتور هوشمند گفت: یک میلیون و 400 هزار کنتور هوشمند نصب شده و یک میلیون و 200 هزار دستگاه دیگر اضافه می شود.
رجبی مشهدی با بیان اینکه وزارت نیرو 7 هزار و 800 مگاوات به ظرفیت تولید برق اضافه کرده و قرار است 7 هزار مگاوات دیگر نیز اضافه شود، گفت: به طور متوسط 10 هزار مگاوات عدم تعادل است که در ابتدای کار 14 هزار مگاوات بود. از سوی دولت و اگر یک نیروگاه دیگر اضافه شود، نمی توانیم 15 هزار مگاوات برق داشته باشیم.
انتهای پیام