سایر موضوعات

افزایش صادرات فرش دستباف با لغو قراردادهای ارزی

رئیس اتاق تعاون کمیسیون فرش، صنایع دستی و گردشگری ایران، صنایع دستی و فرش را محصولی مهم و ارزآور برای کشور دانست و ابراز امیدواری کرد: با لغو مصوبه قراردادهای ارزی گام موثری برداشته شده است. برای افزایش صادرات فرش دستباف و حل مشکل صادرات صنایع دستی انجام شده است.

به گزارش ای بی اس نیوز، تعهد ارزی بانک مرکزی در سال ۱۳۹۷ در پی اعمال تحریم های یکجانبه علیه کشورمان و تحت تاثیر قرار دادن بسیاری از بازارهای صادراتی اجرایی شد. بر این اساس بانک مرکزی صادرکنندگان فرش دستباف را مجبور به رعایت تکلیف ارزی کرد که باعث شد برخی صادرکنندگان از این بخش خارج شوند زیرا فرش دستباف محصولی است که به سرعت به فروش نمی‌رسد و تغییر آن برمی‌گردد. بلافاصله، از این رو فعالان این بخش خواستار معافیت فرش دستباف از تعهد ارزی شدند.

در همین راستا اتحادیه تعاونی های فرش دستباف بارها بر لزوم معافیت صادرات فرش دستباف از مصوبه اوراق ارزی بانک مرکزی تاکید کرده و خواستار انصراف یا اصلاح این مصوبه به منظور بهبود وضعیت ایرانیان شده است. فرش و جلوگیری از کاهش صادرات آن.

عبدالله بهرامی در گفت وگو با ای بی اس نیوز گفت: صادرکنندگان فرش موظفند در هنگام خرید مواد اولیه با نرخ مصوب دولت ارز نیمایی را برگردانند، اما در شرایطی که مواد اولیه فرش با نرخ آزاد خریداری می‌شود، چگونه می‌توان انتظار داشت صادرکنندگان فرش صادرات را برگردانند. مبلغ به نرخ ارز نیمایی؟ .

در آن زمان با وجود مکاتبات و جلسات متعدد با بانک مرکزی، وزارت حراست و اتاق تعاون، تغییری در مصوبه مذکور صورت نگرفت. حتی مرکز ملی فرش، تفاهم نامه ارزی را مانع قابل توجهی بر سر راه صادرات فرش خواند و ابراز امیدواری کرد که در این زمینه نتایج خوبی حاصل شود.

تا در بند (ک) تبصره 9 بودجه 1402 ممنوعیت اخذ عوارض و مالیات صادراتی و الزام به پرداخت قراردادهای ارزی در خصوص صادرات صنایع دستی ابلاغ و مقرر شد صادرات فرش به استثنای ارزش مواد اولیه مصرفی از پرداخت معاف شود. تعهد ارزی

افزایش صادرات فرش دستباف با لغو قراردادهای ارزی

چندی پیش وزیر صنعت، معدن و تجارت در نامه ای خطاب به وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس کل بانک مرکزی جدول قیمت و ارزش مواد اولیه فرش دستباف را بر اساس تقسیم بندی اعلام کرد. ساخت انواع فرش دستباف صادراتی و با مشاوره سهامداران متخصص.در زمینه فرش دستباف (مرکز ملی فرش و صنایع خلاق) اعلام کرد.

افزایش صادرات فرش دستباف با لغو قراردادهای ارزی

عبداللهی بهرامی، مدیرعامل اتحادیه تعاونی های فرش دستباف در این خصوص از مصوبه مندرج در بودجه 1402 به ای بی اس نیوز گفت: این مصوبه به وزارت اقتصاد و بانک مرکزی ابلاغ شد تا توسط وزارت حراست اجرا شود. گام مهمی در جهت رفع مشکلات صادرات محصولات صنایع دستی، تقویت و افزایش صادرات فرش دستباف و محصولات صنایع دستی خواهد بود.

وی ادامه داد: مصوبه تعهد ارزی ابلاغی از سوی بانک مرکزی در سال 1397 باعث خروج تدریجی قالیبافان شد و تا حد زیادی انگیزه فعالیت در این حوزه را از بین برد، زیرا فرش یک کالای مورد اعتماد و محصولی است که به سرعت به فروش می رسد. بخش فروخته نمی‌شود و فرآیند فروش ممکن است ماه‌ها طول بکشد، در حالی که بازگرداندن ارز حاصل از فروش ظرف یک سال برای صادرکنندگان دشوار است.

رئیس کمیسیون فرش، صنایع دستی و گردشگری اتاق تعاون ایران، صنایع دستی از جمله فرش را محصولی مهم و با ارزش دانست و با اشاره به مکاتبه با وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، از مسئولان خواست تا هزینه های لازم را پرداخت کنند. توجه ویژه به مطالبات فعالان این حوزه و رفع مشکلات آنان.

به گزارش ای بی اس نیوز، طبق آمار بیش از 80 درصد فرش دستباف ایران صادر می شود و تنها 20 درصد آن در داخل به فروش می رسد. تولید و قالی بافی به معیشت قالی بافان کمک موثری می کند و نقش مهمی در تامین اجتماعی و معیشت آنان دارد. از این رو ابلاغیه اخیر وزیر صلح موجب افزایش انگیزه بافندگان و صادرکنندگان فرش دستباف و رونق صادرات فرش ایرانی خواهد شد.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا