افزایش سهم بخش اقتصاد تعاونی در تولید ناخالص داخلی
علی مطی جهانی،عضو هیئت رئیسه اتاق تعاون ایران در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه برای جلوگیری از مقاومت بدنه میانی دولت در موضوع واگذاری، گفت: وی با بیان اینکه نهادهای دولتی به دور از هرگونه تبعیض، رانت و ملاحظات سیاسی در جهت افزایش نقش مشارکت مردمی در اقتصاد بسیار موثر بوده است، گفت: با استفاده از توانمندی های بخش تعاون باید توجه ویژه و اقدامات عملیاتی شود. به منظور تحرک و تحریک بخشهای غیردولتی صورت گرفت که در این سالها به شدت از آن جلوگیری شد.
یکی از اعضای هیأت رئیسه اتاق تعاون ایران با توجه به عدم توجه نامزد محترم ریاست جمهوری به سیاست های کلی اصل 44 به ویژه در توسعه بخش تعاون اظهار داشت: اصل 44 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نظام اقتصادی کشور بر اساس سه بخش دولتی، تعاونی و خصوصی است و جزئیات قوانین مربوط به قلمروها و شرایط هر سه بخش اقتصادی مشخص شده است.
وی افزود: با توجه به عملکرد مثبت بخش اقتصادی دولت سیزدهم و حمایت ویژه رئیس جمهور از اجرای سیاست های کلی اصل 44، متأسفانه گسترش دامنه و گستره مداخلات و فعالیت های اقتصادی دولت های گذشته یکی شد. از عوامل اصلی تورم، رکود و نابسامانی اقتصادی است.
وی افزود: بدنه اقتصادی دولت عظیم است و دولت هزینه های مالی و اداری زیادی را برای مدیریت نهادهای دولتی انجام داده و مستقیماً به حوزه تجارت روی آورده است.
یکی از اعضای شورای اجرایی اتاق تعاون ایران تصریح کرد: با توجه به اینکه تنظیم و ابلاغ سیاست های عمومی اصل 44 بر اساس اصل 110 قانون اساسی پس از تصویب مقام معظم رهبری در سال 1383 با هدف کاهش فضای اقتصادی مردم ایران. اتاق تعاون: دولت و واگذاری آن به بخشهای تعاونی و خصوصی و با توجه به گذشت 20 سال از ابلاغ این سیاستها و بخشهای تعاونی و خصوصی در راستای تحقق عدالت اجتماعی و اقتصادی کارآمد و رقابتی و تغییر شرایط کشور گسترش مییابد. اقتصاد به یک اقتصاد کارآمد تبدیل شود.
متی جهانی افزود: اجرای صحیح سیاست های عمومی اصل 44 قانون اساسی و نظارت بر کار نهادهای ذیربط به درستی انجام نشد و هیچ یک از کاندیداهای ریاست جمهوری اجرای این سیاست ها را در برنامه نامزدی خود ذکر نکردند. دولت آینده
یکی از اعضای شورای عالی اصل 44 قانون اساسی با اشاره به اهمیت تسریع در رشد اقتصاد ملی و گسترش مالکیت عمومی در قانون گفت: به منظور تسریع در رشد اقتصاد ملی و گسترش مالکیت در سطح دولتی. سطح عموم مردم به منظور تامین عدالت اجتماعی، افزایش سهم سایر بخشهای اقتصادی کشور و تشویق مردم به پسانداز، سرمایهگذاری و ارتقای درآمد خانواده، در بند ب سیاستهای کلی اصل 44 در خصوص توسعه بخش تعاون و افزایش سهم آن در تولید ناخالص داخلی، بر آن تاکید ویژه ای دارد و یکی از مهمترین جنبه های تحقق آن، تشکیل و علاقه به تعاونی های عمرانی و عمرانی در شهرها با توجه به موقعیت آنهاست که می تواند برای رهبری مردم. تامین منابع برای بخشهای تولیدی، ایجاد بستر برای مشارکت بخشهای تعاونی در فعالیتهای اقتصادی و اجرای طرحهای قابل واگذاری به بخش خصوصی به دلیل موقعیت آن در شهرهای در حال توسعه موثر.
وی افزود: بر اساس قانون تشکیل تعاونی های عمران و عمران شهر مصوب سال 1388 بر اساس سیاست های کلی اصل 44 این شرکت ها با عضویت کمتر از نیمی از جمعیت شهرستان تشکیل شده و در حال توسعه هستند. نقش مهمی در توسعه بخشهای تولید، توزیع و سرمایهگذاری، طرحهای توسعه شهر و احیای بافتهای فرسوده شهری و روستایی دارند و مدیریت و مشارکت پروژههای دولتی با مشارکت مردم تقریباً کامل میشود. در نهایت می توانند از آنها بهره مند شوند. در اعتمادسازی ساختاری، تبلیغات موثر، آموزش و فرهنگ سازی، توسل به مدیریت منعطف، ارتباطات و کارآفرینی اجتماعی مبتنی بر آمار و استفاده از توانمندی های بومی، کاهش فقر و ایجاد فرصت های شغلی پایدار و ایفای نقش در توسعه و شکوفایی اقتصاد. .
خبرنگار: کبری عزیزم