به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، در نیمه نخست امسال بیش از 90 درصد برق مصرفی کشور در نیروگاه های حرارتی تولید شده است. این در حالی است که نیروگاه های حرارتی در شش ماهه نخست امسال تحت فشارهای زیادی در حوزه تولید برق بوده اند.
در دو ماه اول سال تلاش شبانه روزی برای انجام تعمیرات دوره ای صورت گرفت، سپس دمای بالا و گرمای گسترده تابستان 1403 و همچنین پایداری پیک مصرف بالا در طول دو ماه. . (اواسط تیر تا اواسط شهریور) که اجازه تنفس به واحدهای گرمایشی را نمی داد. از نظر بهره برداری حداکثری و مستمر واحدهای حرارتی با ظرفیت کامل، یکی از بی سابقه ترین تابستان های تاریخ کشور را به ثبت رساند. از یک سو و کاهش تخصیص گاز طبیعی به نیروگاه ها از سوی دیگر فشار مضاعف و بی سابقه ای را بر واحدهای حرارتی وارد می کند.
حداکثر مصرف سوخت مایع و جایگزینی آن با سوخت گازی که در نیمه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد دو برابری داشته است، از نظر ضریب آمادگی، راندمان نیروگاه ها و کاهش فواصل زمانی موثر است. بین تعمیرات دوره ای اما بررسی آمار رسمی تولید برق کشور نشان می دهد که ضریب آمادگی نیروگاه های حرارتی ایران در تابستان سخت سال 1403 بالای 98 درصد بوده که بالاتر از میانگین جهانی است.
یکی از موفقیت های صنعت برق کشور در نیمه اول سال جاری علیرغم تمامی محدودیت ها و فشارها بر شبکه و نیروگاه ها برای تامین حداکثری برق و رفع پیک تقاضای برق، افزایش راندمان واحدهای حرارتی بود. .
بررسی راندمان نیروگاه های حرارتی بر اساس اطلاعات آماری صنعت برق ایران نشان می دهد که روند میانگین راندمان نیروگاه های حرارتی از 1357 به 1401 به شرح زیر بوده است.
نرخ بازدهی 39.34 درصدی در پایان سال 1402 در 6 ماهه نخست امسال با رشد 16 صد درصدی در پایان شهریور به 39.5 درصد رسید.
انتهای پیام