07:30 – 5 سپتامبر 1403 ق
از اواسط مردادماه امسال سازمان های زیادی برای انتقال زائران اربعین آماده می شوند و به نوعی همه سازمان ها و نهادها دست به کار شده اند تا زائران با حداقل مشکلات خود را به عراق برسانند. یکی از وسایلی که نقش بسیار مهمی در حمل و نقل زائران داشته است حمل و نقل عمومی زمینی است.
از سالهای گذشته اتوبوسهای زیادی از ناوگان حملونقل کشور حذف شدهاند و این بخش با مشکلات عدیدهای مواجه است و بسیاری از مسافران با ورود به ایستگاهها میبینند که دیگر مانند گذشته اتوبوسی برای جابجایی زائران وجود ندارد. اما برای اربعین امسال ستاد وزارت راه و شهرسازی با برنامه ریزی هایی که انجام داد توانست بخشی از نیاز زائران را تامین کند.
تامین 7000 اتوبوس برای جابجایی زائران اربعین
در همین رابطه داریوش باقر جوان مدیرکل دفتر حمل و نقل مسافر سازمان راهداری در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های ای بی اس نیوز ؛ با بیان اینکه از سال گذشته برنامه ریزی برای سفرهای اربعین آغاز شده و اقداماتی از جمله بهسازی انجام شده است. جاده ها، بهسازی پل ها و بهبود مناطق حادثه خیز در جاده های منتهی به مرزهای عراق اجرا شده است. وی گفت: پروژه راه اربعین سازمان راهداری از 25 مرداد آغاز شد و تردد زائران همچنان ادامه دارد. البته کمیت تقاضا افزایش خواهد یافت و بیشترین تقاضا در مرزهای مهران است.
مدیرکل حمل و نقل مسافری شرکت راهداری با بیان اینکه در زمینه حمل و نقل زمینی برای سفرهای اربعین ظرفیت مناسبی نسبت به سال گذشته ایجاد شده است، گفت: 7000 اتوبوس متعلق به شرکت راهداری قادر به طی مسافت هستند بیش از 350 کیلومتر و آماده خدمت رسانی به زائرین حسینی می باشد.
وی ادامه داد: همچنین 3500 اتوبوس حامل پلاک عمومی در اختیار سازمان ها و سایر احزاب است که قرار بود برای خدمات رسانی به زائران وارد مدار شوند چرا که مسافران به دلیل گرمای هوا امکان معطلی نداشتند اما متاسفانه در این منطقه مثل پارسال است و نهادها در اربعین امسال همکاری چندانی نداشتند.
وی ادامه داد: میزان خروج زائران از پایانه مرزی مهران و حاج قاسم سلیمانی 48 درصد است که این تعداد در دوره بازگشت به 68 درصد می رسد.
وی گفت: در حال حاضر با توجه به اینکه اوج بازگشت زائران بعد از اربعین را شاهد هستیم، حدود 3800 سرویس برای بازگشت زائران در گذرگاه های مرزی ایجاد کرده ایم تا کمبودی در این بخش وجود نداشته باشد و از همه چیز استفاده خواهیم کرد. ما از توانمندی های خود در این بخش استفاده کرده ایم و همزمان با بازگشت زائران تعداد سرویس های اتوبوسرانی طی امروز و فردا به 4000 نفر خواهد رسید.
وی افزود: مسافران نگران تهیه بلیت رفت و برگشت نباشند چرا که طبق برنامه ریزی ها در سکوهای مرزی بلیت وجود دارد و جای نگرانی نیست.
یک شرکت 400 دستگاه اتوبوس طی چهل روز در استان تهران وارد کرد
بر اساس این گزارش سازمان راهداری در سال جاری نیز مانند سال گذشته از ظرفیت ناوگان عمومی حمل و نقل زمینی عراق استفاده کرده و حدود 1000 دستگاه اتوبوس برای جابجایی زائران وارد کرده است که نشان می دهد امسال از ظرفیت ناوگان عراق برای جابه جایی استفاده کردیم. خبرنگاران جوان گفتند: 400 دستگاه اتوبوس در استان تهران توسط یک شرکت وارد شده است که از ماه گذشته زائران را در شهرهای مختلف به نجف منتقل می کند.
وی ادامه داد: ظرفیت این اتوبوس های عراقی دو برابر ظرفیت اتوبوس های ایرانی است و با رایزنی های انجام شده، عبور و مرور این اتوبوس ها بسیار تسهیل شده است و مانند اتوبوس های دیگر، هیچ گونه معطلی در مبادی مرزی و مرزی وجود ندارد. آنها می توانند به راحتی مسافران را در مسیر جاده نجف جابه جا کنند.
وی بیان کرد: اتوبوس های عراقی از نظر فنی و ساختاری پنج ساله هستند و اتوبوس های باکیفیتی هستند که سال گذشته تجربه زائران از حمل این اتوبوس ها بسیار خوب بود و امسال نیز با رایزنی هایی که انجام شد. برای حمل و نقل 400 دستگاه اربعین در تهران و چند صد دستگاه در شهرهای مختلف مانند قم، اصفهان، مشهد، ساری و … وارد شد.
هدایتی بیان کرد: امیدواریم ورود این اتوبوس ها در کاهش حجم تردد در گذرگاه های مرزی و تسهیل در تردد زائران نقش موثری داشته باشد. هزینه اختصاصی جابجایی زائران از تهران 2 میلیون و 600 هزار تومان است و در شهرهای مختلف بسته به مسافت کمتر یا بیشتر خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه امسال قصد داشتیم زائران کشور را تنها با ناوگان حمل و نقل عمومی خود به گذرگاه های مرزی منتقل کنیم، گفت: بر اساس تصمیم ستاد اربعین، زائران کشور برای بازگشت فقط باید از ناوگان حمل و نقل عمومی استفاده کنند. و این موضوع در ویزای آنها ذکر شده است.
بر اساس این گزارش، با توجه به اینکه امروز و فردا شاهد بازگشت زائران اربعین هستیم و از طرفی خستگی رانندگان و همچنین زائران در هنگام بازگشت کاملا مشخص است، لذا توصیه می شود زائران قبل از ورود به جاده استراحت می کنند از سوی دیگر با توجه به افزایش بار ترافیکی در محورهای مرزی مسافران باید با رانندگان اتوبوس ها همکاری لازم را داشته باشند.
خبرنگار: کبری عزیزم