مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران گفت: حجم گاز ارسالی به نیروگاه ها از ابتدای امسال تا پایان بهار 21 میلیارد و 814 میلیون مترمکعب بوده که بیش از سه میلیارد و 300 میلیون مترمکعب افزایش داشته است. نسبت به مدت مشابه در سال 1401.
به گزارش ای بی اس نیوز، مجید چگانی با بیان اینکه این شرکت در تعامل حداکثری با وزارت نیرو و شرکت مدیریت شبکه برق ایران با تامین برق و گاز نیروگاه ها نقشی بی بدیل در حفظ جریان پایدار برق در کشور ایفا می کند، گفت: که مسئولان در سالهای اخیر به نیاز سرمایهگذاری توجه نکردهاند، در پروژههای توسعه، ذخیره و پالایش گاز، شرکت ملی گاز ایران باید با چالش ناهماهنگی سالهای اخیر مواجه شود.
وی ادامه داد: با وجود چنین مشکلاتی در بخشهای مختلف فرآوری، انتقال، توزیع و سایر بخشها، همکاران ما تلاش خود را برای حفظ جریان پایدار گاز در صنایع مختلف خانگی، تجاری، نیروگاهی و اصلی ادامه دادهاند.
معاون وزیر نفت و گاز گفت: چالش مناقشه فقط به فصل سرد سال محدود نمی شود و این شرایط در فصل گرم سال نیز وجود دارد، چه در بخش های پالایشگاهی، خطوط لوله سراسری. و ایستگاه های تقویت کننده با پیش بینی و مدیریت شرایط موجود، انحرافات ناشی از عدم تعادل انرژی در سایر بخش ها را جبران کرد.
ثبت رکورد جدیدی در انتقال گاز به نیروگاه ها
چگانی در ادامه روند افزایشی و افزایش حجم گازرسانی به نیروگاه ها در سال 1402 نسبت به سال گذشته را برشمرد و افزود: شرکت ملی گاز ایران در حال انجام گازرسانی به نیروگاه ها برای تولید برق در مناطق مختلف است. بخش خانگی و صنعتی کشور از سال 1401 روند صعودی داشته و تا 21 تیرماه امسال رشد خود را حفظ کرد و نزدیک به 313 میلیون مترمکعب گاز به نیروگاه ها تحویل داد و در این زمینه رکورد زد.
وی با بیان اینکه بهار امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از 3 میلیون و 389 هزار متر مکعب گاز به نیروگاه ها تحویل شد، گفت: با توجه به شرایط جوی و با توجه به تلاش حداکثری همکاران، میانگین گازرسانی به نیروگاه ها نیروگاه ها در سه ماهه نخست سال روزانه 237 میلیون مترمکعب ثبت شد و در این مدت در مجموع 21 میلیارد و 814 میلیون مترمکعب گاز به نیروگاه ها تحویل شد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران گازرسانی به صنایع و نیروگاه ها را یکی از محرک های اصلی توسعه اقتصادی کشور به ویژه در حوزه اشتغال دانست و گفت: رشد گازرسانی به صنایع به ویژه نیروگاه ها ایستگاه ها، تصمیمی در راستای دستیابی به اهداف مقام معظم رهبری با عنوان «کنترل تورم- رشد تولید» است که تپش مستمر قلب اقتصاد کشور و شکوفایی را برای مردم به ارمغان می آورد.
چگنی ادامه داد: بر این اساس شرکت ملی گاز ایران از ابتدای سال جاری علیرغم افزایش مصرف گاز در بخشهای دیگر، فراتر از برنامه تعهدی خود به نیروگاهها گازرسانی کرده است.
معاون وزیر نفت در امور گاز در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: صنعت گاز در سال گذشته 79.1 درصد سوخت مورد نیاز نیروگاه ها برای تولید برق حرارتی کشور را تامین کرده است. نسبت به سایر بخش ها
550 میلیون دلار صرفه جویی ارزی ناشی از افزایش گازرسانی به نیروگاه ها
چگانی اثرات زیست محیطی قابل توجه ارسال گاز به نیروگاه ها و مزایای اقتصادی آن را برای کشور برشمرد و گفت: با توجه به تفاوت قیمت گاز طبیعی و فرآورده های نفتی، افزایش حجم گاز طبیعی ارسالی به نیروگاه ها از از ابتدای سال جاری تا پایان بهار نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از 550 میلیون دلار صرفه جویی ارزی برای کشور به همراه داشته است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: این اقدام قابل توجه علاوه بر مزایای اقتصادی جایگزینی بیشتر گاز طبیعی به جای فرآورده های نفتی، باعث کاهش 1.5 میلیون تنی انتشار دی اکسید کربن نیز در سال جاری شده است.
بر اساس این گزارش، بخش نیروگاهی با سهمی معادل 33 درصد از کل مصرف گاز سالانه کشور به همراه مصارف صنعتی، بیشترین سهم از سبد مصرفی گاز طبیعی کشور را به خود اختصاص داده است. تمامی استان های کشور زیرساخت های لازم برای شبکه انتقال و توزیع گاز کشور توسط شرکت ملی گاز ایران به منظور تامین گاز این بخش فراهم شده است.
گازرسانی به بخش نیروگاهی در بخش نیروگاه های حرارتی بزرگ و متوسط از طریق شبکه انتقال گاز و در بخش مولدهای مقیاس کوچک از طریق شبکه تامین و توزیع به عهده شرکت ملی گاز ایران است.
بر اساس آمار وزارت نیرو در سال 1401، میزان کل تولید برق در کشور 370 میلیارد کیلووات ساعت بوده که 93.8 درصد آن توسط نیروگاه های حرارتی تولید شده است که نشان دهنده نقش پیشرو شرکت ملی گاز ایران به عنوان اصلی ترین و بزرگترین تامین کننده سوخت مورد نیاز بخش نیروگاهی در تامین پایدار انرژی مورد نیاز در تمام نقاط کشور است.
انتهای پیام