وزیر اقتصاد و دارایی گفت: در سال 1401 تسهیلات و شبکه اعتباری بانکی کشور دو برابر سال 1400 ضمانت نامه های دانش بنیان صادر کرد و رقم 55 هزار میلیارد تومان در سال 1401 به بیش از 100 هزار میلیارد تومان رسید و همچنین وجود دارد. رشد در حوزه تسهیلات که به میزان قابل توجهی از 90 هزار میلیارد تومان به بیش از 140 هزار میلیارد تومان رسید.
به گزارش ای بی اس نیوز، احسان خاندوزی ضمن ارائه دستاوردهای شبکه بانکی در تامین مالی کسب و کارهای دانش بنیان گفت: تلاش شده تا اقتصاد کشور از وابستگی به مواد اولیه و ذخایر معدنی به سمت دانش بنیان سوق داده شود. هفته گذشته با اهدای جوایز به 100 شرکت برتر صنعت، اعلام کردم که بسیاری از شرکت های بزرگ کشور بر ارزش افزوده بهره وری و دانش تکیه ندارند، بلکه عمدتاً متکی به امتیاز منابع خدادادی هستند. این شرکت ها حاصل تفکر و تلاش علمی و صنعتی کشور نیستند.
وی ادامه داد: از زحمات شبکه بانکی که تلاش می کند ریل های قدیمی سیاست اعتباری کشور اعم از تسهیلات و سایر ابزارها را به مقصد جدیدی هدایت کند تشکر می کنم و در این بین اتفاقات مبارکی نیز رقم خورده است.
خاندوزی خاطرنشان کرد: بخش کوچکی از این اتفاقات این است که شبکه بانکی و اعتباری کشور در سال 1401 دو برابر سال 1400 ضمانت نامه های دانش بنیان صادر کرد و رقم 55 هزار میلیارد تومان به بیش از 100 هزار رسید. میلیارد تومان در سال 1401. و در حوزه تسهیلات نیز رشد نسبتاً زیادی از 90 هزار میلیارد تومان به بیش از 140 هزار میلیارد تومان رسید.
وزیر اقتصاد و دارایی یادآور شد: این اتفاق اگرچه بسیار ستودنی است، اما با اهداف دور است و از مدیران عامل بانک ها می خواهم در صورت اجازه سقف بانک مرکزی، بخشی از تسهیلاتی را که باید در شرکت های دانش بنیان ارائه شود، معرفی کنند. به بانک ها تخصیص داده شود تا به آنها پرداخت شود.
خاندوزی افزود: علاوه بر این سایر شرکت های متقاضی اعتبار باید به سمت تسهیلات جدید هدایت شوند. این اقدامات در 50 روز باقی مانده تا پایان سال اجرایی خواهد شد و انتظار می رود در این زمینه اطلاع رسانی شود.
وی افزود: برای این کار یا میتوان منتظر مراجعه کسبوکارها به بانکها بود یا اینکه یک سیستم تامین مالی، بنگاههای دانشبنیان را در خود جای میدهد. یعنی همان مشکلی که در روش های تامین مالی بورس رخ داد. اگر مسیر به صورت طبیعی طی می شد، نمی توانستیم یکی از شرکت ها را در یکی دو روز، 2 میلیارد تومان منابع بورس را برای یک محصول دانش بنیان تامین کنیم.
وزیر اقتصاد ادامه داد: تلاش می کنیم از طریق خط ویژه ای که برای شرکت های دانش بنیان در نظر گرفته ایم این مسیر را برای این شرکت ها کوتاه کنیم و از پیچیدگی های زیادی که نظام اداری و بروکراسی کشور مقدم بر دانش قرار داده است بکاهیم. ما می توانیم به این شرکت ها کمک کنیم تا این مسیر را طی کنند تا بتوانیم نقش شایسته ای ایفا کنیم.
وی تاکید کرد: به نظر ما وضعیت فعلی تامین مالی کسب و کارهای دانش بنیان با توانمندی هایی که جوانان ما در کسب و کارهای دانش بنیان دارند فاصله زیادی دارد و من بارها اعلام کرده ام که به نظر ما اگر نگران نباشیم انحراف منابع و اطمینان داریم که تسهیلات در تولید موفق بوده و منجر به تورم نخواهد شد، در سیاست کنترل تورم باید راه خاصی برای این بخش از تولید که منحرف نمی شود باز شود.
خاندوزی ادامه داد: تا پیش از این قانون به بانک ها اجازه سرمایه گذاری مستقیم نمی داد اما قانون جهش تولید دانش بنیان به درستی این مسیر را باز کرده است و خوشحالیم که بانک ملت و یکی از بانک های خصوصی در این زمینه پیشگام بودند. و ما این تاکید را برای سایر بانک ها داریم. برای سال 1403 انتظار می رود بانک های بیشتری از این ظرفیت قانونی برای تامین مالی بخش های تولیدی استفاده کنند.
انتهای پیام