سالم خبر: مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه زیاده روی در مصرف آجیل باعث افزایش وزن می شود، تاکید کرد: البته اگر در ماه یک وعده آجیل مصرف شود تاثیری بر وزن ندارد. افزایش وزن را افزایش می دهد، اما اگر هر هفته خورده شود، ممکن است منجر به خوردن یک یا دو بار آن شود که باعث افزایش وزن فرد می شود.
به گزارش سالم خبر، احمد اسماعیل زاده به مناسبت عید نوروز درباره تغذیه سالم در این ایام اظهار داشت: آجیل از میان وعده های رایج در تعطیلات است، بنابراین باید توجه داشت که مصرف زیاد آجیل توصیه نمی شود و نباید باشد. کل وعده غذایی شما باید به آجیل اختصاص داده شود.
افراط در خوردن آجیل باعث افزایش وزن می شود
وی افزود: آجیل حاوی مقدار زیادی چربی است و در صورت مصرف بیش از حد، انرژی بیشتری نسبت به نیاز بدن وارد بدن می شود و این امر در دراز مدت می تواند منجر به افزایش وزن شود.
اسماعیل زاده تاکید کرد: البته اگر در ماه یک وعده آجیل مصرف شود تاثیری در افزایش وزن ندارد اما اگر هفته ای یک یا دو بار مصرف شود می تواند باعث افزایش وزن فرد شود.
وی افزود: از آنجایی که دانه های گیاهی حاوی چربی های مفید برای سلامت انسان هستند، به مردم توصیه می شود حداقل دو وعده غذایی در هفته را به سالاد اختصاص دهند و در تهیه این سالادها از انواع دانه های سبزیجات استفاده کنند که با این روش می توان افزایش دادن. مصرف سبزیجات مورد نیاز انسان و همچنین استفاده از مغز گیاهان در حالی که انرژی ورودی به بدن در این صورت بسیار کمتر خواهد بود.
توصیه های تغذیه ای ویژه برای کودکان، سالمندان و افرادی که رژیم دارند
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه بهتر است کودکان و سالمندان از تمام گروه های غذایی استفاده کنند، تصریح کرد: کودکان و سالمندان از خوردن مواد غذایی ناسالم به ویژه برای سالمندان که نمک زده می شوند. آجیل و شیرینی ها باید با احتیاط مصرف شوند.
وی افزود: انجام ورزش و فعالیت بدنی در ایام تعطیل به هر دو گروه سنی توصیه می شود. بهتر است کودکان در خوردن شیرینی جات و آجیل زیاده روی نکنند و بر اساس نیاز بدن خود از آنها استفاده کنند.
وی بیان کرد: افرادی که رژیم های چاقی یا لاغری را دنبال می کنند نیز باید در این ایام به رژیم غذایی خود ادامه دهند و فعالیت بدنی در این افراد فراموش نشود و طبق توصیه کارشناس تغذیه از واحدهای غذایی توصیه شده استفاده کنند.
میوه های خشک ارزش غذایی بالایی دارند، اما کالری بالایی دارند
اسماعیل زاده در خصوص مصرف میوه های خشک نیز گفت: میوه های خشک ارزش غذایی بالایی دارند و اگرچه مصرف میوه های تازه بسیار بهتر از خشکبار است، اما از نظر تغذیه ای جایگزینی میوه های خشک طبیعی به جای شیرینی ها و آجیل های نمکی کار خوبی است.
مصرف میوه های تازه به جای میوه های خشک ترجیح داده می شود
به گزارش وب دا، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: به دلیل اینکه میوه های خشک آب خود را از دست داده اند، در مقایسه با میوه های تازه، فرد مقدار بیشتری میوه خشک مصرف می کند که منجر به خوردن بیشتر می شود. از آنها حاوی کالری است، بنابراین میوه تازه از نظر فیبر کافی، کالری و احساس سیری بهتر از میوه خشک است.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/16507/%D8%B2%DB%8C%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D8%B1%D9%88%DB%8C-%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%81-%D8%A2%D8%AC%DB%8C%D9%84-%D9%85%D9%86%D8%AC%D8%B1-%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%DB%8C%D8%B4-%D9%88%D8%B2%D9%86-%D9%85%DB%8C-%D8%B4%D9%88%D8%AF
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز