بحث/ساختمان با گرانی مصالح ساختمانی توجیه اقتصادی ندارد

به گفته یکی از اعضای هیئت مدیره انجمن انبوه سازان استان تهران؛ در آشفته بازار مسکن، دلالان به دلیل حاشیه سود بیشتر به خرید یا مشارکت در ساخت و سازهای زاغه نشین روی آورده اند، چرا که بیشتر سازندگان واقعی در این بازار دیگر توجیه اقتصادی خاصی برای ادامه سرمایه گذاری در این بازار ندارند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، بر اساس آخرین بررسی بازار زمین در پایتخت، نشان می دهد که قیمت ملک یا زمین کلنگی در تهران نسبت به خانه های ساخته شده گرانتر است و این فاصله قیمتی بی سابقه است. 10 سال.
از ابتدای سال جاری و قبل از فرا رسیدن فصل جابجایی، در مناطق خاصی از تهران، به طور قابل توجهی، در نیمه شمالی و حتی در املاک کلنگی قدیمی نیمه جنوبی تهران، دلالان به دنبال خانه های ارزان قیمت بوده اند. .
بازارهای کلنگی از دلالان اشباع شده است
پیش از این فروشندگان و واسطه های فعال در بازار زمین در روال معمول بیش از هر چیز از امکان واریز در فضای مجازی و ارائه آنلاین آگهی املاک استفاده می کردند، اما امروز دعوت به همکاری برای ساخت و ساز توسط دلالان درب منزل خانه ها به جایی رسیده اند که صاحبخانه های زاغه نشین ناراحتی و دلخوری خود را از وضعیت موجود ابراز می کنند.
موتورسواران برای یافتن و چسباندن تابلوهایی مانند برگه های کاغذی اما در ابعاد بزرگ بر روی درب این خانه ها و یا اعزام مشاوران املاک به صاحبان این خانه ها برای کسب رضایت برای ساخت و ساز از جمله ترفندهای جدید دلالان این بازار است. که واکنش های زیادی را در پی داشته است.
تحقیقات میدانی در مورد کیفیت این ماجرا نشان می دهد که اکثر صاحبان این خانه ها افراد مسنی هستند که تمایلی به ساخت و ساز ندارند و از دنیای مجازی فاصله دارند. .
بنابراین درخواست سازندگان مبنی بر شناسایی ملک کلنگی به منظور شروع ساخت و سازهای جدید از حالت متداول و معمول خارج شده و بر روی دیوارهای شهر و حتی جلوی درب این خانه ها نمایان شده است و نکته جالب این است که صاحبان خانه های کلنگی به دلیل نامشخص بودن آینده قیمت مسکن، وضعیت تورم و تاثیر آن بر بازار مسکن، نامشخص بودن وضعیت نرخ ارز در آینده و به ویژه انتظارات تورمی که تحت تاثیر قرار می گیرند. شرایطی که آنها از معامله یا مبادله برای از بین بردن یا جایگزینی دارایی های خود امتناع می ورزند.
دلیل کناره گیری زاغه داران از طرح تخریب و نوسازی چیست؟
بازار مسکن به ویژه در بحث زمین های بزرگ و در واقع ساخت و ساز انبوه مسکن در نقاط مختلف و مناطق شمالی و جنوبی تهران، تحت تاثیر تورم عمومی و در نهایت افزایش قیمت مصالح ساختمانی، باعث شده است. مشکلاتی را برای برخی از سازندگان برای تکمیل پروژه های عمرانی ایجاد کرد. و نتوانسته اند به تعهدات خود در برنامه زمانبندی برنامه ریزی شده عمل کنند که عمدتاً برای پروژه های ساختمانی کوچک مقیاس که معمولاً بین چهار تا هفت طبقه است باید در یک پروسه زمانی دو تا دو نیم به پایان برسد. سال ها بود و صاحبان خانه را نگران کرد.
بر اساس اظهارات برخی از متولیان و حتی فعالان حوزه مسکن، در فاصله سال های 95 تا 1401 میزان شکایات مبنی بر عدم تحویل به موقع خانه های در حال ساخت توسط سازندگان نسبت به سال های گذشته چندین برابر شده است و دلیل اصلی این کاهش در جریان نقدی سازنده، به دلیل افزایش تورم در زمان ساخت ملک مورد نظر است.
آخرین وضعیت شاخص و میانگین قیمت نهاده های ساختمانی در تهران در پاییز 1401 حکایت از جهش قیمت ها در این بازار دارد. در فصل پاییز 1401 شاخص قیمت ساختمان های مسکونی شهر تهران 1561.0 است که نسبت به فصل قبل 4.6 درصد، نسبت به فصل مشابه پارسال 31.6 درصد و نسبت به فصل مشابه پارسال 34 درصد است. 7 درصد افزایش یافته است.
در همین رابطه حسن محتشم عضو هیئت مدیره انجمن انبوه سازان استان تهران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: رکود در ساخت و ساز مسکن و 50 تا 60 درصد کاهش صدور پروانه های ساختمانی در سال گذشته در این شرکت منجر به کمبود شد تا دو سال آینده منتشر شود.
این فعال صنعت مسکن ادامه داد: با نگاهی به آمارها متوجه می شوید که قیمت واقعی مسکن امروز می تواند بازار را از حالت تعادل خارج کند و انگیزه سرمایه گذاری در ساخت و ساز را تضعیف کند که این امر احتمال جهش قیمت ها را در دو دوره آینده خواهد داشت. سال ها. سال ها.
افزایش قیمت نهاده های ساختمانی بازار را به سمت رکود بیشتر سوق می دهد
محتشم گفت: افزایش قیمت مصالح ساختمانی از سال 1397 آغاز شد و این روند تا سال 1401 ادامه داشت که قیمت برخی از مصالح پرمصرف روزانه تغییر کرد. این وضعیت منجر به کاهش دقت برآورد هزینه اجرای پروژه های عمرانی توسط برخی فعالان بازار ساخت و ساز شده و برخی از آنها نتوانسته اند نقدینگی لازم برای انجام مراحل مختلف اجرای پروژه ها را تامین کنند.
یکی از اعضای هیئت مدیره انجمن انبوه سازان استان تهران خاطرنشان کرد: اکثر سازندگان توجیه اقتصادی خاصی برای ادامه سرمایه گذاری در این بازار ندارند. آنها از هزینه بالای مصالح ساختمانی به صورت روزانه و هفتگی خسته شده اند. آنها هر روز با همین قیمت روبرو می شوند و نمی دانند چه کنند. این وضعیت باعث افت سرمایه گذاری و حتی بی اعتمادی مالکان خانه و زمین به سازندگان شده است.
وی بیان کرد: این مسائل باعث شده بسیاری از سازندگان به فکر مهاجرت به کشورهای همسایه برای ساخت و ساز و یا حتی انتقال سرمایه خود به بازارهای دیگر بیفتند. این اقدامات ممکن است بازار مسکن را بیشتر بدتر کند.