این پمپ ها وظیفه انتقال آب آشامیدنی سالم و باکیفیت را از منبع دز به فاصله 150 کیلومتری از شهرهای هدف خواهند داشت.
با این حال پروژه آبرسانی غدیر در 12 سالی که از افتتاح آن می گذرد، به دلیل بی توجهی و عدم تامین اعتبار تا سال گذشته به کندی پیش رفته بود.
به گزارش ای بی اس نیوز، به گفته بهادری جهرمی سخنگوی دولت، رئیس جمهور فردا برای چهارمین بار به استان خوزستان سفر می کند و پروژه گسترده آبرسانی به ساکنان اهواز، آبادان، خرمشهر، دشت آزادگان و بیش از هزار روستای اطراف آن را افتتاح می کند.
این در حالی است که علیرغم وعده های انتخاباتی برخی دولت ها، این پروژه مهم که آب شرب سالم و باکیفیت میلیون ها خوزستانی را تامین کرده است، هرگز محقق نشد و روند کند پروژه تا سال 1400 ادامه داشت.
دولت سیزدهم با تکمیل ابرپروژه غدیر نشان داد که با مدیریت خوب منابع می توان تامین مالی پروژه های بزرگ زیربنایی را در دستور کار قرار داد و پروژه های نیمه تمام کوچک را در شهرهای کوچکتر نهایی کرد.
بر اساس اهداف این طرح، مردم خوزستان با وجود این پروژه تا 20 سال آینده آب پایدار و با کیفیت خواهند داشت.
در حالی که طبق برنامه ریزی های انجام شده قرار بود پروژه آبرسانی غدیر در مدت سه سال به اتمام برسد، اما با تاکید و دستور ویژه رئیس جمهور به وزارت نیرو، این پروژه در کمتر از یک سال به مرحله افتتاح رسیده است. با اعتبار 1200 میلیارد تومان.
هفته گذشته عملیات آزمایشی پروژه آبرسانی غدیر انجام شد و ساعاتی پیش کلیه پمپ های ایستگاه پمپاژ W2 (به عنوان ایستگاه اصلی انتقال آب از شیر آب به خطوط انتقال) به درستی کار کردند و آب را از طریق انتقال آب پمپ کردند. خطوط
عدم تامین اعتبار این پروژه از سوی دولت های گذشته باعث شد که پیشرفت فیزیکی این پروژه طی 10 سال تا سال 1400 در اوج تنش آبی خوزستان کمتر از 45 درصد باشد.
بر اساس برنامه ریزی انجام شده یکی از اولویت های اصلی دولت سیزدهم تکمیل پروژه های نیمه تمام است که برخی از دولت ها قول تکمیل و نهایی شدن آن را در ایام انتخابات داده اند اما پس از پایان دوره انتخابات این پروژه ها به اتمام نرسیده است. هرگز تکمیل نشد
رئیس جمهور در اولین سفر آیت الله رئیسی به استان خوزستان به عنوان اولین مقصد سفر استانی دولت سیزدهم، از پروژه آبرسانی غدیر به عنوان مهم ترین پروژه روی زمین مانده در استان یاد کرد.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز