مشتریان نفت عربستان پریدند! – ایسنا
پالایشگاه های نفت آسیایی که حدود یک سوم سوخت مصرفی جهان را تامین می کنند، با تعهد اخیر عربستان سعودی و روسیه برای کاهش بیشتر این پیشنهاد، در حال آماده شدن برای یافتن نفت مورد نیاز خود از منابع دیگر هستند.
به گزارش ای بی اس نیوز، این دو تولیدکننده بزرگ نفت روز دوشنبه هفته جاری اعلام کردند که کاهش تولید داوطلبانه خود را در ماه آگوست ادامه خواهند داد و این کاهش عرضه در کنار کاهش تولید توافق شده بین اعضای گروه اوپک پلاس و در مجموع کاهش تولید خواهد بود. تولید این گروه به 3.1 میلیون بشکه در روز خواهد رسید که معادل تقریباً سه درصد مصرف جهانی است.
تاجران در آسیا می گویند که عرضه زیادی از تولیدکنندگان خارج از گروه اوپک پلاس، به ویژه در آمریکا، غرب آفریقا و دریای شمال وجود دارد و اگر این منطقه نتواند بار این کاهش تولید را تحمل کند، به آنها روی خواهد آورد.
نفتی که از حوضه اقیانوس اطلس به آسیا می رسد می تواند نوع دیگری از موهبت برای تولیدکنندگان در خاورمیانه باشد. برای یک چیز، می تواند به کاهش عرضه در ایالات متحده و اروپا، که محل معاملات آتی نفت جهان است، کمک کند. از سوی دیگر، این می تواند به معنای از دست دادن سهم بازار با سریع ترین رشد تقاضا باشد.
تاکنون شوک های عرضه از سوی عربستان سعودی و متحدانش نتوانسته است تفاوت قابل توجهی در قیمت نفت ایجاد کند، قیمتی که برای چند هفته بین 70 تا 80 دلار در هر بشکه گیر کرده است. با این حال، قیمت گریدهای نفتی مشابه نفت تولید شده در عربستان سعودی رشد قوی تری را تجربه کرد و هفته گذشته از قیمت نفت برنت پیشی گرفت.
عربستان سعودی در روزهای آینده قیمت رسمی فروش نفت خود را برای مناطق مختلف جهان منتشر خواهد کرد. این قیمت ها که اغلب توسط سایر تولیدکنندگان خاورمیانه دنبال می شود، می تواند در تعریف تقاضا در مناطق مختلف بسیار مهم باشد. این قیمت ها معمولا در روز پنجم هر ماه منتشر می شوند.
پیش از کاهش تولید اخیر، تاجران تخمین زده بودند که قیمت محمولههای نفت خام عربستان سعودی که قرار است در ماه آگوست بارگیری شود، بدون تغییر باقی میماند، که به گفته بسیاری از قبل بسیار بالا بود. چندین تاجر قبلا گفته بودند که عربستان سعودی در صورت کاهش عرضه، قیمت بالاتری را تعیین خواهد کرد.
طبق گزارش بلومبرگ، تقاضا در بازار نقدی آسیا در ماه گذشته مطلوب بود، اما بر اساس گزارش بلومبرگ، انتظارات از قیمت نسبتاً بالای نفت عربستان در ماه اوت میتواند تقاضا برای محمولههای قراردادی از خاورمیانه به آسیا در این دوره را کاهش دهد.
انتهای پیام