حال سوال اینجاست که مدیریت این گونه مجالس و برپایی چنین مجالسی بر عهده کیست. ظاهرا همه این موارد به دلیل نام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی است، در حالی که برخی از این برنامه ها به دعوت شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی و برخی نیز به صورت خودجوش و مردمی در پی اغتشاشات اخیر برگزار شده است. البته نباید تصور کرد که برنامه های شورای هماهنگی جنبه دولتی دارد و برنامه های خودجوش مردمی تلقی می شود. چون مردم همیشه کارشان را به خوبی روی صحنه انجام می دهند و در همه این برنامه ها حضور پیدا می کنند.
شاید آنچه این حضور باشکوه و پرشور مردم را در مجامع عمومی پررنگتر می کند، از بین رفتن ویروس کرونا و از بین رفتن ترس مردم از حضور در اجتماعات باشد و پس از گذشت دو سال از شیوع شدید کرونا، اکنون مردم با خیالی آسوده در این جشن ها شرکت می کنند. . از سوی دیگر برخی معتقدند برگزاری چنین جشن هایی با وجود ناآرامی های اخیر که در کشور حاکم شده بود، ضروری به نظر می رسید تا مردم بدانند که آرامش در کشور حاکم است و می توانند در جشن های مذهبی شرکت کنند. در عموم مردم حضور یافته و از مداحی مستأجران اهل بیت (ع) بهره مند شوند و شیرینی و شکلات نیز صرف کنند.
در دو هفته گذشته، این بزرگترین برنامه ای است که رسانه ها علنا اعلام کرده اند مردم می توانند در آن شرکت کنند. شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی یک بار در 28 صفر به مناسبت ولادت آن حضرت و بار دیگر در 1 مهر به منظور برائت از مردم اجتماع بزرگ امت رسول الله (ص) را برگزار می کند. وی از اغتشاش گران خبر داد که پس از نماز جمعه راهپیمایی بزرگی در سراسر کشور برگزار می شود. اما برخی دیگر از نهادها نیز از مردم خواسته اند تا 3 مهرماه مصادف با 28 صفر و سالروز رحلت رسول خدا (ص) از چهار جهت در تهران، هتک حرمت به قرآن و عتبات توسط اغتشاشگران را محکوم کنند. به سمت میدان آزادی و در عزاداری اغتشاشگران را محکوم کنید. این برنامه توسط جامعه قرآنی و هیئت های مذهبی کشور اجرا شد و مردم نیز در اکثر این مراسم ها نهایت تلاش خود را به خرج دادند و از هویت اسلامی و ملی خود دفاع کردند.
با این حال، ایجاد هماهنگی و جلب مشارکت نهادها و تشکلها و تشکلهای تبلیغاتی فرهنگی مؤثر و تشکلهای مردمی برای برگزاری هر چه بهتر مراسم و مناسبتها از وظایف شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی و با توجه به برگزاری برنامههای متعدد از سوی برخی مردمی و غیردولتی است. – نهادهای دولتی که در هفتههای اخیر شاهد آن بودهایم، لازم به نظر میرسد که سازمانهای دولتی و نهادهای مردمی با یکدیگر هماهنگ باشند تا برنامههای دینی و انقلابی را تنظیم کنند و شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی را برای سازماندهی بهتر برنامهها تقویت کنند.
مهمترین هدف از تشکیل شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، توسعه، برنامهریزی، سازماندهی، نظارت و مدیریت مراسم و مناسبتهای ملی، مذهبی، سیاسی و انقلابی است و حوزه فعالیت این توصیه، برگزاری مراسم و مناسبتهایی از جمله 12 میباشد. 14 خرداد، 16 تیرماه، هفته زن، روز جهانی قدس، عید سعید فطر، نیمه شعبان و ده روز از دهه فجر است. البته وظیفه شورا در برگزاری مراسم مذهبی با ارائه الگوهای مناسب، تعمیق پیام و ایجاد زمینه برای مشارکت مردم محقق می شود.
سال گذشته زمزمه هایی مبنی بر ادغام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در سازمان تبلیغات اسلامی و حجت الاسلام والمسلمین حکیم منتشر شد. محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات در اولین نشست خبری خود پس از گذشت 40 سال از تاسیس این سازمان در پاسخ به خبرنگار ای بی اس نیوز درباره احتمال پیوستن شورای هماهنگی به سازمان تبلیغات گفت که خود را خادم فرهنگ و تابعیت می داند. به هر چه که رهبر معظم انقلاب صلاح بدانند. بنابراین تا زمانی که حکمی صادر نشود، نمیتوانیم درباره آن صحبت کنیم.
از سوی دیگر با توجه به تغییرات یک سال گذشته و تشکیل شورای تحول در این شورا، شورای هماهنگی باید راهکارهای عملیاتی را برای سازماندهی هماهنگ برنامه ها و مراسم مذهبی و ملی به نهادهای زیر ارائه دهد.
نصرت الله لطفی وی با بیان اینکه شورای هماهنگی یک نهاد فراسازمانی، عمومی و غیردولتی متشکل از حدود 25 نهاد انقلابی اعم از وزارتخانه ها و نهادهای مردمی است، افزود: رهبر انقلاب این شورا را مسئول تبلیغات عظیم معرفی کرده اند. حرکت مردم در طول سال تا بعد از استعفای آیت الله احمد جنتی17 آذرماه سال گذشته به دستور رهبر معظم انقلاب، حجت الاسلام والمسلمین حجت الاسلام والمسلمین رهبر معظم انقلاب محمد حسین موسی پور به رهبری و نماینده ولی فقیه منصوب شد.
این سخنان واکنش شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی را برانگیخت و قائم مقام این شورا با رد چنین ادعایی اعلام کرد: نزدیکان به سازمان تبلیغات باید صریح و بدون ابهام به سوال مذکور پاسخ دهند.
حضرت آیتالله خامنهای در این تصمیم، شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی را یکی از نهادهای حقوقی فعال و مؤثر چندین دهه و منشأ روشنگری و آرمانگرایی در بزرگداشت یادوارهها و وقایع انقلاب اسلامی دانستند که به رهبری موفق آیتالله جنتی خدمات ارزنده ای به کشور کرده است.
وی افزود: انتظار می رود رویکرد این شورا بر اساس تبیین و عمق شعارها و رساندن پیامی صادقانه و صمیمانه به دل مخاطبان، راه بزرگان دینی باشد. این شورا از ابتدا بر همین اساس شکل گرفت و حرکت کرد و باید به آن توجه بیشتری داشته باشد.
به گزارش معارف خبرنگار ای بی اس نیوز، مردم ایران امسال جشن متفاوتی را به مناسبت 17 ربیع الاول سالروز میلاد پیامبر اکرم (ص) و امام صادق (ع) تجربه کردند. چه در تهران و چه در شهرستان ها؛ به طوری که مردم علاوه بر برگزاری جشن و شادی در ده ها هیئت مذهبی، به دعوت نهادهای مختلف به میادین شهرهای بزرگ رفتند و ارادت خود را به حضرت رسول و شیخ الائمه نشان دادند.
از سوی دیگر، شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با صدور اطلاعیه ای از مردم خواست به مناسبت 17 ربیع الاول و میلاد حضرت محمد (ص) عصر روز شنبه (23 مهر) به مساجد رفته و با فریاد وحدت، انقلابی گری خود را اعلام کنند. خشم در برابر فتنه و هرج و مرج
حجتالاسلام موسیپور یک ماه بعد به خبرنگار ای بی اس نیوز گفت: برای تحقق منویات رهبر انقلاب، شورای تحول برای تعیین برنامهها، اهداف و رویکردهای جدید با همکاری نهادهای عضو شورا تشکیل میشود. برخی از تشکل های عضو این شورا عبارتند از: وزارتخانه های فرهنگ و ارشاد اسلامی، کشور، علوم، آموزش و پرورش، صدا و سیما، سپاه، سازمان تبلیغات اسلامی، شورای سیاسی ائمه جمعه، سازمان بسیج مستضعفین، ستاد کل نیروهای مسلح. بنیاد شهید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، ارتش، نیروی انتظامی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی است.
حجت الاسلام محمدمهدی عرب انصاری معاون حقوقی، امور مجلس و استان های شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، سیاست جدید و اصلی این شورا را همگانی کردن برگزاری برنامه های ویژه در مناطق مختلف می داند تا مردم مجری اصلی برنامه ها باشند. مردم به عنوان اصل و پشتوانه نظام جمهوری اسلامی همواره در صحنه های مختلف حضور داشته اند و این یکی از ویژگی های این انقلاب است.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز