اعطای تسهیلات 200 میلیون تومانی به برندگان جایزه آبادیران
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی از اعطای وام 200 میلیون تومانی به برندگان علمی جایزه آبادیران خبر داد و گفت: صندوق نوآوری از مشارکت شرکت های دانش بنیان در نمایشگاه های ملی و استانی آبادیران تا سقف 30 میلیون رایگان حمایت می کند. تومان. همچنین در قالب ردیف اعتباری صندوق های پژوهش و فناوری، انواع تسهیلات تا سقف 50 میلیارد تومان را به شرکت های دانش بنیان فعال در حوزه محرومیت زدایی و توسعه واریز می کنیم.
به گزارش ای بی اس نیوزدکتر محمدصادق خیاطیان در گردهمایی فعالان مردمی آبادانی و پیشرفت فناوری (آبادیران) با تاکید بر اینکه امروز دانش بنیان و فرزندان نوآوری کشور به بلوغی رسیده اند که قادرند چالش های اصلی کشور را با فناوری و نوآوری حل کنند. به معنای. وی گفت: محرومیت زدایی و فقر زدایی یکی از شعارهای اصلی انقلاب اسلامی است و دانش بنیان های کشور برنامه هایی برای رفع این مشکلات دارند. در این راستا از نقش آفرینی این دوستان قدردانی می کنیم و وظیفه خود می دانیم که از این اکوسیستم و جوانان فعال در آن حمایت کامل کنیم.
وی با بیان اینکه به دنبال دستیابی به فناوری و تعالی در حوزه دانش هستیم، گفت: در این راستا معتقدیم فناوری چالش های اساسی کشور را حل می کند، اقتصاد را در مسیر درست قرار می دهد و مشکل جامعه را حل می کند. سفره مردم در غیر این صورت اگر فناوری به دست آمده نتواند این مشکلات را حل کند، ارزش افزوده ای برای کشور نخواهد داشت.
خیاطیان عمدهترین حوزههای فناوری را که صندوق نوآوری و شکوفایی بر آن تمرکز دارد را برشمرد و گفت: مقام معظم رهبری فرمودند در حوزه هوش مصنوعی باید جزو 10 کشور برتر دنیا باشیم و فکر میکنیم این امکان وجود دارد، چرا که داریم. بسیاری از قابلیت ها در حوزه منابع انسانی سطح بالایی داریم به طوری که طبق برخی گزارش ها، ایران رتبه هفتم جهان را در حوزه منابع انسانی در حوزه هوش مصنوعی دارد؛ بنابراین ما میتوانیم در این زمینه حرف خود را بزنیم، به همین دلیل است که حوزه هوش مصنوعی را یکی از اولویتهای خود در چارچوب صندوق نوآوری قرار دادهایم.
وی همچنین حوزه بیوتکنولوژی را از دیگر حوزه های اولویت دار صندوق نوآوری و شکوفایی برشمرد و گفت: بیوتکنولوژی در حوزه سلامت و امنیت غذایی کاربرد فراوانی دارد و کشور نیز در این حوزه از قابلیت های خوبی برخوردار است. ما هم زیرساخت خوبی داریم و هم نیروی انسانی شایسته.
مدیرعامل صندوق نوآوری و شکوفایی، حوزه میکروالکترونیک را از دیگر حوزه های اولویت دار این صندوق عنوان کرد و گفت: بسیاری از صنایع ما پیشران این حوزه هستند و از این رو وظیفه ما حمایت از این حوزه است.
خیاطیان آب، امنیت غذایی و انرژی را از حوزه های مورد توجه صندوق نوآوری و شکوفایی برشمرد و یادآور شد: در صندوق نوآوری سه موضوع را هدف گذاری کرده ایم. بخش آب یکی از اولویت های اصلی ما است. ما معتقدیم بخش قابل توجهی از محرومیت در کشور به مشکل آب مرتبط است و فناوری می تواند مشکل آب را در کشور حل کند.
وی دومین موضوع مورد هدف این صندوق را بحث امنیت غذایی عنوان کرد و افزود: موضوع انرژی نیز سومین موضوع مورد هدف صندوق نوآوری است که معتقدیم باید در حوزه فناوری به آن پرداخته شود. این موضوعات یکی از نکاتی است که اگر روی آنها تمرکز کنیم و نخبگان را دور خود جمع کنیم، علاوه بر بودجه مناسب، می توان راهکارهای مناسبی در این زمینه پیدا کرد.
مدیرعامل صندوق نوآوری و شکوفایی بر لزوم توجه به سرمایه برای کشف استعدادها و ایده ها تاکید کرد و گفت: پیشنهاد می کنم از روستاها و شهرهای کوچک دیدن کنیم و در آنجا استعدادها را کشف کنیم. ما در تهران هستیم و معتقدیم همه توانایی ها و استعدادها در پایتخت کشور پیدا می شود در حالی که در بسیاری از روستاها و شهرها ایده های نابی وجود دارد که به حل مشکلات کشور کمک می کند. هر چقدر هم که از این جوان مبتکر حمایت کنیم، می توان امیدوار بود که اتفاقات بزرگی به خصوص در حوزه محرومیت زدایی رخ دهد.
وی بحث توسعه و محرومیت زدایی را یکی از مهم ترین نیازهای کشور خواند و گفت: البته محرومیت ابعاد مختلفی دارد; یک نوع محرومیت مربوط به تأسیسات و زیرساخت های عمومی مانند آب و فاضلاب، برق و گاز است و نوع دیگر محرومیت مربوط به فقر و نبود فرصت های شغلی مناسب و مناسب است. کسب و کارهای دانش بنیان از دو طریق می توانند به رفع محرومیت در این مناطق کمک کنند.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: در بعد اول شرکت های دانش بنیان زیادی هستند که می توانند به نهادهای مردمی مانند ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، بنیاد مصطفان، بنیاد علوی، آستان قدس کمک کنند. رضوی و غیره برای ایجاد زیرساخت ها در این مناطق. به عنوان مثال، یک دستگاه تصفیه آب یا تصفیه فاضلاب استفاده کنید و مشکل آب یا فاضلاب را حل کنید.
خیاطیان تصریح کرد: اما در بعد دوم یعنی اشتغال زایی برخی از شرکت های دانش بنیان ما تجهیزات یا ماشین آلاتی تولید می کنند که می تواند به عنوان منبع اشتغال خانگی یا خوداشتغالی مورد استفاده قرار گیرد. مثلاً پهپاد سمپاشی تولید می کنیم که گران نیست و به لطف اجاره از صندوق می توان خرید آن را تسهیل کرد.
وی حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی از برنامه ملی «آبادیران» را برشمرد و گفت: برای برگزیدگان جایزه دانش بنیان آبادیران، 200 میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه با دوره بازپرداخت 24 ماهه در نظر گرفته شده است. و این ارقام توسط دبیرخانه جایزه به صورت عمومی اعلام شد.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی همچنین با تاکید بر اینکه این صندوق از مشارکت بنگاه های دانش بنیان در نمایشگاه سراسری و نمایشگاه های استانی آبادیران تا سقف 30 میلیون تومان به صورت رایگان حمایت می کند، گفت: صندوق قبلاً موافقت کرده بود که در قالب از ردیف اعتباری موجود و جاری وجوه تحقیق و فناوری تا سقف 50 میلیارد تومان انواع تسهیلات اعم از لیزینگ یا سرمایه در گردش به شرکت های دانش بنیان فعال در حوزه محرومیت زدایی و توسعه پرداخت می شود.
انتهای پیام