اعتراض فعالان فرش به ادغام با صنعت اسباب بازی/بانک مرکزی معافیت فرش از تعهد بازگرداندن ارز را نپذیرفت.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، فعالان صنعت فرش امروز نسبت به ادغام مرکز ملی فرش با اداره کل صنایع خلاق و اسباب بازی وزارت صنعت اعتراض کردند و این موضوع را دلیل وخامت وضعیت دانستند. فرش ایرانی.
فعالان این منطقه نیز با صدور بیانیه ای به دنبال تشکیل سازمان ملی فرش و صنایع دستی ایران زیر نظر نهاد ریاست جمهوری هستند تا نه تنها جایگاه سازمانی فرش در دولت تنزل نکند، بلکه ارتقاء یابد.
برخی از فعالان صنعت فرش حاضر در این جلسه احساس کردند که نیازی به تولید و صادرات فرش از سوی دولت ندارند که به نوعی با سیاستی که آنها برای ارتقای جایگاه حصیر در دولت دنبال می کنند مغایرت دارد.
از سوی دیگر، صادرکنندگان فرش در ماههای اخیر این موضوع را مطرح کردهاند و در حال پیگیری قرارداد مبادلهای هستند، بنابراین رفیع، رئیس سابق مرکز ملی فرش ایران در نشستی خبری در 9 مردادماه اعلام کرد که صادرات فرش دست. فرش بافته شده از تعهد بازگشت ارز معاف است.
پیمان سپری ارضی شبکه بازگرداندن ارزهای صادراتی را نابود کرد!
بر اساس این گزارش، این بدان معناست که صادرکنندگان فرش موظف به تزریق مجدد ارز حاصل از صادرات خود به چرخه اقتصاد کشور نیستند. اما تا امروز بانک مرکزی با این مشکل مواجه نشده است.
مرتضی حاجی آقا میری، رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق ایران در پاسخ به سوال خبرگزاری ای بی اس نیوز در پاسخ به تناقض نیاز به کمک دولت با تقاضای ارتقای وضعیت فرش در نهادهای دولتی، گفت: نیاز به کمک دولت برای تولید و صادرات فرش است. ما دستگاه بافندگی نداریم و کار خود را می دانیم اما مشکلات زیادی به دلیل سیاست گذاری و اجرا در دولت به وجود می آید.
وی در پاسخ به سود عدم بازگشت ارز حاصل از صادرات به اقتصاد کشور افزود: پس از نفت، فرش دومین کالای تحریمی پس از فرش بود. آنها صادرات خود را ایجاد کرده بودند، اما سیاست انعقاد ارزی این شبکه را نابود کرد.
وی گفت: از این موقعیت برای شکستن تحریم ها در بازار آمریکا استفاده شد که سیاست های بد آن حداقل صادراتی را که وجود داشت را بسته بود.
دستمزد 10 تا 12 میلیون تومانی قالیبافان عادلانه است!
بر اساس این گزارش، صادرکنندگان و فعالان فرش در این جلسه اعلام کردند که 10 درصد مشاغل کشور را نمایندگی می کنند، بنابراین جایگاه مرکز ملی فرش در داخل دولت نباید تنزل یابد. رجبیان نایب رئیس اتاق بازرگانی قم نیز در پاسخ به خبرنگار ای بی اس نیوز با بیان اینکه درآمد و حقوق قالیبافان در مقایسه با درآمد صادراتی پایین است، اظهار داشت: با توجه به اینکه در حال حاضر در استان قم، قالیبافان از درآمدهای کمتری برخوردارند، این میزان درآمد کمتر است. دو سال می بافند.
وی حقوق قالیبافان را در سال جاری 30 درصد افزایش داد و افزود: میانگین حقوق قالیبافان در ماه 10 میلیون تومان، 12 میلیون تومان تا 15 میلیون تومان است که عادلانه محسوب می شود.
مسائل بیمه قالیبافان
در این جلسه در خصوص مسائل بیمه ای قالیبافان نیز سوالاتی مطرح شد. حاجی آقا میری عضو هیئت مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف درباره آخرین وضعیت بیمه قالیبافان گفت: در حال حاضر حدود دو میلیون بافنده فرش در کشور وجود دارد اما در کل کشور ۲۴۰ هزار نفر بیمه شده اند. 200 هزار نفر باید بیمه شوند. به دلیل کمبود بودجه درخواست آنها پذیرفته نمی شود.
وی افزود: سال گذشته نمایندگان تامین اجتماعی بدهی دولت به این سازمان را برای بیمه قالیبافان اعلام کردند. با توجه به این کمبود بودجه، مرکز ملی فرش با کمک سازمان بازنشستگی، بیمه عشایری و روستایی را برای قالیبافانی که فاقد سوابق خدمات درمانی هستند و مورد استقبال قرار نگرفت، در نظر گرفت.
بیانیه ادغام مرکز ملی فرش با اداره کل صنایع خلاق اسباب بازی وزارت صنعت
بر اساس این گزارش، در این نشست مجمع تشکل های فرش دستباف ایران در بیانیه ای ادغام مرکز ملی فرش ایران غیرقانونی و تنزل جایگاه صنعت فرش ایران تلقی شد. متن کامل بیانیه به شرح زیر است.
دو دهه پیش در ماه های پایانی سال 1391 در پاسخ به درخواست بخش خصوصی از دولت و بر اساس مصوبه شورای عالی اداری مرکز ملی فرش به منظور انجام کلیه امور مربوط به سیاست گذاری، برنامه ریزی، نظارت، راهنمایی و پشتیبانی مربوط به فرش دستباف حوزه مرکزی وزارت بازرگانی. زمان این هنر ملی ایران فرا رسیده است که نقش انکارناپذیری در ارزآوری و ایجاد اشتغال در سراسر محدوده جغرافیایی داشته است. ایران، داشتن یک قیم مشخص در داخل حکومت. در طول این دو دهه فراز و نشیب هایی داشته و اگرچه این مرکز نتوانسته مانع افزایش بیزاری دولت ها از فرش دستباف شود، اما وجود آن در مقاطعی با وجود ساختار سازمانی معیوب مؤثر بوده است.
22 ماه پیش و همزمان با آغاز دولت سیزدهم تشکل های فرش ایران با تشکیل اولین جلسه مجمع تشکل های فرش ایران نسبت به اقدامی مغایر با قانون، ضوابط و منافع ملی اعتراض کردند. حذف مرکز ملی فرش از نقشه وزارت صنعت، معدن و تجارت در دوره وزارت رضا فاطمی امین و الحاق آن به وزارت جدید گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی سیاست بدی بود. که باعث شد ما، سازمانهای بخش فرش دستباف ایران گرد هم بیاییم و اعتراض خود را نسبت به آن ابراز کنیم.
در دی ماه 1400 در همین جلسه درخواست تأسیس سازمان ملی فرش ایران زیر نظر ریاست جمهوری مطرح و طرح آن به دفتر معاون اول رئیس جمهور ارسال شد. اندکی بعد طرح تأسیس سازمان فرش ایران به عنوان یک سازمان توسعه مستقل زیر نظر وزارت صمت توسط آقای علیرضا ورناصری نماینده مردم شریف مسجد سلیمان در شورای اسلامی به ثبت رسید که سرنوشت هر دو به این شرح است. مشخص. نامشخص است و امروز بار دیگر با سیاست بد خلاف قانون مواجه هستیم و به منافع ملی کشور اعتراض می کنیم. ادغام مرکز ملی فرش ایران با دفتر ورزش و صنایع خلاق که حوزههای مختلفی از اسباببازی گرفته تا انیمیشن، صنایع ورزشی، هنرهای تجسمی، طلا و جواهرات، بازیهای رایانهای و غیره را پوشش میدهد، عملاً موفقیتآمیز است. . بازو به بدنه این مرکز که قبلا به سمت معاونت توسعه یکپارچه فرش آموزش دیده بود و امروز به سمت معاونت تنزل یافته است.
فعالان صنعت فرش دستباف که مدت هاست با مشکلات متعدد دست و پنجه نرم می کنند، اکنون خواستار جایگاهی در خور این هنر ملی هستند که همه دولت ها از آن بهره مند و ناسپاس بوده اند. فرش دستباف ایرانی که بار اشتغال نزدیک به 10 درصد از جمعیت ایران را به خود اختصاص داده است، شایسته جایگاه بالایی در دولت است. مکانی که ظرفیت برداشتن بسیاری از موانع را در این عرصه دارد که امید بازگشت به دوران طلایی را در دل خانواده های دو میلیونی خود زنده می کند. قالیچه دستباف شناسنامه این ملت و پرچم این کشور است، نه دور ریختنی است که در زمان وزیر سابق قصد برداشتن آن وجود داشت و نه بی اهمیت، زیرا امروز قصد دارند آن را با بسیاری دیگر ادغام کنند. فعالیت ها.
بر این اساس مجمع تشکل های فرش دستباف ایران مخالفت قاطع خود را با ادغام مرکز ملی فرش ایران با دفتر صنایع خلاق یا هر اداره و مرکز دیگری اعلام می کند و بار دیگر بر تشکیل مرکز ملی تاکید می کند. سازمان. فرش و صنایع دستی ایران زیر نظر نهاد ریاست جمهوری. امید است مسئولان عالی کشور با درک دقیق و صحیح از اهمیت این حوزه راهبردی و بدون جایگزین در جهت تحقق این خواسته گام بردارند.
انتهای پیام