اخبار اقتصادی روز

اصناف در زمینه تسهیل فضای کسب و کار در کشور پیشتاز هستند

بر اساس اعلام وزارت اقتصاد، این اتحادیه ها و شرکت ها بودند که بیشترین همکاری را برای تسهیل صدور پروانه کسب داشتند.

به گفته این روزنامه نگار خبرگزاری صداوسیما، قانون با هدف رفع موانع و تسهیل فضای کسب و کار 15 سال پیش تصویب شد، اما بسیاری از تولیدکنندگان و کارآفرینان از دشواری فرآیند اخذ مجوز گلایه داشتند و گاه سال ها منتظر صدور مجوز هستند.

این قانون در سال های گذشته چندین بار اصلاح شده است. در همین راستا با آقای حمیدرضا فولادگر، عضو شورای عالی اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی گفت وگو کردیم. وی درباره روند قانون گذاری در دهه 90 گفت: گزارش های پیگیری را به کمیسیون ویژه رشد و توسعه تولید ارائه می کردیم.

فولادگر گفت: با این گزارش های پیگیری به این نتیجه رسیدیم که با سه مرحله اصلاح ماده 7 و ظرفیتی که در قانون بهبود محیط کسب و کار (مصوب 1389) وجود دارد، همچنان در زمینه پروانه کسب مشکل داریم. و هیئت مدیره. مقررات زدایی اجرا نشد. بروکراسی های اداری و دستورالعمل های اضافی موانعی را ایجاد می کند و تاخیر در صدور مجوز از مراجع بسیار طولانی است. همه این موارد باعث شد که پیشنهاد اصلاح مواد 1 و 7 سیاست های کلی اصل 44 در دستور کار قرار گیرد.

وی ادامه می دهد: اجرای این اصلاحیه از سال پایانی دولت دوازدهم آغاز شد. آقای علی فیروزی با پلیس به وزارت اقتصاد رفتند. تا اینکه پس از آغاز به کار دولت سیزدهم، دفتر بهبود فضای کسب و کار وزارت اقتصاد با جدیت بیشتری بر روی سهولت صدور پروانه کسب متمرکز شد. آقای رئیسی همچنین یکی از موانع جدی کارآفرینی و تولید را تاخیر در صدور پروانه کسب دانست که منجر به توقف تولید و نارضایتی های زیادی می شود.

27 اسفندماه ساعت 14 آخرین مهلت اتصال دستگاه ها به درگاه ملی صدور مجوز و صدور مجوز الکترونیکی بود. تا آن زمان به جز چند دستگاه خاص، سایر سازمان ها همکاری خوبی با وزارت اقتصاد برای پیوستن به پرتال ملی صدور مجوز داشتند. از 15 فروردین 1401 تمامی دستگاه های اجرایی موظف به صدور پروانه کسب به صورت الکترونیکی هستند و از این روز به بعد صدور پروانه کاغذی مصداق تخلف از قانون است.

روند اجرای قانون و الزامات رسانه ملی در این خصوص ادامه داشت تا اینکه در 29 اسفند 1300 مجوزهای کسب و کار به طور رسمی به پرتال ملی متصل شد. حدود 90 درصد جوازهای کسب و کار مبتنی بر ثبت است و ظرف مدت سه روز صادر می شود و زمان تحویل 10 درصد باقیمانده مجوزها بین 7 تا 8 روز است.

آقای سپهرزاد رئیس اتحادیه فرش دستباف تهران در خصوص روند صدور پروانه کسب گفت: در ابتدای کار و صدور الکترونیکی پروانه ها به دلیل نامعلوم بودن این موضوع ایرادات زیادی وجود داشت. اما با گذشت زمان و شناخت بهتر فرآیندها، فرآیند صدور مجوز آسانتر شده است.

خانه اصناف بهترین مرجع برای صدور پروانه کسب است.

احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی در این خصوص گفت: در زمینه صدور پروانه اصناف شاهد همکاری بی سابقه ای از سوی اتاق اصناف کشور و تهران بوده ایم و لازم است توجه ویژه ای شود. با تشکر از همه دوستان ما.”

آقای سیاح، رئیس دفتر بهبود محیط کسب و کار وزارت اقتصاد نیز اعلام کرد که اتحادیه ها و اتاق های بنگاه ها پاک ترین مراجع صدور مجوز تاکنون هستند.

باید بگویم؛ اتاق اصناف و اصناف بزرگترین مرجع صدور مجوز در کشور هستند که بیش از 60 درصد مجوزها را صادر می کنند. این اتحادیه تاکنون 283 هزار و 717 مجوز از پرتال ملی صدور مجوز صادر کرده است.

جزئیات بیشتر در گزارش خانم خان احمدی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *