ای بی اس نیوز/مرکزی مدیر دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: پروژه برق رسانی بیمارستان در حال ساخت ولیعصر اراک هنوز تکمیل نشده است و شورای شهر و شهرداری باید در خصوص تکمیل این پروژه همکاری لازم را داشته باشند.
دکتر علیرضا امانی در 19 خرداد 1402 در بازدید اصحاب رسانه از پروژه ملی بیمارستان حضرت ولیعصر(عج) اراک در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه امروز درگیر پروژه ای هستیم که به دلیل کمبود کنترل دقیق عملکرد پیمانکار قبلی، مجبور به انجام اصلاحات در روند ساخت آن بود. وی این اصلاحات را زمان بر دانست و گفت: قطعا اصلاح سیم کشی، لوله کشی، تکمیل موتورخانه و …. زمان می برد و در برخی موارد اندازه گیری ها باید دوباره انجام می شد.
وی با تاکید بر اینکه با وجود تمامی اقدامات اصلاحی و چالش های موجود، روند ساخت پروژه بیمارستان ولیعصر اراک با سرعت خوبی ادامه دارد، گفت: آمادگی داریم سقف بسیاری از طبقات را ببندیم، هیچ چالش خاصی وجود ندارد. طبقات، اما کار در طبقه منفی یک و منفی دو طبقه باقی مانده و در حال انجام است زیرا باید اقدامات زیربنایی در این طبقات انجام شود.
دکتر امانی برخی از موارد را مربوط به قوانین، قراردادها و پیمانکاران قبلی دانست و افزود: شرکتی که قرارداد تامین آسانسور بیمارستانی را امضا کرده بود به تعهدات خود عمل نکرد. این شرکت در سال های اخیر بدون انجام کاری بخش زیادی از مبلغ قرارداد را دریافت کرده است و امروز با توجه به افزایش قیمت ها به دنبال ایفای تعهدات خود نیست و علیرغم تذکرات دادستان اراک از انجام آن طفره می رود. مفاد قرارداد
وی افزود: طرف تامین کننده شیرهای برقی نیز به تعهدات خود عمل نمی کند اما یکی از بزرگترین چالش های پیش روی عملکرد بیمارستان فضای بیرونی بیمارستان است. با فرض تکمیل بیمارستان همچنان مسائل زیست محیطی وجود دارد، وجود پمپ بنزین روبروی بیمارستان و نبود پارکینگ برای این مجموعه درمانی از مواردی است که تا به امروز برطرف نشده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: پیش بینی می شود در یک شیفت، بیش از 1500 نفر پرسنل، پزشک، دانشجو و کارمند وارد بیمارستان شوند و این رقم شامل بیماران و همراهان آنها نمی شود و این رقم قطعا یک عدد است. حجم بالای تردد و ایجاد ترافیک در محوطه بیمارستان گفت: این پروژه در ابتدا بدون پارکینگ تعریف شده و در اسرع وقت نسبت به رفع مشکلات اطراف اقدام می کند.
وی خاطرنشان کرد: بیمارستان قدیم ولیعصر باید برای مدتی فعال باشد که بیمارستان جدید افتتاح شود و در این شرایط بیمارستان جدید فقط دو ورودی خواهد داشت و در این شرایط نهاد نظارتی نمی خواهد. عدم مجوز افتتاح این پروژه دلیل آن این است که پیشنهاد می شود خیابان مصدق (پیروزی) در حیاط این بیمارستان گنجانده شود تا حداقل گردش مردم راحت تر باشد. البته همکاری شرکت نفت برای تامین پارکینگ بیمارستان ولیعصر فعلی جای قدردانی دارد اما این شرایط قطعا موقتی است و مدیریت عالی استان و مدیریت شهرستان باید به فکر ایجاد پارکینگ در این باشد. منطقه، زیرا با افتتاح بیمارستان جدید روزانه بین 4 تا 5 هزار نفر در این منطقه از شهر تردد خواهند کرد.
دکتر امانی در خصوص تامین زیرساخت های رفاهی و توزیعی آب، برق و گاز از همکاری شرکت آب و فاضلاب استان که علیرغم بدهی دانشگاه علوم پزشکی به این شرکت، آبرسانی بیمارستان را به هم مرتبط نکرد، قدردانی کرد. به این بدهی پرداخت و افزود: پروژه برق رسانی با وجود کارهای جهادی انجام شده برای انتقال برق از مرکز شهر به سمت بیمارستان، همچنان ناتمام مانده و قسمت دوم این انتقال که حدود 500 متر است هنوز تکمیل نشده است. شورای شهر و شهرداری باید همکاری لازم را داشته باشند تا این واگذاری به طور کامل انجام شود زیرا اگر برق به پروژه نرسد نمی توان تست موتورخانه را شروع کرد.
وی در خصوص اعتبارات هزینه شده در این پروژه گفت: در سفر ریاست جمهوری تیرماه سال گذشته به استان مرکزی 400 میلیارد تومان مصوب شد که 290 میلیارد تومان آن تخصیص یافت. حمایت های بانک ملت در قالب سه قسط 100 میلیارد تومانی ادامه دارد، یک قسط 100 میلیارد تومانی پرداخت شده و قسط دوم نیز تا چند روز آینده تزریق خواهد شد و خوشبختانه پروژه مشکل مالی خاصی ندارد و تنها راه اصلی است. مشکل پروژه عدم پیگیری است. عملکرد پیمانکار قبلی و اصلاح مشکلات بود که روند کار را به تاخیر انداخت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به اینکه پس از واگذاری پروژه به پیمانکار جدید در سال گذشته رقم قرارداد 280 میلیارد تومان تعیین شد که به 350 میلیارد تومان افزایش یافت، گفت: تاکنون حدود 500 میلیارد تومان بوده است. برای این پروژه هزینه شده است و به نظر می رسد برای تکمیل آن حدود 300 میلیارد تومان دیگر نیاز است. البته بحث تجهیزات بیمارستانی نیز مطرح است و هفته آینده جلسه ای در این خصوص در وزارت بهداشت خواهیم داشت.
انتهای پیام