بررسی عملکرد شاخص های بازار سرمایه طی هفته گذشته
شاخص کل بورس در پایان هفته کاری با 2.46 درصد کاهش به بالاترین رقم 2164000 واحد رسید، شاخص کل هم وزن با 3.24 درصد کاهش در سطح 714840 واحد و شاخص کل فرابورس نیز کاهش یافت. . بالاترین آن به 23838 واحد رسید که 3.95 درصد کاهش داشت.
کورش آسایش کارشناس بازار سرمایه درباره روند بازار سرمایه به ای بی اس نیوز گفت: در این هفته کاری، شاخص صنعت معدن بدون احتساب اکتشاف با 3.33 درصد افزایش بیشترین رشد را در بین صنایع بورسی داشت. پس از آن صنعت تولید انبوه در رتبه دوم قرار گرفت. صنعت زغال سنگ نیز با 13.29 درصد بیشترین کاهش را تجربه کرد.
وی بیان کرد: ارزش کل معاملات خرد و حق تقدم در این هفته کاری بالغ بر 15 هزار و 182 میلیارد تومان بوده است. جزئیات ارزش معاملات خرده فروشی روزانه به شرح زیر است: شنبه ۲ هزار و ۶۹۵ میلیارد تومان، یکشنبه ۳ هزار و ۱۵۲ میلیارد تومان، دوشنبه ۳ هزار و ۱۶۸ میلیارد تومان، سه شنبه ۲ هزار و ۹۴۴ میلیارد تومان و چهارشنبه ۳ هزار و ۲۲۳ میلیارد تومان.
1.329 میلیارد تومان ورودی دارایی های واقعی از بورس
وی گفت: میانگین سرانه خرید افراد حقیقی در این هفته کاری 21 میلیون و 100 هزار تومان و میانگین سرانه فروش آنها 24 میلیون و 400 هزار تومان بوده است. همچنین در این هفته 1.329 میلیارد تومان نقدینگی واقعی انسانی از بورس خارج شد.
خستگی ظاهری تابلوی معاملات!
رباب ففایی دیگر کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ای بی اس نیوز ؛ گفت: متاسفانه در هفته جاری شاهد ادامه نزول بازار و کاهش بیشتر قیمت ها و حتی از بین رفتن سطوح حمایتی در یک دوره زمانی بودیم. بخش بزرگی.”
وی افزود: خستگی و ویرانی از تابلوی معاملات مشهود است و جایی برای صحبت باقی نمی گذارد. نه تنها شاهد هیچ نوع حمایتی نبوده ایم، بلکه به نظر می رسد برخی دست ها تمایل به عقب نشینی بیشتر در این بازار دارند. این بازی و این دور باطل تا رسیدن بازار به محدوده هدف ادامه دارد و منجر به ادامه روند فرار و خروج از بازار توسط قدیمی ها می شود. تمامی محدودیتهای ضرر در نمودار و تابلو فعال شد، فضای ناامیدی و بیاعتمادی بر تابلوهای معاملاتی حاکم شد که پس از سال ۲۰۱۹ بیسابقه است و کاهش ارزش معاملات و خروج پول واقعی موید این داستان است.
او می گوید نرخ سود بالا، عدم رشد نرخ نیما، سیاست های مبهم مالیاتی و… همه دست به دست هم داده تا اردیبهشت ماه بدی شود. در آخرین روز کاری، جزئیات تمدید معافیت مالیاتی شرکت های بورسی و اصلاح بند ج تبصره 6 قانون بودجه در نهایت در مجلس تصویب شد و اندکی امید به بازار تزریق شد. و با جزئیات منتشر شده در آخر هفته، ممکن است … شنبه تابلوی معاملات بهتر است.
وفایی گفت: خبر بعدی افزایش نسبت های اعتباری بود که می تواند موقتاً وضعیت آسیب دیده اعتباری شرکت های کارگزاری را بهبود بخشد. همچنین اخباری مبنی بر ایجاد بازار توافقی دلار برای تامین ارز بخش خصوصی به گوش می رسد. باید دانست آیا این کار می تواند به حل مشکلات صادرکنندگان بخش خصوصی کمک کند یا خیر؟
خبرنگار: کیمیا گولیبور