اخبار اقتصادی روز

صادرات 1700 تن عسل به کشورهای همسایه

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، بر اساس گزارش های منتشر شده از سال 1990 تا 2020، صنعت زنبورداری و تولید عسل در جهان 35.8 درصد رشد داشته است. بیشترین رشد در کشورهای آسیایی به دست آمده است که بر اساس آمار فائو، هند، ایران، چین و ترکیه بیشترین ظرفیت تولید عسل را در جهان دارند.

اگر فعالیت زنبورداری بر اساس همه توانمندی ها توسعه یابد، ایران می تواند در جایگاه دوم قرار گیرد و پیش بینی می شود تجارت محصولات مرتبط با عسل بیش از 53 درصد رشد کند. در این راستا ایران به دلیل تنوع گیاهی مناسب از پتانسیل خوبی برخوردار است و تا به امروز بیش از 50 نوع عسل در کشور تولید شده است.

سال گذشته 1700 تن عسل از ایران صادر شد که اقداماتی برای افزایش این رقم در دستور کار است. در حال حاضر حدود 96000 زنبورستان در کشور وجود دارد که سالانه 136000 تن عسل تولید می کنند. صنعت زنبورعسل کشور که شامل 11534 کلنی است برای 150000 نفر اشتغال مستقیم ایجاد کرده است.

ردا بیبانی تولیدکننده عسل و فرآورده های روغن حیوانی در این خصوص در برنامه ای در رادیو تخصصی گفت:محصولات این شرکت سه نوع عسل گون، عسل کوهی و عسل چهل گیاهی است که عسل آن توسط زنبورهایی تولید می شود که بدون هیچ گونه شیرین کننده تغذیه نمی کنند و کاملاً خالص است و برای بیماران دیابتی قابل استفاده است.

وی با اشاره به اینکه فلسفه وجودی ما ارائه محصول سالم و سلامت محور به مردم است، افزود: محصول جدید صنایع غذایی زرین کیمیا مخلوط روغن کرمانشاهی با عسل و پودر کاکائو است که جایگزین مناسبی برای صبحانه است. شکلات به جای شکر از عسل و روغن کرمانشاهی به جای روغن نخل استفاده کردیم.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه روغن کرمانشاهی در این شهر به ثبت رسیده است باید در این شهر تولید شود. روغن ما خالص و ارگانیک است و کندوی زنبورهای ما دارای 650 هزار کلنی در استان کرمانشاه است.

بی‌بانی خاطرنشان کرد: 12 درصد عسل کشور در استان کرمانشاه تولید می‌شود و 7 هزار نفر در این کار فعالیت می‌کنند تا ارزش افزوده کمک‌ها افزایش یابد.

بر اساس این گزارش، پیش از این تور سارمیان این مقام اجرایی مسئول طرح توسعه زنبورداری کشور به صادرات اشاره کرد و گفت: پارسال هزار و 700 تن عسل از ایران صادر شد. اقداماتی برای افزایش این تعداد در دستور کار است.

وی گفت: در حال حاضر حدود 96 هزار زنبورستان در کشور وجود دارد که سالانه 136 هزار تن عسل تولید می کنند. صنعت زنبورعسل کشور با 11534 کندو برای 150000 نفر اشتغال مستقیم ایجاد کرده است.

صارمی به استان های فعال در زمینه عسل اشاره کرد و گفت: استان های تولید کننده عسل آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، فارس، اردبیل، کرمانشاه، اصفهان، مازندران و گیلان هستند.

وی همچنین با اشاره به مصرف سرانه کشور گفت: سرانه مصرف کشور 1.6 کیلوگرم است که فاصله چندانی با مصرف سرانه جهانی ندارد.

وی افزود: ارزش بازار داخلی عسل در سال 1401 هجری شمسی بالغ بر 198 هزار میلیارد ریال بوده و با استفاده از صنایع تولیدی و تکمیلی افزایش خواهد یافت.

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا