رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: تلاش داریم نیروگاه های هسته ای را به جایی برسانیم که حداقل 15 درصد انرژی کشور از طریق هسته ای تامین شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، محمد اسلامی گفت: ما یک نیروگاه 1000 مگاواتی داریم که بیش از 58 میلیارد کیلووات ساعت به شبکه برق تزریق کرده است و این باعث شده است که صاحب نیروگاه هسته ای شویم که توسط ایرانی ها اداره و نگهداری می شود. تعمیرات آن در حال انجام است
وی ادامه داد: نیروگاه هایی که در حال ساخت هستیم در بوشهر، خوزستان، سیستان و بلوچستان در سواحل مکران یا هرمزگان در سواحل دریای عرب هستند که نقطه عطفی در توسعه ما هستند. ما تلاش می کنیم نیروگاه های هسته ای را به جایی برسانیم که حداقل 15 درصد انرژی کشور از طریق هسته ای تامین شود. این اقدام مستلزم نقشه راه بود تا با ظرفیت ملی و بدون همکاری خارجی ها این کار انجام شود و چه بهتر که خارجی ها همکاری کنند.
اسلامی در یک برنامه تلویزیونی گفت: یکی از راه های شیرین سازی آب استفاده از راکتورهای هسته ای است، اما از راکتورهای آب پایدار استفاده نمی کنند زیرا نیروگاه ها سالی دو سه ماه برای تعویض سوخت و تعمیرات از کار افتاده اند. و یک شهر و منطقه را نمی توان به نیروگاه وصل کرد. اما از آنجایی که این درخواست دیرینه مردم بوشهر بود، اکنون سرمایه گذاری برای 70 هزار مترمکعب آب در بوشهر را آغاز کرده ایم و قول داده ایم تا دو سال دیگر آن را تحویل دهیم.
او پاسخ داد که تولید آب شیرین کن بومی است؟ گفت: نه، کاملاً داخلی نیست. ما هم به دنبال مکان یابی این فناوری هستیم، اما الان سیستم هیبریدی است و بعد از آن در کنار سواحل هرمزگان و هر کجا که نیروگاه اتمی بسازیم، آب شیرین شده خواهیم داشت.
رئیس سازمان انرژی اتمی در واکنش به وضعیت ساخت نیروگاه در سیستان و بلوچستان و هرمزگان، گفت: هم اکنون شرکت های نیروگاه اتمی ایران مکران و ایران هرمز را فعال کرده ایم، میادین و سایت ها هستند. در حال دریافت مطالعات زمین و میدانی و انتخاب سیستم و اقدامات فنی مهندسی در مهلتی فشرده با مدل تامین مالی متفاوتی هستیم که برای متحمل نشدن ضرر مالی تعریف کرده ایم. برای دو استان مذکور نمک زدایی در نظر گرفته شده است.
رئیس سازمان انرژی اتمی در واکنش به مجوز ایران برای مصاحبه با دانشمندان هسته ای؟ گفت این سوال درست نیست و نادرست است و این سوال اصلا مطرح نشده است. یکی از خبرنگاران رسانه های صهیونیستی این سوال را مطرح کرد که وقتی آقای گروسی پاسخ داد، پاسخ او منتشر نشد، اما سوال خبرنگار در رسانه ها منتشر شد.
وی ادامه داد: آنچه با آژانس به توافق رسیده ایم این است که آژانس ایران را بر اساس معیارهای برجام اندازه گیری نکند. ما به پادمان ها و NPT متعهد هستیم و برای ما مهم است که اعتماد و تعامل آژانس با ما حفظ شود و آگاهی آژانس از فعالیت های ایران ادامه یابد. بر اساس بیانیه تهران، ما موافقت کردیم که مدلی برای ردیابی شکاف هایی که آژانس با اعتبار NPT احساس می کند، ترسیم کنیم.
انتهای پیام