اعضای کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات شورای اسلامی در جریان حضور در سازمان انرژی اتمی از ایران با «محمد اسلامی» و جمعی از مسئولان صنعت هستهای کشور دیدار و گفتگو کردند.
به گزارش ای بی اس نیوز، «محمد اسلامی» معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی امروز 17 مهرماه 1403 با اعضای کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات شورای اسلامی دیدار کرد.
در این نشست درباره آخرین مسائل هسته ای کشور از جمله تولید برق، وضعیت صنایع و معادن، کشاورزی هسته ای، محیط زیست و سایر موضوعات مرتبط با فناوری بحث و تبادل نظر شد.
وی ضمن تسلیت ایام شهادت حجت الاسلام والمسلمین سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان و جمعی از فرماندهان جبهه مقاومت، گفت: روح شهید سید حسن نصرالله و یاران باوفایش. ممکن است خوشحال باشد و امیدواریم به فضل الهی خون پاک این شهدا موجب سقوط نظام و نظام، تسهیل و تسریع در صهیونیست دروغین شود.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه از سال 1400 ماموریت ما انتقال سازمان انرژی اتمی از مجتمع تحقیقاتی به صنعتی شدن بوده است، گفت: در این زمینه مهمترین نیاز این بود که صنعت هسته ای و جایگاه آن در رابطه با صنعت هسته ای حال و آینده یک نقطه مناسب برای حرکت در آن جهت ایجاد کنید.
اسلامی تصریح کرد: برای ما مهم بود تا با این تعریف بتوانیم در همه روزنامه ها به پیشرفت این صنعت سرعت ببخشیم و در عین حال شایعات هسته ای در مورد کشورمان را از بین ببریم تا تاثیرات آن بر زندگی مردم و اقتصاد ملی باشد. مرجع منتشر و معرفی می شوند.

اعضای کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی تشکیل جلسه دادند
وی افزود: در این راستا سندی با مشارکت همه دست اندرکاران در چارچوب سند کلی راهبردی صنعت هسته ای تا سال 1420 تهیه و تدوین شد و توسط شهید آیت الله رئیسی دولت قبل رونمایی و ابلاغ شد. سندی که از برنامه های مهم آن می توان به توسعه انرژی هسته ای در سبد انرژی کشور و تولید 20 هزار مگاوات انرژی هسته ای اشاره کرد.
رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به برنامههای دیگر صنعت هستهای بر اساس سند چشمانداز 20 ساله در حوزههای مختلف، گفت: بر اساس این سند، توسعه در حوزه بهداشت و محیط زیست را در تمامی بخشهای کشور اجرا کردهایم. کشور کشورها در زمینه پرتوها، رادیوداروها و ایزوتوپ ها. مواردی که مواد اولیه و ضروری شاخه های دانش بنیان را تشکیل می دهد و راه را برای علم و فناوری پیشرفته هموار می کند.
اسلامی تاکید کرد: گسترش پرتودهی در مراکز مهم کشاورزی کشور که منجر به جلوگیری از ضایعات و حذف انگل ها و سموم باقیمانده می شود، هزینه های هدر رفت محصولات کشاورزی را از بین می برد و با رشد صادرات منجر به تحول می شود. در معیشت و اقتصاد
معاون رئیس جمهور با اشاره به توسعه فعالیت های سازمان انرژی اتمی در حوزه معدن گفت: در این مدت و بر اساس سند چشم انداز، با همکاری همه بخش های خصوصی در حوزه صنعت و صنعت، فعالیت های معدنی خود را افزایش داده ایم. معدن و ما تمام ظرفیت ها را در این راستا فعال کرده ایم.
وی با تاکید بر اینکه مرکز سیستم ایمنی هسته ای کشور زیر نظر سازمان انرژی اتمی وظیفه حفاظت از جان مردم در برابر تشعشعات را بر عهده دارد و این موضوع را در تمام مناطق کشور رصد می کند، گفت: وظیفه این مرکز نظارت است. به طوری که مردم از خطر تشعشعات در امان هستند و پرتو دور است و از این نظر این موضوع در معادن بدویتر است.
وی افزود: وظیفه سازمان انرژی اتمی است که بر این موضوع نظارت داشته باشد و بر کار استخراج و فرآوری اورانیوم برای تولید کیک زرد در معادن کشور نظارت داشته باشد چرا که برای تولید برق در نیروگاه هایی که می سازیم نیاز است. ایران از نظر حجم ذخایر معدنی مواد رادیواکتیو محدود است که به دلیل تحریم و عدم فروش اینها باید گرم به گرم شناسایی و جمع آوری شود.
این عضو کابینه دولت چهاردهم در ادامه به رکورد نیروگاه بوشهر در این دوره مدیریت سازمان انرژی اتمی اشاره کرد و افزود: نیروگاه بوشهر در سال گذشته بیش از 7 میلیارد کیلووات ساعت برق تولید کرد و توانست به 100 برسد. درصد از نظر بهره وری و امتیازات ارزیابی ایمنی، قرار گرفتن در بین هشت نیروگاه هسته ای برتر جهان.
وی ادامه می دهد: نیروگاهی که توانست در طول 10 سال فعالیت خود با صرفه جویی دو برابری هزینه سوخت های فسیلی را با نرخ های فعلی جبران کند.
اسلامی با تاکید بر عدم انتشار گازهای آلاینده از نیروگاه اتمی بوشهر و اینکه بهره وری نیروگاه اتمی بوشهر توجیه اقتصادی دارد، گفت: در دهه های اخیر ساخت نیروگاه های اتمی ادامه پیدا نکرده است. اما امروزه ساخت نیروگاه های شمال و جنوب کشور با جدیت ادامه دارد.

اعضای کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی تشکیل جلسه دادند
وی افزود: در حال حاضر مطالعات میدانی، تفسیر، زمین شناسی و انتخاب اراضی در دستور کار است که حدود 2 سال به طول می انجامد که به طور معمول ساخت نیروگاه هسته ای بین 5 تا 7 سال طول می کشد.
اسلامی تصریح کرد: در این زمینه ساخت نیروگاه های 300 مگاواتی ایران در دستور کار قرار دارد و کارگاه ها و کارخانه های داخلی کشورمان هم اکنون فعال هستند. این سوالی است که ایران را به تازگی اعلام کرده که برنامه جاه طلبانه هسته ای خود را کنار می گذارد.
وی ادامه داد: این یعنی ما راه درست را طی کرده ایم و امروز سوال بمب را رها کرده ایم و چون خودمان نیروگاه می سازیم این سوالات را مطرح می کنند.
رئیس سازمان انرژی اتمی در بخشی دیگر از دیدار با نمایندگان مجلس با اشاره به پیشرفت های چشمگیر ایران در زمینه رادیوداروها و آب سنگین که کشورمان را به یکی از بهترین ها در جهان تبدیل کرده است، اظهار داشت: در این دوره از فعالیت سازمان، سعی شد با سمپاشی و باجگیری صنعت هستهای کشورمان، دیپلماسی علمی و فناوری را برای مقابله با نمایندگی دشمنان دنبال کند.
وی افزود: در همین راستا این روند در نشست اخیر آژانس بین المللی انرژی دنبال شد و علاوه بر نمایشگاه دستاوردهای هسته ای کشورمان، برنامه های جانبی نیز از سوی ایران برگزار شد. اتفاقی که باعث شد با مراکز علمی دنیا سفر کنیم و توانستیم پروژه های مشترکی با کشورهای دیگر داشته باشیم.
اسلامی با تاکید بر اینکه صنعت هسته ای برای حفظ نیروی انسانی خود و پرورش آن برای گسترش این صنعت نیاز به همکاری هر چه بیشتر مجلس دارد، گفت: در بحث جهاد کارهای زیادی وجود دارد. با توجه به سیاست «درهای باز و فناوری های باز» این امر در محیط رسانه ای، مجازی و اطلاعاتی انجام شد. رویکردی که توانست بازدید از مراکز هسته ای ما را به رشد چشمگیری و بدون مقایسه با گذشته برساند.
وی در پایان گفت: در این راستا نشان دادن نقش صنعت هسته ای در زندگی مردم از طریق طنز در سریال های تلویزیونی، ارتباط مستمر با دانشگاه ها، اساتید و دانش آموزان و همچنین گسترش دبیرستان های انرژی اتمی به 20 مدرسه و توسعه آنها با توجه به شهری که قرار است باشد. ساخت نیروگاه در آنجا در دستور کار است.
گفتنی است اعضای کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات دوازدهمین دوره مجلس از نمایشگاه دستاوردهای صنعت هسته ای کشور، راکتور تحقیقاتی تهران و آزمایشگاه رادیودارو بازدید کردند و در جریان آخرین دستاوردهای فناوری صنعت اتمی قرار گرفتند. . سازمان انرژی ایران
انتهای پیام