استفاده از 800 کشتی ایرانی در منطقه بین المللی ماهیگیری
حسینی معاون وزیر زراعت و رئیس سازمان شیلات با بیان اینکه در دولت سیزدهم در حوزه دریا در مراسم روز جهانی دریا اقدامات خوبی انجام شده است، گفت: با پیگیری های دولت سیزدهم و همکاری از سوی این سازمان مجلس، اولین بازنشستگی شیلات در قالب کار سخت صورت گرفت.
وی بیان کرد: حدود 800 شناور از ناوگان صیادی جمهوری اسلامی ایران در آب های بین المللی و دورافتاده اقیانوس هند به صید می پردازند و تمامی فعالیت های صیادی در این منطقه توسط کمیسیون ماهی تن اقیانوس هند (IOTC) رصد و تنظیم می شود. ).
وی بیان کرد: در سال 1400 پس از حدود 10 سال سازمان شیلات ایران توانست حق عضویت این سازمان بین المللی را پرداخت کند که گام بزرگی در این بخش است.
وی بیان کرد: از دیگر فعالیت های بین المللی می توان به تلاش های سازمان شیلات ایران در صید ماهی در آب های ساحلی سایر کشورها مانند سنگال، کومور و غیره اشاره کرد و کشورها گام بزرگی در افزایش تولید و افزایش تولید برخواهند داشت. صید گونه هایی با ارزش اقتصادی بالا
رئیس سازمان شیلات ایران به تشکیل دبیرخانه توسعه سواحل مکران برای مدیریت این واحد و برنامه جامع وزارت جهاد کشاورزی اشاره کرد و گفت: این طرح ها در زمینی به مساحت 65 هزار هکتار اجرا می شود. .
وی همچنین از اجرای 14 طرح صیادی در سواحل مکران خبر داد و گفت: از این تعداد 7 طرح به ساخت بنادر صیادی اختصاص دارد.
به گفته معاون وزیر جهاد کشاورزی، توسعه تولید آبزیان با انتشار و توسعه از سواحل مکران آغاز شد و امیدواریم با بهره گیری از علم شرکت های دانش بنیان بتوانیم به حداکثر تولید دست یابیم.
وی بیان کرد: سهم ثروت ماهی یک درصد از تولید 125 میلیون تنی محصولات کشاورزی است اما از نظر ارزشی 10 درصد از کل صادرات را شامل می شود.
الحسینی بیان کرد: برای تامین امنیت غذایی شیلات خانه های شیلات تا ده سال آینده 2.6 میلیون تن تولید می کنند.
وی از جذب 30 هزار میلیارد تومانی در حوزه صید دریایی طی دو سال گذشته خبر داد و افزود: بیش از 95 درصد سرمایه گذاری ها توسط بخش خصوصی در حوزه صید دریایی انجام شده است.
رئیس سازمان شیلات با بیان اینکه تولید آبزی پروری در هر شرایطی از منابع آبی امکان پذیر است، گفت: آبزی پروری غنی ترین پروتئین و مواد غذایی است و توسعه صنعت آبزی پروری در دستور کار قرار دارد.
حسینی به اهمیت پروتئین آبی و ارزش غذایی این فرآورده ها اشاره کرد و افزود: سلامت و ایمنی غذایی آبزیان نسبت به سایر پروتئین ها تضمین شده است.
خبرنگار: محبوبه کبری