اخبار اقتصادی روز

استفاده از ظرفیت دانش بنیان برای کاشت یک میلیارد درخت


شرکت های دانش و فناوری در اجرای طرح مردمی میلیاردی درختکاری با مشارکت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور شناسایی و دعوت به همکاری می شوند.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، ستاد اجرایی طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت با حضور معاون علمی رئیس جمهور، معاونت فناوری ریاست جمهوری. و اقتصاد دانش بنیان از ظرفیت کسب و کارهای دانش بنیان برای کاشت یک میلیارد درخت استفاده می کند.

ستاد اجرایی طرح میلیاردی مردمی درختکاری در وزارت جهاد کشاورزی به ریاست وزیر جهاد کشاورزی و با ترکیب معاونان این وزارتخانه و نمایندگان سایر نهادهای همکار از جمله دفتر وزارت جهاد کشاورزی تشکیل شد. برنامه ملی توسعه شهرک های گلخانه ای و ماهیگیری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری. مسئولیت کمیته اجرایی طرح به ریاست معاون وزیر و رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور است و امور اجرایی پروژه بر عهده این سازمان است. همچنین برنامه ملی توسعه گلخانه ای و شهر شیلاتی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در این طرح ملی همکاری و مشارکت دارد.

با توجه به لزوم توجه جدی به ابعاد اکولوژیکی، اجتماعی و اقتصادی توسعه پایدار و رعایت اصول علمی و اصول فنی و اجرایی در جهت تداوم، تداوم و حمایت از این حرکت، کاشت یک میلیارد اصله درخت در منطقه ضروری است. در قالب طرح‌های فنی و اجرایی مصوب بر اساس اصول علمی و طرح‌های فنی تهیه شده است که در این راستا با نظارت بر حسن اجرا، نگهداری و نگهداری از عرصه‌های درختکاری و همچنین بررسی اثربخشی آن بر اساس آن، اجرا خواهد شد. بر روی این طرح ها انجام خواهد شد تا مشارکت کلیه شرکت ها و مجموعه های فناورانه و دانش بنیان به منظور استفاده از روش های علمی، فناورانه و دانش بنیان برای بهبود عملکرد این طرح ضروری باشد.

به همین منظور از کلیه شرکت ها، کارشناسان و پژوهشگران دعوت می شود جهت مشارکت در طرح ملی کاشت یک میلیارد اصله درخت، پیشنهادات خود را به «دبیرخانه ستاد طرح ملی» مستقر در سازمان مدیریت منابع حوزه های طبیعی و آبخیزداری کشور ارسال کنند. و ارسال رونوشتی از مکاتبات به «دفتر برنامه ملی» «انعکاس توسعه کلنی های گلخانه ای و صیادی علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان معاونت رئیس جمهور».

بر اساس این گزارش، یکی از اهداف اصلی طرح کاشت یک میلیارد اصله، ایجاد تعادل بین تولید و ترسیب کربن، جبران روند تخریب جنگل‌ها در سال‌های گذشته و افزایش سرانه فضای سبز در منطقه است. کشور. همچنین احیاء و توسعه جنگل ها، توسعه پوشش گیاهی در مناطق مرتعی و بیابانی، توسعه فضای سبز و زراعت چوب از جمله برنامه های عملیاتی طرح یک میلیارد دلاری درختکاری است.

ارائه خدمات فنی، مهندسی و مشاوره ای به منظور انتخاب زمین های مناسب، ارائه پیشنهادات در خصوص انتخاب گونه های کاشت مناسب با توجه به شرایط اقلیمی هر منطقه، مشارکت در تهیه طرح های اجرایی و طرح عملیات کاشت و مشارکت در تولید و تامین بذر و نهال مورد نیاز از نظر کیفیت و سازگاری اکولوژیکی با هر منطقه از زمینه های اصلی همکاری شرکت های دانش و فناوری در زمان راه اندازی این پروژه می باشد.

در عین حال، سایر محورهای اصلی شامل ارائه روش های بهینه و خلاقانه کاشت بذر و نهال با هدف کاهش زمان اجرا و به حداقل رساندن هزینه های مربوطه، ارائه پیشنهادهای فناورانه و نوآورانه به منظور تامین نیاز آبی در مناطق کاشت است. ارائه روشهای بهینه نگهداری مزرعه، کاشت درخت در سالهای اول رشد و همچنین ارائه راهکارهای جدید و فناورانه برای حفاظت و بهره برداری از مناطق درختکاری شده.

هنگام انتخاب منطقه برای اجرای طرح توجه به موقعیت، ظرفیت اکولوژیکی و ویژگی های زیستگاهی منطقه بسیار مهم است، زیرا هر منطقه ای با پوشش گیاهی کم تراکم ممکن است برای اجرای طرح مناسب نباشد، اما باید توجه ویژه ای به آن داشت. به ظرفیت زیستگاه داده شود. علاوه بر این توجه و دقت کافی در انتخاب گونه درختی و درختچه ای مناسب بومی منطقه بسیار مهم و ضروری است.

استاندارد و کیفیت نهال های تولید شده در نهالستان باید رعایت شود و به طور مستمر نظارت و کنترل شود و انتخاب نهال های مرغوب و روش صحیح انتقال از نهالستان به مناطق کاشت با دقت انجام شود که بخشی از الزامات فنی و توصیه های ذکر شده در این این یک طرح است.

باید بگویم؛ طرح محبوب درختکاری میلیاردی در یک دوره چهار ساله از سال 1402 تا پایان سال 1405 اجرا می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *