استعدادیابی و رشد کسب و کارهای دانش بنیان با ایجاد پارک های کشاورزی
این موضوع در گفتگو با آنا مطرح شد.

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران کسب و کارهای دانش بنیان را نیازمند حمایت جدی تری دانست و تاکید کرد: اکوسیستم خوبی در فضای کسب و کارهای مدرن ایجاد شده است و ایجاد پارک های علم و فناوری نقش مهمی را ایفا کرد. . نقش موثر در شناسایی و رشد استعدادها
هامان هاشمی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، اظهار کرد: یکی از دغدغه های امروز در کنار بحث امنیت غذایی در کشاورزی، توسعه پایدار و تولید غذای سالم است که دانش مبتنی بر آن است. کسب و کارها می توانند بیشترین نقش را ایفا کنند.
در بخش کشاورزی ظرفیت بسیار خوبی برای تولید محصولات دانش بنیان وجود دارد
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران گفت: شرکت های دانش بنیان می توانند محصولاتی تولید کنند که آسیب زیست محیطی کمتری داشته باشد و دارای بقایای کمتری باشد که به آن تولید محصول سالم می گویند. در مجموع ظرفیت بسیار خوبی در بخش کشاورزی برای تولید محصولات دانش بنیان وجود دارد، مشروط بر اینکه تعریف درستی از این مقوله وجود داشته باشد و با نگاهی به حوزه خدمات و محصولاتی که در تولید نقش دارند. می تواند ماندگاری محصولات کشاورزی را افزایش دهد.
وی افزود: کشاورزی مقوله های زیادی دارد و علاوه بر تولید محصولات کشاورزی در حوزه مکانیزاسیون می توان از ظرفیت دانش بنیان ها نیز استفاده کرد. امروزه کمبودهای زیادی در ماشین آلات برداشت، آماده سازی و خاک برداری و تمام ابزارهایی که باید در مزارع و در برداشت مورد استفاده قرار گیرند، وجود دارد.
شرکت های دانش بنیان زیادی با رویکرد حل مسئله وجود ندارند
هاشمی گفت: آمار دقیقی از کسب و کارهای دانش بنیان در حوزه کشاورزی وجود ندارد. با این حال، شرکت های کمی با رویکرد حل مشکل وارد بخش کشاورزی شده اند.
وی افزود: در این سال ها شرکت های زیادی وارد عرصه شده اند و نقش آفرینی کرده اند اما کمتر شرکتی با رویکرد حل مشکل وارد میدان شده است. به عنوان مثال، بسیاری از شرکت ها در زمینه تولید کود و آفت کش راه اندازی کرده و موفق شده اند.
توسعه پایدار و تولید غذای سالم بستری را برای افراد آگاه تر در بخش کشاورزی فراهم می کند.
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران گفت: محصولاتی نیز تولید شده است که از نظر کیفیت بهتر و افزایش عملکرد به موفقیت دست یافته است. توسعه پایدار در بخش کشاورزی و تولید غذای سالم موضوعاتی است که می تواند زمینه ساز حضور دانشمندان توانمندتر در بخش کشاورزی باشد.
شناسایی استعدادها و رشد آنها با ایجاد پارک های علم و فناوری
هاشمی گفت: نهادهای دانش بنیان در کشور نیازمند حمایت جدی تری هستند. اساسا در فضای کسب و کار مدرن اکوسیستم خوبی ایجاد شده است و ایجاد پارک های علم و فناوری نقش موثری در شناسایی استعدادها و رشد آنها داشته است.
وی افزود: تبدیل ایده به محصول و تجاری سازی آن نیازمند حمایت جدی تری است و وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی امنیت غذایی باید به دنبال شرکت های دانش بنیان با رویکرد مشکل گشا باشد.
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران گفت: باید خلأها شناسایی و به شرکت هایی که در این زمینه استعداد دارند و از دانشگاه های مختلف فارغ التحصیل شده اند و توانایی کمک به استفاده کنندگان در این زمینه را دارند، ارائه شود. میدانی با رویکرد حل مسئله تبدیل ایده به محصول و تجاری سازی آن نیازمند حمایت جدی تری است و وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی امنیت غذایی باید به دنبال شرکت های دانش بنیان با رویکرد مشکل گشا باشد.