استاندارد اجباری پوشاک در حال اجرا است
مدیرکل دفتر صنعت پوشاک وزارت حراست گفت: برچسب گذاری و علامت گذاری منسوجات در صنعت نساجی ابتدا برای انواع پوشاک بچه گانه و به طور کلی برای لباس هایی که در تماس مستقیم با بدن هستند اجباری اعلام شد. پوست.
البته تصویب و اجرای این استاندارد اجباری در حوزه پوشاک مخالفانی در حوزه صنعت نساجی نیز داشت.
محمدمهدی سمائیان، تهیه کننده و دبیر کمیته رنگرزی، چاپ و تکمیل انجمن صنایع نساجی با مخالفت با استاندارد اجباری در این حوزه می گوید: تنها سود این قانون درآمدزایی برای سازمان استاندارد و ضرر آن است. دلایل برای مردم و صنعت صدها برابر بیشتر از آن است. این درآمدی است که اصلا قابل تصور نیست و در نهایت مصرف کننده باید این هزینه را بپردازد. اگر واقعاً سرویس استاندارد می خواهد کار مثبتی انجام دهد، باید مزایا و معایب الیاف مصنوعی و طبیعی را اطلاع دهد و حق انتخاب را به مصرف کننده بدهد.
علیمردان شیبانی، عضو هیئت مدیره انجمن صنعت نساجی، از تدوین استاندارد اجباری صنعت نساجی انتقاد می کند و می گوید: استاندارد تشویقی عالی است، اما صنعت نساجی ندارد در هیچ جای دنیا استاندارد اجباری وجود ندارد. .
به گفته وی، این هدف به نفع مشتری نیست و عیب آن این است که در ابتدا او را مجبور به انجام کاری بسیار گران می کند که هزینه آن مستقیماً به مصرف کننده نهایی پرداخت می شود.
مسئولان استاندارد اما نظر متفاوتی داشتند و دلیل اجباری شدن این استاندارد را حفظ سلامت جامعه و حمایت از مصرف کننده عنوان کردند و طبق قوانین بالادستی، حفاظت از سلامت را در این زمینه به عنوان یکی از موارد ذکر کردند. اولویت های آنها برای صدور گواهینامه لباس
میشم شکوری مدیرکل دفتر استانداردسازی صنایع غیرفلزی سازمان ملی استاندارد گفت: بر اساس ماده 14 قانون تقویت توسعه نظام استاندارد، سازمان می تواند با تصویب شورای عالی استاندارد اجرای استاندارد یا قسمتی از آن که از نظر مقررات کار، حفاظت ایمنی و بهداشت به طور کلی دارای نشان حلال، حفظ محیط زیست، تضمین کیفیت، حمایت از مصرف کننده و یا سایر دلایل رفاهی و اقتصادی اعلام آن می باشد. با تعیین مهلت مناسب الزامی است.
پس از تشکیل جلسات متعدد کارشناسی در پژوهشکده استاندارد، سرانجام در یکصد و هفدهمین جلسه شورای عالی استاندارد به ریاست رئیس جمهور، در تیرماه 1402 استاندارد اجباری در زمینه پوشاک بهداشتی تصویب شد، اما خبری نشد. اجرای این استاندارد تا پایان سال 1402.
مهدی اسلام، مدیرعامل سازمان ملی استاندارد در توضیح این استاندارد اجباری می گوید: یکی از مهم ترین موضوعاتی که سازمان ملی استاندارد به طور جدی به آن پرداخته است، بحث ایمنی و سلامت شهروندان جامعه است که به عنوان یکی از موارد مطرح شده در سازمان ملی استاندارد به آن پرداخته است. مسائل مهم در تدوین استاندارد اجباری در منسوجات سلامت محور در ابتدا منسوجاتی که مستقیماً با پوست بدن در تماس هستند را علامت گذاری کردیم، یعنی لباس نوزاد و کودک و اقلام لباس زیر در استاندارد اجباری گنجانده شد.
وی افزود: استفاده طولانی مدت از برخی منسوجات در لباس مذکور به دلیل تماس مستقیم با پوست، باعث بروز انواع بیماری ها و عوارض صعب العلاج و سرطانی از جمله ناباروری می شود.
به گفته وی، فرآیند اعمال هر استاندارد اجباری پس از تصویب نیازمند یک دوره زمانی 6 ماهه است. یکی از دلایل عدم اجرای استاندارد پوشاک تعلل وزارت بهداشت به عنوان یکی از مسئولین اصلی در این زمینه است. پروژه ای با هدف پیاده سازی برچسب گذاری بر روی منسوجات مرتبط با سلامت ارائه نکرده است.
البته با نظارت سازمان هنجاری و تعامل با وزارت صنعت، معدن و تجارت؛ اجرای این استاندارد اجباری به سال جاری موکول شد که از فروردین ماه امسال اجرایی شد.
سازمان ملی استاندارد موظف است مطابق ماده 7 قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد نسبت به تعیین، تدوین و به روز رسانی استانداردهای اجباری، نظارت بر حسن اجرای استانداردهای اجباری در کالاها و خدمات دارای علامت استاندارد و بررسی اقدام نماید. ماهرانه پیشنهادهای دستگاههای اجرایی که استانداردهای اجباری را برای ارائه به شورای عالی پیشنهاد می کنند استاندارد است.
آقای اسلام پناه مدیرعامل سازمان ملی استاندارد دلیل اجرای استاندارد پوشاک اجباری سلامت محور را تشریح کرد و گفت: فرض کنید کودکی بخواهد از لباسی استفاده کند باید آن را علامت گذاری کنیم و برچسب بزنیم تا مشخص شود کجا بوده است. تولید شده و مواد آن چیست. زیرا این لباس با پوست در تماس است و می تواند باعث بروز انواع بیماری ها و انواع مشکلات پوستی و سلامتی شود. این حرکتی است که با کار تحقیقاتی و علمی در پژوهشگاه استاندارد ایجاد شد و مقرر شد وزارت حریم خصوصی آن را اجرا کند و بر این اساس مصرف کننده ببیند چه چیزی می خرد و چه می پردازد. برای. و با خیال راحت خرید کنید.
در پی اجرای این استاندارد با مدیرکل دفتر صنعت پوشاک وزارت صنعت معدن و تجارت تماس گرفتیم.
آقای گرجی گفت: طبق توافق با سازمان استاندارد، استاندارد اجباری پوشاک به این معناست که لباس باید به گونه ای تولید شود که مصرف کننده از کیفیت آن مطمئن باشد و جنس آن برای مصرف کننده خطری نداشته باشد. از نظر کیفیت در سازگاری با پوست و سلامت.
وی ادامه داد: طرح اجرایی ما به صورت مشترک با سازمان استاندارد و با حضور دست اندرکاران این حوزه از جمله شرکت های تخصصی پوشاک و نمایندگان تولیدکنندگان صنعتی اجرا می شود و امیدواریم با یک برنامه ریزی هوشمندانه و با مشارکت مردم و بخش خصوصی قادر خواهیم بود مسیر اجرایی مناسبی را اجرا کنیم. بیایید این استاندارد را بررسی کنیم.
با این اظهار نظر معاون امنیتی وزیر کشور، مرحله اجرای این استاندارد اجباری که از سال گذشته به امسال موکول شده بود در حال انجام است.
همچنین همانطور که معاون توسعه و ارتقای استاندارد سازمان ملی استاندارد می گوید: بر اساس ماده 3 قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد; استانداردهای تدوین شده با همکاری دستگاه های تخصصی باید توسط سازمان ذی صلاح اجرا شود و سازمان ملی استاندارد نیز موظف به نظارت بر حسن اجرای آن است.
به گفته آقای درویش، این استاندارد با ایجاد زیرساخت ها در واحدهای تولیدی بزرگ اجرا می شود، اما با توجه به ماهیت اتحادیه ها و وجود کارگاه های کوچک بعضاً خانگی در این صنعت؛ این استاندارد با توجه به شرایط موجود در واحدهای تولیدی و تولیدی، در حال اجرا است. بخشی از فرآیند اجرا ممکن است با چالش هایی همراه باشد، اما در حال حاضر، کارگاه ها و تولیدکنندگان بزرگی که قبلا مجوز دریافت کرده اند، استاندارد اجباری پوشاک سلامت محور را اجرا می کنند.
از مزیت های اعمال استانداردهای اجباری در حوزه پوشاک سلامت محور می توان به حمایت ویژه از تولیدات داخلی، توسعه برندهای داخلی، مبارزه جدی با قاچاق پوشاک، نظارت بر کیفیت محصول و حق انتخاب برای مصرف کننده اشاره کرد.

علاوه بر این، به گفته مدیران سازمان ملی استاندارد، در اولین جلسه شورای عالی استاندارد سال جدید که قرار است به زودی برگزار شود، سایر استانداردهای اجباری در حوزه تجهیزات پزشکی، مبلمان و اقلام خواب نیز به تصویب رسید. برای تصویب به شورا ارائه خواهد شد.
گزارش مکتوب زهرا پرورش، خبرنگار تحریریه خبرگزاری صنعت