به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، مهدی اسلام پناه امروز در مراسم رونمایی از استاندارد ملی آرد و نان اظهار داشت: با آزادسازی فرآیند تولید آرد سبوس دار و استانداردسازی این مسیر، زمینه استفاده مردم ایران از نان فراهم شد. . و آرد سبوس دار.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران افزود: تامین نان مرغوب و سبوس دار اراده قطعی دولت سیزدهم است و بر این اساس آرد سبوس دار مطابق با استانداردهای روز و علوم پایه تامین می شود. کیفیت نان یک دغدغه ملی است بنابراین باید اراده ملی برای افزایش کیفیت این محصول داشته باشیم.
اسلام پناه همچنین در جمع خبرنگاران گفت: در استاندارد جدید تمامی اجزای گندم اعم از دانه، جوانه و سبوس گندم دیده شده و با اجرای آن نان با کیفیت کامل در اختیار مصرف کننده قرار می گیرد.
وی افزود: در حال حاضر این آرد در برخی استان ها مانند مرکزی، قم، هرمزگان، اصفهان، تهران و … در اختیار نانوایان قرار می گیرد. البته این استاندارد در حال حاضر اجباری نیست و امیدواریم در آینده رواج بیشتری پیدا کند.
اسلام پناه با بیان اینکه در حال حاضر به صورت گزینشی حرکت می کنیم و انتخاب را به مصرف کننده واگذار می کنیم، تصریح کرد: در مراحل بعدی این استاندارد وارد فرآیند اجباری شدن می شود. البته اجباری شدن این امر باید در شرایطی انجام شود که ساز و کارهایی فراهم شود و نانوایی ها آسیب نبینند.
رئیس سازمان ملی استاندارد، انگیزه را در حال حاضر منوط به انتخاب مصرف کننده دانست و تصریح کرد: قیمت این آرد با قیمت آرد نانوایی های آزاد تفاوتی ندارد.
به گفته وی، تفاوت استاندارد آرد سبوس دار با استاندارد قبلی این است که استاندارد قبلی سبوس دار نبوده و برخی از اجزای مانند سبوس و دانه گندم در نان وجود نداشت. بنابراین ذائقه مردم به سمت نان براق رفت. اما اساساً نان نباید سفید باشد، بلکه نان باید حاوی تمام اجزای سبوس و میکروب باشد.
اسلام پناه ادامه داد: برای مصرف معمول نان با آرد قبلی 0.5 سانتی متر چربی دور شکم برای مصرف کننده افزایش یافت. از طرفی آرد جدید تمامی نیازهای مصرف کننده را پوشش می دهد و هیچ اثر منفی بر سلامتی ندارد و این آرد هم اکنون در نانوایی ها موجود است.
absnews