تکنولوژی و فناوری

استارتاپ تحت حمایت بیل گیتس کره را از آب می گیرد!

بیل گیتساو سرمایه‌اش را روی یک استارت‌آپ کالیفرنیایی گذاشت که معتقد بود با استفاده از دی‌اکسید کربن و هیدروژن می‌تواند غباری غنی، روغنی و کره‌مانند بسازد. البته کره تازه شروع کار است، در آینده باید منتظر تولید شیر، بستنی، پنیر و حتی گوشت در این استارت آپ باشیم.

استارتاپ Savor از یک فرآیند ترموشیمیایی برای تولید چربی های حیوانی عاری از ردپای محیطی صنایع لبنی و جایگزین های گیاهی استفاده می کند.

تولید کره از دی اکسید کربن و هیدروژن

گیتس در یک پست وبلاگی نوشت: “آنها با این واقعیت شروع کردند که همه چربی ها از زنجیره های مختلفی از اتم های کربن و هیدروژن تشکیل شده اند.” سپس تصمیم گرفتند همان زنجیره های کربن و هیدروژن را بسازند، اما بدون مشارکت حیوانات یا گیاهان. در نهایت، محققان Savor فرآیندی را توسعه دادند که شامل گرفتن دی اکسید کربن از هوا و هیدروژن از آب، گرم کردن آنها و اکسید کردن آنها برای شروع فرآیند جداسازی اسیدهای چرب، فعال کردن چربی ها و سپس ایجاد آنها بود.

بسیاری از ما آمار را می دانیم. به گفته این سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد (FAO)، دام ها مسئول 14.5 درصد از کل انتشار گازهای گلخانه ای در جهان هستند. جایگزین های چربی حیوانی با استفاده از روغن پالم نیز باعث جنگل زدایی گسترده و از بین رفتن تنوع زیستی می شود.

اما ما می دانیم که محصولات لبنی چقدر عالی هستند. آیا حمایت مشتاقانه گیتس برای هیجان زده کردن مردم در مورد ایده کره دی اکسید کربن کافی خواهد بود؟

گیتس نوشت: «ایده روی آوردن به چربی‌ها و روغن‌های آزمایشگاهی ممکن است در ابتدا عجیب به نظر برسد، اما پتانسیل آن برای کاهش قابل توجه ردپای کربن ما بسیار زیاد است. با استفاده از فناوری ها و فرآیندهای اثبات شده، ما یک قدم به اهداف آب و هوایی خود نزدیکتر شده ایم.

ایده روی آوردن به چربی و کره آزمایشگاهی ممکن است در ابتدا عجیب به نظر برسد.  اما پتانسیل آنها برای کاهش ردپای کربن شما بسیار زیاد است.

کره این شرکت تولید آسان و مقیاس پذیر است، اما متقاعد کردن مردم برای جایگزینی کره و سایر محصولات لبنی با غذاهای آزمایشی همچنان یک چالش باقی خواهد ماند.

گیتس معتقد است که حمایت او باید بیش از گفت و گو باشد. او می‌نویسد: «چالش بزرگ ما پایین آوردن قیمت‌ها است تا محصولاتی مانند این مقرون به صرفه‌تر و با قیمتی مشابه با چربی‌های حیوانی یا کمتر شوند کار در صنایع دیگر.»

وی افزود: در این فرآیند هیچ گاز گلخانه ای آزاد نمی شود و از زمین های کشاورزی و کمتر از یک هزارم آب مصرفی در کشاورزی متعارف استفاده می شود، اما مهمتر از همه طعم بسیار خوبی دارد؛ مانند کره واقعی.

منبع خبر: https://digiato.com/interdisciplinary/savor-butter-air-water-bill-gates

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *