سالم خبر: تا سال 2014، نرخ خودکشی در ایران حدود 5.1 نفر در هر 100 هزار نفر بود، اما در حال حاضر بسیار افزایش یافته و به حدود 7.4 نفر در هر 100000 نفر در کل جامعه رسیده است.
نازیلا شاه منصوری، روانپزشک با بیان اینکه آمار خودکشی در بین پزشکان 3 تا 5 برابر جمعیت عمومی است، افزود: پزشکانی که افکار خودکشی دارند از دیگران کمک نمی گیرند، در حالی که همه افراد در یک زمان شکست می خورند و این. ضعف و ناتوانی را نشان می دهد و نه از اراده آنها.
وی درباره آمار خودکشی در ایران نیز گفت: اقدام به خودکشی در جوامع مختلف متفاوت است، از 30 نفر در کشورهای اسکاندیناوی، فنلاند و ژاپن تا سال 2014 این آمار در ایران حدود 5.1 نفر بوده است، اما اکنون افزایش یافته است بسیار زیاد است و به حدود 7.4 نفر از هر 100000 نفر در کل جامعه رسیده است.
این روانپزشک درباره مقایسه آمار خودکشی کشور با آمارهای جهانی نیز گفت: نکته قابل توجه این است که در تمام دنیا این اتفاق می افتد.
خودکشی در میان پزشکان بیشتر از عموم مردم است، اما این موضوع چیزی از اهمیت موضوع نمی کاهد، به خصوص که در چند سال گذشته موارد خودکشی توسط کادر پزشکی در جامعه ما افزایش یافته است. اگر فقط نگاهی به جامعه پزشکی بیندازیم، در یک سال 13 دستیار و پزشک جوان خودکشی کردند، حدود 13 تا 14 هزار نفر ساکن در کشور داریم و اگر آن را با 13 خودکشی مقایسه کنیم، تعداد خودکشی های کادر پزشکی در ایران است. حدود 90 و در 100000 نفر است، این عدد بسیار بالایی است، البته این آمار فقط برای یک سال است و قابل تعمیم نیست، با این حال می دانیم که اقدام به خودکشی در بین پزشکان 3 تا 5 برابر بیشتر از آمار عمومی است. جمعیت
وی همچنین به تفاوت میزان خودکشی بین پزشکان زن و مرد اشاره کرد و افزود: به طور کلی اقدام به خودکشی در بین زنان بیشتر از مردان است و موارد خودکشی که منجر به مرگ می شود در بین مردان بیشتر از زنان است، اما این مورد نیست. در جامعه پزشکی، پزشکان بیشتر از زنان می میرند تا مردان. از همین آمار 13 مورد خودکشی در سال گذشته
در میان آنها 11 زن بودند. گفته می شود که پزشکان زن در حدود 120 درصد بیشتر از جمعیت عمومی زنان جامعه افکار خودکشی دارند در حالی که این درصد برای پزشکان مرد 40 درصد است و این نشان می دهد که فشارها بر پزشکان زن بیشتر است.
المنصوری در خصوص افزایش موارد خودکشی در بین کادر پزشکی گفت: مهمترین موضوعی که در رابطه با اقدام به خودکشی پزشکان وجود دارد، بحث انگ است، یعنی اگر من پزشک باشم و افکار خودکشی داشته باشم دیگران می گویند این فرد ضعیف است. و اراده ضعیف است، بنابراین پزشکانی که افکار خودکشی دارند از دیگران کمک نمی گیرند این یک واقعیت است که همه افراد در مقطعی ضعیف می شوند و این نشان دهنده ضعف و عدم اراده ما نیست. بنابراین، انگ در میان کادر پزشکی بسیار قوی است، وقتی پزشک به دلیل وجود این انگ ها افکار خودکشی دارد، مثلاً اگر شما جراح یا متخصص بیهوشی هستید، چرا افکار خودکشی به سراغ شما می آید؟ او از کسی کمک نمی خواهد و اگر افکار خودکشی داشته باشد به ندرت از پزشک کمک می گیرد.
کمک خواستن در جامعه ما یک مهارت و یک مهارت یادگیری است، در حالی که در برخی جوامع به عنوان یک مهارت تلقی می شود.
نکته دوم این است که پزشکان با داروها و روش های خودکشی آشنا هستند و دلیل دیگر آن ترس از خودکشی است که پزشکان در مواردی که در بیمارستان فوت کرده اند، آن را به عنوان خودکشی احساس نمی کنند در آنجا رخ می دهد و بنابراین ترس از خودکشی در جامعه پزشکی بیشتر از جامعه است.
نکته بعدی شخصیت پزشکان است البته این را نمی توان به کل جامعه پزشکی تعمیم داد، اما درصد زیادی از این جامعه شخصیت کمال گرا و رقابتی دارند، کارشان را درست انجام می دهند استرس زیادی دارند و با کوچکترین از دست دادن اعتماد به نفس خود را از دست می دهند.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/17357/%DB%B1%DB%B3-%D8%AE%D9%88%D8%AF%DA%A9%D8%B4%DB%8C-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%DA%A9%D8%A7%D9%86-%DB%8C%DA%A9-%D8%B3%D8%A7%D9%84-%D8%A7%D8%AE%DB%8C%D8%B1-%DB%B1%DB%B1-%D9%86%D9%81%D8%B1-%D8%B2%D9%86-%D8%A8%D9%88%D8%AF%D9%86%D8%AF
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز