اما افزایش قیمت بلیت هواپیما، رکورد تاخیر در پروازها و تلاش برای تولید هواپیماهای بومی از مهمترین اخبار حوزه حمل و نقل هوایی در سال 1401 بود.
به گزارش ای بی اس نیوز، صنعت هواپیمایی طی یک سال گذشته با فراز و نشیب های زیادی همراه بوده است که یکی از مهم ترین اتفاقات در این زمینه تقاضای شرکت های هواپیمایی برای افزایش قیمت بلیت بوده است. ماجرا از این قرار بود که شرکت های هواپیمایی با توجه به ثابت ماندن قیمت بلیت از دی ماه سال 1400 و افزایش هزینه های شرکت های هواپیمایی به دلیل تورم و افزایش قیمت دلار، درخواست افزایش قیمت بلیت هواپیما را داشتند. .
با وجود این، سازمان هواپیمایی کشوری خاطرنشان کرد: با وجود جلساتی که در خصوص قیمت بلیت و موافقت سازمان با افزایش قیمت انجام شده، هرگونه تغییر قیمت باید به تایید ستاد تنظیم بازار برسد و بنابراین درخواست شرکت های هواپیمایی. به طور قطعی مخالفت شد . .
تعویق افزایش قیمت به 1402
البته گاهی اوقات افزایش قیمت بدون روشن بودن چراغ انجام می شد و دبیر انجمن شرکت های هواپیمایی اعلام می کرد که این افزایش قیمت قانونی است اما همین موضوع این اتهام را وارد ماجرا کرد که اعلام شود شرکت های هواپیمایی باید قیمت ها را به قیمت قبلی برگردانند. ایالتی و هرگونه افزایش قیمت بدون هماهنگی جریمه می شود.
همچنین مهرداد بذرپاش – وزیر راه و شهرسازی – در ماههای اخیر اعلام کرده است که قیمت هیچ تجهیزاتی برای نوروز افزایش نمییابد، بنابراین تلاش شرکتهای هواپیمایی برای افزایش قیمت تا پایان سال بینتیجه خواهد ماند. سال و به 1402 موکول شد، البته این اتفاق به صورت غیررسمی رخ داد.بابا و سازمان هواپیمایی همچنان شرکت های متخلف را تهدید می کردند.
لزوم تقویت ناوگان هوایی
البته سال گذشته وضعیت ناوگان هوایی با چالش هایی مواجه بود در حالی که با وجود مردم ایران به 550 فروند هواپیما به گفته مسئولان هواپیمایی کشور نیاز داریم، در حال حاضر 330 هواپیما در کشور وجود دارد و تعداد ناوگان فعال ما کمتر از 180 فروند است. هواپیماها محدود هستند و این مشکل کار ایرلاین ها را پیچیده می کند، از یک طرف پروازها با تاخیرهای زیادی انجام می شود و از طرف دیگر بلیط هواپیما در دوره های پر تقاضا کمیاب است.
اخبار تأخیر پروازها و اعتراض مسافران شرکت های هواپیمایی نیز در سال گذشته در صدر آمار بود تا اینکه طبق آمار شرکت فرودگاه ها در دی ماه 1401، 46 درصد پروازهای برنامه ریزی شده شرکت های هواپیمایی داخلی با تأخیر مواجه شدند و میانگین تاخیر این پروازها 100 دقیقه بود. با تأخیر، این مشکل مورد تایید رئیس سازمان هواپیمایی قرار نگرفت و وی مدعی شد 70 درصد پروازها به موقع و بدون تاخیر انجام می شود.
این در حالی است که دبیر انجمن شرکت های هواپیمایی در روزهای پایانی سال گفته بود که 16 شرکت هواپیمایی برای پذیرش مسافر و ارائه هواپیما در صورت تأخیر قرارداد همکاری منعقد کرده اند تا اگر پرواز ایرلاین با تاخیر زیاد مواجه شد، مسافر. با شرکت دیگری ارسال خواهد شد.
آهنگ هواپیماهای دهل
یکی دیگر از موارد بحث برانگیز صنعت هواپیمایی در سال 1401، اعتراض سازمان هواپیمایی کشوری به خرید هواپیماهای برجام، البته به دلیل مانع تراشی سیاسی از سوی دولت ترامپ و کنگره ایالات متحده، نهایی نشدن بودجه هواپیما و تهدیدهای مکرر به خروج از برجام بود. برجام در همان سالها، واردات هواپیما به تعداد محدودی ATR و ایرباس به پایان رسید و قرارداد بوئینگ با ایران منعقد نشد.
در عین حال هواپیماهای مشمول این قرارداد نظر مساعد محمد محمدی بخش رئیس فعلی سازمان هواپیمایی را ندارند و وی با انتقاد از این موضوع گفت: خرید هواپیمای جدید را از دستور کار خارج نکرده ایم. و حتی بحث فاینانس هم شد اما با خرید هواپیمای جدید طبق مدل ما مخالف برجام هستیم چون خریدهای خوبی در حوزه برجام انجام ندادیم و هزینه زیادی پرداخت کردیم و از طرفی این خریدها نشد. با نیازهای کشورمان مطابقت دارد.
وی همچنین به بدبینی شرکتها در فروش قطعات هواپیما به ایران اشاره کرد و گفت: در حالی که ایکائو میگوید دانش هوانوردی باید بدون تبعیض منتشر شود، آمریکا حتی از ارسال نشریات هوانوردی به ایران خودداری میکند. به ما هواپیما فروختند اما قطعات آن را نمی شناسند، در این شرایط باید امنیت را حفظ کنیم و صنعت را سرپا نگه داریم و به مردم خدمت کنیم.
خودکفایی در تعمیر هواپیما
اما در بحث تعمیرات هواپیما، سال گذشته مسئولان هوانوردی ضمن صحبت از آغاز نهضت تعمیر قطعات و عدم نیاز سایر کشورها به تعمیر هواپیما، از این حد فراتر رفته اند تا جایی که رستم قاسمی – وزیر اسبق. راه و شهرسازی – وی گفت: با وجود تحریمها، به ظرفیت سازمان هواپیمایی کشوری رسیدهایم که نه تنها هواپیماهای تعمیری در ایران وجود دارد، بلکه بسیاری از کشورهای همسایه از ما درخواست تعمیر هواپیماهایشان را دارند.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری با تایید ادعای تعمیر هواپیماهای روسی در ایران گفت: ما در تعمیر هواپیما به سطحی از تخصص رسیده ایم که نه تنها هواپیماهای روسی را تعمیر می کنیم، بلکه قطعاتی از هواپیماهای ایرباس و بوئینگ غربی برخی از کشورهای منطقه را در ایران تعمیر می کنیم. ایران.
از ساخت هواپیما گرفته تا واردات از چین
ساخت هواپیما یکی از مواردی است که در سال های اخیر همواره مورد توجه بوده و سال 1401 نیز از این قاعده مستثنی نبود. رئیس سازمان هواپیمایی کشوری در این خصوص برنامه زمانی سه ساله تولید اولین هواپیمای مسافربری ایران را ارائه کرد و گفت: دولت سیزدهم سه وزارتخانه راه و شهرسازی، صنعت و معدن و وزارتخانه را موظف کرده است. پشتیبانی دفاعی و نیروهای مسلح به عنوان یک کنسرسیوم سه جانبه برای طراحی هواپیما. ، تولید و ساخت هواپیماهای ایرانی انجام شود.
البته محمدی بخش از ساخت هواپیمای غیر مسافربری ایران 140 نیز خبر داده بود و وعده داده بود که اولین پرواز سکوی جدید هواپیمای ایران 140 تا پایان سال 1401 انجام شود، البته این سوال تا پایان سال مسکوت ماند. سال و هیچ خبری از پرواز این هواپیمای غیر مسافربری منتشر نشد.
در عین حال، قرارداد ایران و چین که خبر آن در ماه های پایانی سال 1401 به دنبال حضور رئیس جمهور در چین منعکس شد، انتظاراتی را در حوزه حمل و نقل هوایی ایجاد کرد که واردات هواپیماهای چینی به ایران و البته به گفته کارشناسان به قابلیت های دیگری از جمله استفاده از لیزینگ و سرمایه گذاری چین در زمینه ساخت فرودگاه نیز اشاره شده است.
انتهای پیام