به گزارش خبرنگار علم و فناوری خبرگزاری آنا، سید احسان خاندوزی در جلسه شورای اداری منطقه آزاد اروند که با حضور فعالان اقتصادی برگزار شد، با اشاره به تاکیدات دولت آیت الله رئیسی بر توازن منطقه ای گفت: گفت: یکی از وظایف ما گسترش عدالت منطقه ای و سرزمینی است که بی عدالتی های منطقه ای را می دانیم و با کمک برخی از این شاخص ها تلاش می کنیم.
وی ادامه داد: مجموع عوارض استانی که قبل از شروع به کار دولت سیزدهم کمتر از یک و نیم همات معادل هزار و 500 میلیون تومان از مناطق نفتخیز کشور برای جبران کمبود مردم و زیرساخت ها بود. خوزستان که با تلاش و کوشش سال گذشته این رقم به بیش از 5 هزار میلیارد تومان افزایش یافت که نسبت به سال قبل سه برابر شده است.
وی با اشاره به نامه ای مبنی بر واگذاری حق آلایندگی از شرکت های بزرگ نفتی و غیرنفتی گفت: ما نمی توانیم حق مردم خوزستان را ببخشیم و اساسا این عدم تعادل ها را در دولت مردم به هم ریخته ایم.
خاندوزی اعلام کرد: هفته آینده 2 هزار میلیارد تومان از محل مالیات معوقه آلایندگی نفتی و غیرنفتی را نقدی و به موقع به دهیاری ها و شهرداری های خوزستان پرداخت خواهیم کرد و این مسیر بی وقفه ادامه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه با تلاش مسئولان منطقه ای و استانی، نمایندگان و فرمانداران شهرستان ها و سایر مسئولان اداری و همچنین توجه ویژه رئیس جمهور به این منطقه و استان شاهد چهار سال متفاوت نسبت به دوره قبل خواهیم بود، گفت: امیدواریم روز پایان یافتن دولت بتوانیم با تفاوت و متمایز شدن عملکرد دولت مردمی نسبت به دولت قبل، سبدی موفق، قابل دفاع و ارزشمند ارائه دهیم.
وی افزود: در حالی که میخواهم متذکر شوم محرومیتهای انباشته گذشته یک تا سه سال دیگر به طور کامل برطرف نمیشود، اما آنچه واضح و غیرقابل انکار است تغییر مسیر و جابهجایی اولویتهایی است که در خوزستان نسبت به گذشته رخ داده است. گذشته
وزیر اقتصاد با تاکید بر اجرای طرح های میان مدت و بلندمدت توسعه در خوزستان و به ویژه در منطقه آزاد اروند، گفت: در آستانه برنامه هفتم توسعه، خرد جمعی آبادان و خرمشهر باید بر این اساس باشد. به معنای. مدل بلندمدت و اولین انتظار من از سازمان منطقه آزاد اروند این است که نتیجه برنامه پنج ساله سازمان را با سرعت و اولویت ببینم.
خاندوزی در خصوص حذف تشریفات گمرکی در آبادان و خرمشهر گفت: با پیگیری های انجام شده این مناطق به زودی از آن استفاده خواهند کرد.
وی تفویض اختیارات مدیریتی در منطقه آزاد را مورد تاکید قرار داد و افزود: این موضوع یکی از مسائل سخت بین دستگاهی است و با وجود اینکه دو مکاتبه رسمی داشته ایم، طبق ماده 65 قانون احکام دائمی، مرجع مدیریت باید برای ایجاد وحدت فرماندهی به منطقه تفویض شود.» .
خاندوزی ادامه داد: برخی نهادهای موثر در این حوزه اختیارات خود را تفویض نکرده اند، بنابراین پیشنهاد می کنم از ظرفیت های نظارتی مجلس و نهادها برای رسیدگی به این موضوع استفاده شود.
وی با تشریح بخشنامه های مکرر در حوزه بازرگانی بیان کرد: سال گذشته در دیدار فعالان اقتصادی با مقام معظم رهبری به چرایی تکرار بخشنامه ها در حوزه های تجاری اشاره کردند. بدین ترتیب یکی از تصمیمات نهایی وزارت اقتصاد در سال 1402 موافقت با اصلاح این بخشنامه ها خواهد بود.
وی تاکید کرد: اجازه نمی دهیم فعالان اقتصادی چندین بار در سال برای یک مشکل سردرگم شوند و این مشکل رانت های گذشته را نیز حل می کند اما نیازمند همکاری دستگاه های مرتبط در حوزه تولید است.
خاندوزی گفت: از 9 اردیبهشت 1402 بخشنامه هایی که قبل از ابلاغ در پرتال دولت ملی قرار می گیرد و ظرف یک هفته ابلاغ نمی شود معتبر و لازم الاجرا نیست و در صورت شکایت فعال اقتصادی موجه خواهد بود.
وزیر اقتصاد با اشاره به موضوع ساماندهی بازارچه های مرزی در منطقه گفت: رئیس سازمان باید عاجل این موضوع را در دستور کار خود قرار دهد.
وی با بیان اینکه کشور از سال 1396 وارد یک جنگ تمام عیار ارزی شده است، تصریح کرد: اگر درهای واردات به روی کشور برای تقاضای ارز باز شود، قطعا شرایط آشفته چند ماه گذشته حل خواهد شد، بنابراین کشورها مجبور به اعمال محدودیت های ارزی شدند.
خاندوزی گفت: برای رونق کالای خاصی منفعت مردم را از بین نمی بریم بلکه می توانیم در کنار مدیریت ارز و واردات از پتانسیل های آبادان و خرمشهر استفاده کنیم.
وی گفت: بر اساس آخرین آمار گمرک، پس از چندین ماه منفی شدن تراز تجاری غیرنفتی، در فروردین ماه سال 1402 حدود سه میلیارد دلار در مقایسه با صادرات غیرنفتی کشور حدود 3.6 میلیارد دلار واردات داشته ایم که نشان دهنده تراز مثبت است. تعادل، اما با این وجود ظرفیت های بالقوه با کشور فاصله زیادی دارد.
خاندوزی تاکید کرد: باید برای رسیدن به هدف رهبر انقلاب، موانع و گره های تسریع در امور کشور را باز کنیم.
وی موضوع موانع خروجی و استقرار آنها را برجسته کرد و افزود: این جابجایی در گذشته انجام شده و بدون نظارت و بررسی های کارشناسی مشخص شده است، اما از آنجایی که درخواست منصفانه است، تمام تلاش خود را می کنیم تا از مبارزه با قاچاق جلوگیری کنیم. دفتر مرکزی آسیب ببیند. دارایی های داخلی و قابلیت کنترل را حذف کنید.
وزیر اقتصاد گفت: هدف ما این است که به صورت دقیق و سریع امور مالیاتی کلیه شرکت ها را به مناطق برگردانیم زیرا معتقدیم ذینفع اولیه و مصرف کننده نهایی باید مردم همان استان و از همان شهرستان باشند.
وی ادامه داد: درآمدهای مالیاتی بیش از 2500 شرکت تولیدی در سراسر کشور به استان ها بازگشته است و به محض گزارش موارد بیشتر، بلافاصله با معدود موارد باقی مانده برخورد خواهیم کرد.
absnews