از اعلام قیمت مصوب مرغ تا مجوز مشروط شیرخشک
“شرق آیا مبادله نهاده های دامی با گوشت به نفع کشاورزان خواهد بود؟ چندی پیش وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد که به منظور تامین گوشت قرمز تولید داخل و کاهش هزینه های تولید برای دامداران سبک و سنگین، پاکسازی اراضی در قالب قرارداد تولید اجرا می شود. اتحادیه دام سبک مرکزی کشور اما معتقد است که اگر نهاده ها به قیمت بازار به دامداران تحویل داده شود، قطعا می تواند به دامداران کمک کند، اما اگر جو و ذرت به قیمت دولتی تحویل داده شود، مطمئناً به صرفه نیست.
به گزارش ای بی اس نیوز، در هفته جاری با اعلام راه اندازی سامانه کشت قراردادی و سامانه ستکاوا آغاز شد. وزیر جهاد کشاورزی در روز جهانی غذا از راه اندازی سامانه ای خبر داد که بر اساس آن کشاورزان آمادگی خود را برای کشت گندم به صورت قراردادی و دریافت نهاده های خود اعلام کنند.
خبر دیگری که این هفته منتشر شد مشروط این ترشحات شیر خشک بود. رئیس انجمن تولیدکنندگان پودر بچه در گفت وگو با ای بی اس نیوز، از تصویب قانونی در مجلس مبنی بر کاهش مالیات بر ارزش افزوده پودر بچه و عوارض گمرکی آن خبر داد، اما این قانون هنوز تصویب نشده است. به دولت ابلاغ شده و اینکه آیا این قانون فوراً به گمرک منتقل می شود یا خیر. در صورت عدم اطلاع، واردکنندگان ممکن است مشمول ماده ۷ قانون گمرکی شوند.
“هفته «آرام بازار میوه» یکی از آخرین اخبار منتشر شده در این هفته بود. آن طور که مشاهدات بازار نشان می دهد در حال حاضر بازار آرام است و قیمت ها نسبت به هفته گذشته نوسان چندانی نداشته است.
تغییر دادن قیمت مصوب مرغ گرم 63 هزار تومان یکی از مهم ترین اخبار منتشر شده در این بخش بود. بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار، با توجه به افزایش هزینه های تولید و تداوم تولید، قیمت مصوب مرغ گرم از 59 هزار و 800 تومان به 63 هزار تومان افزایش یافته است.
انتهای پیام
وی همچنین از عرضه مستقیم مرغ به فروشگاه ها در قالب سامانه ستکاوا خبر داد و گفت: بر اساس اقدامات پیش بینی شده برای کلیه خرده فروشی ها، فروشگاه های زنجیره ای می توانند در ابتدا سفارش خود را برای دریافت مرغ منجمد در صورت نیاز در سامانه ثبت کنند، سپس مرغ داغ به زودی اضافه خواهد شد.
طی این هفته اخبار مهمی در حوزه کشاورزی منتشر شده است که از مهمترین آنها می توان به افزایش قیمت مصوب مرغ گرم، مشروط شدن ترخیص شیر خشک از گمرک و راه اندازی سامانه ستکاوا اشاره کرد.
“خریدن «میوه اولویت مردم نیست» خبر دیگری بود که در این هفته منتشر شد. کارشناسان بازار میوه معتقدند به دلیل محموله های فراوان، تنوع و البته کمرنگ شدن توان اقتصادی مردم، میوه در اولویت مردم نبود. در ماه اکتبر خرید کنید و این باعث رکود بازار شد.