فصل سوم قانون حمایت خانواده مصوب 1370 به موضوع «ازدواج» می پردازد.
به گزارش ای بی اس نیوز، فصل سوم ماده 20 تا 23 قانون حمایت از خانواده به شرح زیر است:
فصل سوم – عروسی
ماده 20- ثبت نکاح دائم، فسخ، طلاق، فرجام خواهی و اعلام بطلان نکاح یا طلاق الزامی است.
اصل 21 – نظام حقوقی جمهوری اسلامی ایران از ازدواج دائم که مبنای تشکیل خانواده است، برای مرکزیت و ثبات روابط خانوادگی حمایت می کند. ازدواج موقت نیز تابع موازین شرعی و مقررات مدنی است و ثبت در موارد زیر الزامی است:
1- زن حامله می شود
2- توافق طرفین
3- شرط در قرارداد
تبصره – ثبت وقایع موضوع این ماده و ماده (20) این قانون در دفاتر اسناد رسمی ازدواج یا ازدواج و طلاق به موجب آییننامهای است که در مدت یکسال در تاریخ 13/12/1392 به تصویب رئیس قوه قضائیه میرسد. پیشنهاد. وزير دادگستري و تا تصويب آيين نامه مزبور، مقررات موضوع ماده (1) اصلاح قانون ازدواج مصوب 29/02/1316 همچنان معتبر است.
ماده 22- در صورتی که مهریه هنگام عقد یکصد و ده سکه یا معادل آن باشد وصول آن مشمول مقررات ماده (2) قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی است. در صورتی که مهریه بیشتر از این مقدار باشد، با توجه به مازاد، فقط وضعیت تأهل زوجین ملاک پرداخت است. رعایت مقررات مربوط به محاسبه مهریه به نرخ روز همیشه الزامی است.
ماده 23- وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف است ظرف یک ماه از تاریخ لازم الاجراء شدن این قانون بیماری هایی را که طرفین قبل از ازدواج باید در مقابل آن واکسینه شوند و همچنین بیماری های عفونی و خطرناک را تعیین کند. برای زوج ها و فرزندان حاصل از ازدواج دفاتر رسمی ازدواج قبل از ثبت ازدواج باید گواهی صادره از پزشکان و مراکز مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مبنی بر عدم اعتیاد و عدم ابتلا به بیماری های مذکور در این ماده ارائه نمایند. و یا اینکه طرفین در برابر بیماری ها واکسینه شده باشند. مطالبه و واریز گفته آنها.
تبصره – در صورتي كه گواهي صادره حاكي از وجود اعتياد يا بيماري باشد، در صورت اطلاع طرفين، ثبت ازدواج آزاد است. در مورد بیماریهای واگیردار و خطرناک که اسامی آنها توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعیین و اعلام می شود، طرفین جهت مراقبت و پایش به مراکز تعیین شده معرفی می شوند. در مواردی که بیماری خطرناک زوجین به تشخیص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی منجر به آسیب به جنین شود، مراقبت و نظارت باید شامل ممنوعیت فرزندآوری باشد.
انتهای پیام