رئیس سازمان بازرسی گفت: در دوران تحول و تعالی اقدامات سازمان بازرسی در حوزه اطلاعاتی بی سابقه است.
به گزارش ای بی اس نیوز، به نقل از سازمان بازرسی، ذبیح الله خدائیان، یکی از شرکت کنندگان در برنامه رویکرد مسئله محور خط مقدم در آن سازمان، گفت: در دوره تحول و تعالی و با توجه به تاکید رئیس قوه قضائیه، مشکل موضوع محوری در قوه قضائیه آغاز شد. مقام معظم رهبری سال گذشته در دیدار با رئیس جمهور و مقامات ارشد قضایی موضوع تخریب ساختارهای مفاسد را برجسته کردند و بر همین اساس و با دستورات رئیس قوه قضائیه رویکردی مبتنی بر دانش مورد توجه قرار گرفت. و با استفاده از نظرات نخبگان و 210 گلوگاه فساد شناسایی شد. برنامه های امسال سازمان بازرسی بر اساس انسداد گلوگاه های فساد و تمرکز بر مشکلات اساسی تدوین شده است تا با کمک دولت و مسئولان، ریشه فساد ریشه کن شود.
وی یکی از منابع فساد را تاخیر در رسیدگی به پرونده های مالیاتی دانست و افزود: بررسی کردیم که حدود یک میلیون و صد هزار پرونده در شوراهای حل اختلاف مالیاتی دارید و 142 هزار نظر کارشناسی صادر شده است.
وی در همین زمینه به موضوع حقوق معادن دولتی نیز اشاره کرد و گفت: حقوق دولتی معادن به خوبی رعایت نمی شود و باید هزاران میلیارد تومان از حقوق معادن وصول شود که اینطور نیست.
رئیس سازمان بازرسی در پاسخ به سوالی مبنی بر نظارت بر اجرای قانون جمعیت جوانان گفت: یکی از اولویت های مقام معظم رهبری بحث فرزندآوری است و قانون حمایت از خانواده و جوانان یکی از بهترین ها است. قوانینی که تصویب شده است. در این قانون تکلیف دستگاه ها مشخص است و برای اجرای این قانون باید همه دستگاه ها توقیف شوند.
وی با بیان اینکه تنها 30 درصد از وظایف دستگاه های این قانون اجرا شده است، تصریح کرد: نظارت بر اجرای این قانون بر عهده سازمان بازرسی است و بر این اساس راستی آزمایی لوازم خوداظهاری می شود. گزارش وظایف انجام شده است و برای برخی از لوازم به دلیل عدم اجرای تکلیف پرونده تکمیل شده است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه دستگاه هایی که در قانون جوانان کوتاه و غایب بودند را معرفی کردید، ماجرای غیبت چه شد؟ وی گفت: در این قانون ضمانت اجرا برای عدم انجام وظایف مشخص شده و قانون جامعی است که عزم ملی می طلبد و همه باید احساس مسئولیت کنند. برخی از دستگاهها عملکرد خوبی داشتند و برخی از آنها عقبتر بودند که ما رتبهبندی کردیم. برخی از دستگاه ها که به وظیفه خود عمل نکرده اند، پرونده آنها به سازمان بازرسی ارائه شده و مشکلاتی را مطرح می کنند و اولین مشکل آنها بحث بودجه است. ما با جدیت پیگیری می کنیم و اعلام می کنیم که این وظیفه شرعی و قانونی است و همه باید سر کار بیایند و هر دستگاهی که به وظیفه خود عمل نکند طبق قانون با آن برخورد می کنیم.
خدایان شفافیت را یکی از راه های اصلی مبارزه با فساد در سازمان بازرسی کل کشور دانست و گفت: اگر اقدامات دستگاه ها در سامانه ها گنجانده شود، اثر بازدارندگی دارد. در دوران تحول و تعالی، اقدامات سازمان بازرسی در حوزه اطلاعاتی بی سابقه است.
وی با اشاره به پورت 136 افزود: در این بندر در حوزه گزارش شکایات و مفاسد، هویت توسط رباتی که توسط این ربات طراحی و به متن تبدیل می شود احراز هویت می شود و در صورت نتیجه به دستگاه مربوطه اطلاع رسانی می شود. اعلام نشده، اقدامات لازم در موعد مقرر از حوزه بازرسی مربوطه انجام خواهد شد.
وی با اشاره به راه اندازی پورتال یکپارچه نظارت الکترونیکی سازمان بازرسی گفت: سامانه تکلیف دستگاه محاسبه و در یک سامانه واحد قرار گرفته است.
رئیس سازمان بازرسی پروانه های تجارت نیز گفت: یکی از راه های مبارزه با فساد صدور مجوز الکترونیکی است و باید امضاهای طلایی از این طریق حذف شود. با توجه به تعلل نهادها در این حوزه، 44 نهاد از وزیر تا معاون مدیرکل در سازمان بازرسی تشکیل شده اند که در صورت عدم انجام وظایف، پرونده ها به دستگاه قضایی بازگردانده می شود. البته برخی نهادها در این زمینه مشکلات را حل می کنند و سازمان بازرسی برای تحقق این امر تلاش می کند.
وی در پاسخ به سوالی درباره اقدامات انجام شده برای ساماندهی انبار کالا، خاطرنشان کرد: اقدامی که با بازدید میدانی رئیس قوه قضاییه آغاز شد، تحولی در این سازمان ایجاد کرد و از ادامه فساد چند هزار میلیارد تومانی جلوگیری کرد. . پس از ورود سازمان بازرسی و دادگستری به این مقوله، بیش از 26 هزار میلیارد تن کالا به فروش رسیده است و در نتیجه این اقدام نمادین، روسای قضات و دادستان ها به طور مرتب از انبارها بازدید می کنند. 360 مورد بازرسی از انبارهای سازمان کالا و گمرک و ارسال حدود 220 نامه اخطاریه به مسئولان ذیربط در ادارات مختلف انجام شد و برای بیش از 20 نفر پرونده کیفری تشکیل شد.
انتهای پیام